Paleo - negativa, rizika?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Paleo - negativa, rizika?  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Paleo - negativa, rizika?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MSG

PříspěvekZaslal: út leden 14, 2014 4:37 pm    Předmět: Paleo - negativa, rizika? Odpovědět s citátem

Zdar,

zvažuju jít do Palea (hlavně kvůli hubnutí) a od jeho praktikujících čtu různě na netu jen samé dobré zkušenosti.

Zkoušel to někdo a nebyl s něčím spokojen?

Myslím, něco jako že to s hubnutím nevyšlo, nebo že se to blbě dodržovalo, způsobilo to zdrav. komplikace atd.

btw - nerad bych to spouštěl nějakou flame war... jde mi jen o ty info a k paleu jsem (zatím) otevřeně naladěn...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MSG

PříspěvekZaslal: po leden 20, 2014 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Všichni kdo zkoušeli tedy spokojení?
rudosh

PříspěvekZaslal: po leden 20, 2014 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ano :)
Mates90

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 10:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jako negativum bych bral asi cenu, jelikož pravá paleo dieta by měla být z bio věcí... maso ovoce zelenina a co mě osobně vadí že tam nemůže být ani mléko což nechápu proč to vyřadili, všude kde sem o tom četl to jenom vychvalovali, hlavně vliv na zdravotní stav člověka. Kdyby sis sestavil jídelníček tak to sem hoď docela by mě to zajímalo
kulíšek

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 10:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MSG napsal:
Všichni kdo zkoušeli tedy spokojení?

naprosto
Luster

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mates90 napsal:
jako negativum bych bral asi cenu, jelikož pravá paleo dieta by měla být z bio věcí... maso ovoce zelenina a co mě osobně vadí že tam nemůže být ani mléko což nechápu proč to vyřadili, všude kde sem o tom četl to jenom vychvalovali, hlavně vliv na zdravotní stav člověka. Kdyby sis sestavil jídelníček tak to sem hoď docela by mě to zajímalo

melo by to bejt spis o zjisteni, ktery potraviny ti vyhovujou a ktery naopak skodej, laktoza je casto problematicka, ale samozrejme ne nutne u vsech, takze pokud s ni nemas problem, klidne si tam mlecny vyrobky nech..

a biopotraviny taky nejsou nutny, vysledky budou i bez nich
Tsunami

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 11:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro mě bylo jediné negativum - chyběli mi hrooozně celozrné těstoviny a rýže a bylo to silnější než já. :) (ale to není chyba palea)

Jinak jsem se na paleu cítila dobře. Možná se k němu jednou vrátím. Rozhodně jsem měla lepší trávění než teď . Kupované, byť celozné pečivo mi nedělá moc dobře, ale domácí je celkem OK, zajímalo by mě proč :D

EDIT: byla jsem na paleu cca 4 měsíce.
Petey

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a naco je to paleo vlastne dobre? nebola by lepsia renesancna dieta, alebo dieta priemyselnej revolucie?
Grimley

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 12:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja propaguju dietu prvni republiky :D (masicko...prilohy...ovoce....vseho dost...i nejaky to pivko obcas....):D ...az budu moc tlustej, hodim tam tzv. Protektorat diet....
PetkaB

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K paleou jsem se dopracovala postupně, před cca 8 měsíci jsem nejdřív vyřadila lepek, pak všechny obiloviny...pokračovalo to až do současného stavu, kdy jsem na prakticky čistém paleu, jediná vyjímka je občas trochu mléka do kafe (pokud nemám chuť na černé a nemám po ruce kokosové mléko).
Nevýhody - spíš ze začátku, než si zvykneš, že na snídani nejsou vločky :-)
Pozitiva - zklidnění ekzému, zmizely trávicí problémy, celkově se mi zlepšila pleť a úplně nenásilně, bez pocitu hladu, jsem zhubla. Dřív jsem musela jíst 5x denně, abych neměla hlad, teď mi stačí 3 jídla. Po jídle nemám pocit, že bych se nejradši odvalila na kanape. Dřív jsem měla strašně často chutě na sladký, teď nesladím vůbec nic ani sladidlem, jen tak jednou týdně použiju med. Jediné sladidlo je vlastně v proteinu..
Co se týká názoru, že by potraviny měly být bio - asi ano, ale podle mě spíš jde o to vyřadit z jídelníčku to, co ti nedělá dobře..a z mého pohledu si radši dám obyčejné vejce (ne nutně domácí) než pečivo...Nejsem fanatik, takže se nehroutím z toho, že bych si případně dala něco, co paleo není..zatím tu potřebu nemám, za tu dobu sem měla asi 3 x zmrzlinu s horkými malinami a párkrát 90% tní čokoládu..
yura

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
a naco je to paleo vlastne dobre? nebola by lepsia renesancna dieta, alebo dieta priemyselnej revolucie?

Hlavne otázka je co je zdravejsi, jestli třeba jist normalne i potraviny jako ryze, pohanka, jahly, brambory atd.. tzn "zdrave bezlepkove" jidla nebo nahanet kalorie jen tucnym masem a plesnivejma orechama ze supermarketu... Kdo zije nekde na vesnici a ma opravdu bio bucek, bio ovoce/zeleninu, bio vajíčka, bio kraliky, proste tak jak jedli nase babicky a proto se dozivaly 80/90 let v pohode tak to pak ano. Ale kolik tech rádoby hustokrutych borcu s podkolenkama ala "paleo krosfit borec stajl" to takhle provozuje? Da si kureci stehna vykrmena za par dni praskama, k tomu nejakou dovozovou hmotu pripominajci zeleninu a mlaska si jak neji zdrave. Je to k placi...
Luster

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
Ale kolik tech rádoby hustokrutych borcu s podkolenkama ala "paleo krosfit borec stajl" to takhle provozuje? Da si kureci stehna vykrmena za par dni praskama, k tomu nejakou dovozovou hmotu pripominajci zeleninu a mlaska si jak neji zdrave. Je to k placi...

kde se vyskytujou, ja sem na ne nikde nenarazil
Loudy

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
nahanet kalorie jen tucnym masem a plesnivejma orechama ze supermarketu...

Až na to, že maso má být libový
Luster

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura: navic ty pises o debilnim pristupu k paleu, stejne tak blbe ale muzes jist tzv. normalne, susenky, cokoladicky, plesnivy vlocky, cerealie zasypany cukrem, limonady... de o pristup, tady prece neni chyba v paleu
yura

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
yura: navic ty pises o debilnim pristupu k paleu, stejne tak blbe ale muzes jist tzv. normalne, susenky, cokoladicky, plesnivy vlocky, cerealie zasypany cukrem, limonady... de o pristup, tady prece neni chyba v paleu
Ja pisu o tom jak to provozuje 90% lidi to je cele..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Paleo - negativa, rizika? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: