Zdravím Vás,
dával jsem si tak nějak pauzu od suplementů, ale začal mi fotbal a i pomalu příprava na závody v trojboji, a tak je nejvyšší čas něco přihodit do mlýnku.
Tréninků mám opravdu hodně, a tak řeči typu stačí upravit stravu si rovnou odpusťte, protože to bych nedělal nic jiného, než jen jedl a já mám rád, když si na něj při čurání vidím (odmítám mít ve 24 letech pupek a neudělat sprint), prostě část se musí nahradit suplementy.
Takhle nějak mám skladbu tréninků:
PO: odpo fitko + večer fotbal
ÚT: odpo fotbal
ST: odpo fitko
ČT: odpo fotbal
PÁ: odpo fitko
SO: odpo zápas fotbal
NE: většinou volný den
Občas se stane, že kvůli brigádě/škole nestihnu nějaký trénink, ale to je max 1* týdně, a i tak to je 6-7 tréninků týdně s tím, že se na nich opravdu neflákám.
To, že mám různé brigády a makám denně na baráku x hodin už k tomu nepočítám...
V současné době chci nasadit -
gainer,
protein,
bcaa + nějaký kofein/guarana a samo
multivitamíny/minerály, kloubní výživa.
Můj dotaz spočívá v tom, když v pondělí mám double trénink, jestli ihned po skončení fitka si mám dát
gainer/protein +
bcaa a nebo až po skončení fotbalu, popřípadě to nějak rozdělit, protože se začínám cítit unavený (právě díky tomu, že jsem nebral suplementy).
Druhý dotaz - co tedy je vůbec nejlepší kombinace před a po tréninkové suplementace v obou případech? Tedy před a po fotbale a před a po fitku.
Představoval jsem ti to nějak následovně:
Před fotbalem - guarana/kofein a po protein 60-70%
Před fitkem 5-10g bcaa a po 5-10g bcaa + gainer či protein nebo obojí
Ráno/večer vitamíny + kloubní výživa
Vím, že to je vše o mém vlastním pocitu,
jde mi tedy o co možná nejlepší regeneraci při současné zachování hmotnosti , mám 88kg bez suplementace, věřím, že nějaké kilo přiberu +2-3kg a stále se vejdu do 93kg. Na druhou stranu pohybu mám opravdu hodně, a tak bych se neměl bát dávky
gaineru navíc.
Na konci listopadu mi odpadne fotbal a pak to bude celé o něčem jiném, budu se soustředit jen na trojboj, takže rada typu - uber - není na místě.
Děkuji za názory, rady, zkušenosti.