Jak na angličtinu??

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak na angličtinu??  Úvodní stránka -> Ostatní -> Jak na angličtinu??
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Máča

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 4:48 pm    Předmět: Jak na angličtinu?? Odpovědět s citátem

Čau, chtěl bych se zdokonalit v anglině. Sice do AJ chodím asi už snad 15 roků, ale znalosti mám docela bídné
Časy snad docela zvládám, ale slovní zásobu mám slabou a porozumět mluvenému slovu mám taky problém (a sesmolit těžší větu jakbysmet).
Napadlo mě, že zkusím sledovat nedabované anglické seriály s anglickýma titulkama abych si trochu procvičil to porozumění mluveného slova. Bohužel jsem nestačil rozuměnět skoro ničemu a po pár minutách mě to přestalo bavit.
Chci se zeptat jestli se nějak podobně neprocvičujete v AJ i vy?
A případně jak? Čtete třeba lehčí anglické texty nebo něco podobného?
Díky za rady a postřehy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gohan

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 4:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Film + české titulky, naposlouchat jazyk
další level Film + anglické titulky
Poslední level Film bez titulků
Máča

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 5:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OK díky...nějaké podobné rady jsem od toho očekával
Sice z toho filmu budu mit asi hovno ale snad to aspoň trochu k něčemu bude.
Freimen

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 5:07 pm    Předmět: Re: Jak na angličtinu?? Odpovědět s citátem

Máča napsal:
Čau, chtěl bych se zdokonalit v anglině. Sice do AJ chodím asi už snad 15 roků, ale znalosti mám docela bídné
Časy snad docela zvládám, ale slovní zásobu mám slabou a porozumět mluvenému slovu mám taky problém (a sesmolit těžší větu jakbysmet).
Napadlo mě, že zkusím sledovat nedabované anglické seriály s anglickýma titulkama abych si trochu procvičil to porozumění mluveného slova. Bohužel jsem nestačil rozuměnět skoro ničemu a po pár minutách mě to přestalo bavit.
Chci se zeptat jestli se nějak podobně neprocvičujete v AJ i vy?
A případně jak? Čtete třeba lehčí anglické texty nebo něco podobného?
Díky za rady a postřehy.

ahoj, mě nejvíce také po x letech angličtiny pomohlo před maturitou tzv. edice od Cambridge press ( http://www.cambridge.org/aus/catalogue/catalogue.asp?isbn=9780521656214), či Penguin Readers ( http://www.penguinreaders.com/ ) a koupíš to v každém větším knihkupectví. JE to rozdělené asi do 7 levelů podle obtížnosti a počtu použitých slov, je to formou různých povídek a naučíš se tam perfektně formulovat věty a zlepšíš i slovní zásobu.
Gohan

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 5:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale nejdostupnější to budeš mít naposloucháno z filmů a hraní her. Je to nejeefektivnější metoda...sám to takhle mám a rozhodně si nemůžu stěžovat
Máča

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Super díky moc. Vyzkouším nejspíš obojí. S těma filmama už mě to říkalo víc lidí, ale mě se pořád nechtělo věřit, že by to mělo nějaký velký účinek.
Budu muset přetrpět ten začátek kdy nebudu moc rozumět a třeba se to časem zlepší.
NUMM3R™

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 5:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chce to sledovat ang. filmy s titlema. Kámoš měl od základky se mnou němčinu (od 4. třídy) a teď ve čtvrťáku přešel do skupiny kde maj pokročilou angličtinu a bude z ní maturovat..... navíc psali test a on to měl 3. nejlepší ze třídy a byl lepší než někteří na celé škole (kteří se učej ang. od 4 třídy).

Tím nechci říct, že stačí se jen dívat na filmy, ale i to by ti mělo hodně pomoct...
Možná vyhrát nemůžu. Ale jedno přece jen můžu dělat všechno co on. Ale aby mě porazil, musel by mě zabít, a aby mě zabil, musel by mít srdce se mi postavit, a to aby udělal musí mít vůli nechat se sám zabít...R.
JOga

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky budu tento rok maturovat z Angliny a už mám bobky jak svina
Tady máš pár rad :

1. Musíš mít perfektní přehled v gramatice a umět jí správně použít.

2. Mít co nejširší slovní zásobu.

3. Naučit se porozumět mluvenému slovu formu filmů s titulkama apod...

4. Naučit se plynule bez chyb konverzovat.

5. Uděláš mauritu jak hovno.
Gohan

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 5:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Volee maturita bez učení za 1 z angliny . A to sem v hodinách delal uberhovno, stačilo mi čumet na filmy, hrát hry a konverzovat.
Máča

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 5:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasný no. Ono taky záleží trochu na tom jaký film sleduju. Teď jsem to zkusil na Big Bang Theory a nebyl to moc dobrý nápad, protože je tam hodně odborných slovíček. Na začátek budu muset sáhnout po něčem míň náročném
Maturitu mám už naštěstí nějaký ten pátek za sebou (bez AJ) ale do fachy to bude asi dost potřeba bohužel..
JOga

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty ve kdybych nedělal tu státní maturu, tak bych tu anglinu taky tolik neřešil, pač skoro na všechno se dá dneska stáhnout čeština
Máča

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No mě právě říkalo dost kámošů co obcházeli pohovory a hledaly práci, že se jich skoro všude na tu anglinu ptali, jak jsou na tom. A někde s nima hned i mluvily anglicky tak na tom chcu aspoň trochu zapracovat no.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U mě jasně největší progress nastal poté, co sem začal sledovat seriály... nejprve s českými titulky, pak s anglickými - s těmi sleduji nyní uplně všechno, ale nevnímám je =) A jelikož jsem filmovej fanda, tak často narazím na film, na který nejsou žádný titulky - takže to sjedu bez nich...

S US angličtinou ted problem nemam, UK mě sice irituje, ale též v pořádku.... challenge v poslední době byl Robin Hood bez titulků, to sem všemu nerozuměl =)

Ale těmi filmy/seriály toho podle mě pochytíš nejvíc, na tom se určitě schoduje víc lidí
danny1744

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ke zlepšení nejen v AJ je potřeba jedna zásadní věc....Musí tě to bavit, mluvim z vlastní zkušenosti. Učim se AJ od 4. třídy ZŠ, zhruba do 7. třídy mě angličtina absolutně nebavila a vždycky jsem se na hodiny angličtiny doslova klepal. Až pak najednou nějakym zázračnym způsobem mě to prostě začlo samo od sebe bavit a od tý doby až do dneška jsem se na aj nepodival ani jednou v tom smyslu, že bych studoval gramatiku nebo se nazpaměť drtil 20 slovíček denně. Četl jsem si třeba novinky ze světa v AJ na internetu, když jsem neznal slovo, přeložil jsem si ho ve slovníku a dal do kontextu a tak. Lezlo mi to do tý hlavy uplně parádně jen z obyčejných hodin ve škole. Od tý 7. třídy až do letošního května kdy jsem z AJ maturoval (samozřejmě za jedna ) se na každym vysvědčení objevila jednička z AJ ať už v pololetí nebo na konci a jak řikám, totálně jsem sral na nějaký biflování se slovíček nebo gramatiky. Je to prostě jenom o tom aby tě to bavilo....pak už ti to pude samo ať se učíš pomocí filmů, nebo se učíš doma gramatiku nebo chodíš na doučování nebo jen jednoduše posloucháš při hodinách...
Scierx

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 6:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seriály a filmy jsou určitě super na procvičení, je třeba začít logicky na co nejjednodušších a postupně se třeba dostat až na ty filmy... můžu doporučit na začátek south park (na southparkstudios.com jsou všechny), je tam opravdu minimální slovní zásoba a pěkně všechno vyslovují, jde u toho hlavně o to, vžít se do toho cizího jazyka a zvyknout si na něj (doporučuju bez titulků)... Pak třeba můžeš najet na další seriály, třeba how I met your mother atd... Jinak určitě se vyplatí i číst anglické texty.. od různých knížek až po odborné články v různých internetových médiích... všechno je to jenom o tom být s tou angličtinou co nejvíc v kontaktu.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak na angličtinu?? Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: