| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
krose

|
Zaslal: po červenec 16, 2012 11:15 am Předmět: Kolik bilkovin a sacharidu pred a po treninku? |
|
|
Zdravím, chtěl jsem se zeptat kolik g bilkovin a sacharidu bych mel prijmout na kg váhy (vážím 50kg) pred a po treninku? A kolik minut před tréninkem a kolik minut po tréninku? A popřípadě, jestli se obejdu s normálním jídlem nebo musím kupovat nějaké gainery,proteiny atd. (toho bych se chtěl vyvarovat). Můžete napsat nějaké příklady jídel? Bude mi k nabrání svalové hmoty stačit pouze jídlo před a po tréninku a pak vyšší celodenní příjem kalorií než jejich výdej? Nebo musím dodržovat celý den nějaký objemový jídelníček? Jde mi o nabrání svalové hmoty. Omlouvám se za hodně otázek. Kdo mě chce urážet nebo se vysmívat, tak ať ani nepíše. Díky moc za odpovědi.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
CIZO

|
Zaslal: po červenec 16, 2012 11:45 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
krose

|
Zaslal: po červenec 16, 2012 12:02 pm Předmět: |
|
|
Moc ti děkuju, pročtu si to...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mast0d0nt
|
Zaslal: po červenec 16, 2012 12:25 pm Předmět: |
|
|
pokud jsi nováček a začínáš s cvičením, žádný doplňky nepotřebuješ... využiješ tak svůj prvotní potenciál a to bude pro tělo dostatečný stimul... jinak ohledně jídla je hodně dogmat a mýtů, ale to sám zjistíš postupem času... :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Buchtič

|
Zaslal: pá červenec 20, 2012 11:23 am Předmět: |
|
|
hm, pěkný linky, ale do 2-3 vět by se to asi nevěšlo, co? _________________ vono to pude.....
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: pá červenec 20, 2012 12:49 pm Předmět: |
|
|
ne _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: pá červenec 20, 2012 12:54 pm Předmět: |
|
|
Jestli máš trénink odpoledne, tak si ho dej 2 hodiny po obědě (základ maso+příloha), mělo by to vyjít zhruba tak, aby hodinu po tréninku byla večeře (zase základ maso+příloha).
Jestli to chceš pitvat víc, přečti si ty články, jestli ne, tak tímhle se řídí většina lidí. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dalo
|
Zaslal: st červenec 25, 2012 11:25 am Předmět: |
|
|
Nechcem zakladat novu temu tak to napisem sem. 5 minut pred treningom mozem dat lyzicu medu lebo ked som skusil tak som sa citil taky naslapanejsi plny energie. Inak predtreningove jedlo tvori cca 120g vlociek + 50g tvarohu hodinu az hodinu a pol pred treningom. No zaujima ma ten med. Hned po treningu dam trocha medu + protein. Nasledne o hodinu 175g kuracich prs + 140g ryze.
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: po srpen 20, 2012 12:00 pm Předmět: |
|
|
Pokud vim tak bych mel pocitat i bilkoviny z priloh ? Potom co jsem tak ucinil, tak jsem se docela zhrozil kolik toho snim. Velke jidla na moji vahu by meli mit +-30g. Ale jak si dam rano vlocky 150g tak mi uz naskakuje 20g bilkovin, takze trocha mleka a tim koncim.
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: po srpen 20, 2012 12:37 pm Předmět: |
|
|
| Dalo napsal: | | 5 minut pred treningom mozem dat lyzicu medu lebo ked som skusil tak som sa citil taky naslapanejsi plny energie. |
placebo efekt..
bílkoviny počítej jen z masa, vajec, mléčných výrobků, proteinů.. - rostlinné ne _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: po srpen 20, 2012 12:41 pm Předmět: |
|
|
Tak by me zajimalo proc me tak nadyma, pokud to je pravda. Bud gainer a nebo ty vlocky, ktere jim 25 deka denne, coz mi neprijde zas nejak moc.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po srpen 20, 2012 12:46 pm Předmět: |
|
|
25 dkg vloček = cca 25 g vlákniny
Pokud je jíš syrové, tak je normální, že tě nafukují. Zkus je spařit horkou vodu předtím, než si je dáš. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: po srpen 20, 2012 1:10 pm Předmět: |
|
|
Delam si z nich kasi, takze v tom problem neni.
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: po srpen 20, 2012 2:18 pm Předmět: |
|
|
jirdano: nemyslím si že je to stoprocentní placebo...cítit se jako znovuzrozený - to už je "přehnaný" pocit vykouzlený jen psychikou, ale stoprocentně to nemusí být placebo...
lžíce medu může mít 30g a to má v sobě přes 20g sacharidů...
příjem sacharidů před tréninem šetří glykogen. příjem sacharidů přes tréninkem působí jako jakési "otevření palivové nádrže"..těch 20g je sice poměrně málo, ale když se snoubí s psychickým efektem, proč ne:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: po srpen 20, 2012 2:24 pm Předmět: |
|
|
| jirdano napsal: | | bílkoviny počítej jen z masa, vajec, mléčných výrobků, proteinů.. - rostlinné ne |
Je k tomu nějaký konkrétní důvod? Já vím, neúplné spektrum aminokyselin... jenže když to vezmu logicky, znamená to, že rostlinnou bílkovinu tělo zahodí? Podle mě ne, stále jí bude trávit jako jakoukoli jinou bílkovinu.
A mám to vyzkoušený i z vlastní zkušenosti. Měl jsem problém s tím, že jsem chodil denně i třeba 5x na velkou, nadýmání, průjem atd. Tak jsem si zkusil spočítat příjem bílkovin (včetně rostlinných) a měl jsem jich přes 260 gramů (což bylo cca 2.5g/kg). Postupně jsem stáhnul až na 180 - 200 g a problémy zmizeli. Takže podle mého počítat i rostlinné (a samozřejmě záleží na vyváženosti stravy a je třeba ty druhy bílkovin kombinovat).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |