|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
69er
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 3:56 pm Předmět: Kaseinové a syrovátkové protejny |
|
|
Zdravím,
začal jsem dnes pročítat všechny možné články týkající se protejnových splementů a chápu to tedy správně, že nejlepší je mít 2 druhy protejnu, jeden, například s vysokým obsahem kaseinu si dát před spaní a po tréningu například s vysokým obsahem syrovátky?
Pokud je to tak, pak by mě zajímalo, kde sehnat nějaký cenově přijatelný protejn s vysokým obsahem kaseinu, většinou bývají totiž dost drahé
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: čt únor 21, 2013 4:09 pm Předmět: |
|
|
Když neřešíš peníze, tak klidně dva druhy proteinů mít můžeš, určitě to ale žádnou podmínkou není a když koupíš "univerzální" WPC, určitě to chyba taky nebude. Ale ano, neřešíš-li náklady, pak je fajn mít dva (nebo více) druhů pro různé denní doby.
|
|
| nahoru |
|
 |
69er
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 4:22 pm Předmět: |
|
|
Já jsem právě získal dojem, že část z toho univerzálního třeba před spaním nevyužiju, protože je moc rychlý a metabolismus ho nestihne zpracovat a na druhou stranu použít pomalý po tréningu, že je také tak trochu plýtvání, protože opět nevyužiju všechny jeho složky optimálně. Nebo to tak není?
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 4:25 pm Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | | Když neřešíš peníze, tak klidně dva druhy proteinů mít můžeš, určitě to ale žádnou podmínkou není a když koupíš "univerzální" WPC, určitě to chyba taky nebude. Ale ano, neřešíš-li náklady, pak je fajn mít dva (nebo více) druhů pro různé denní doby. |
Ono kdyz koupim m. casein a hydro od fitness authority, tak to mam za stejne pinize jak dve baleni 80 od extrifitu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: čt únor 21, 2013 4:30 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | | Ono kdyz koupim m. casein a hydro od fitness authority, tak to mam za stejne pinize jak dve baleni 80 od extrifitu. |
Věřit tomu můžeš, každopádně reálné to není, ceny vstupních surovin nic takového neumožní.
| 69er napsal: | | Já jsem právě získal dojem, že část z toho univerzálního třeba před spaním nevyužiju, protože je moc rychlý a metabolismus ho nestihne zpracovat a na druhou stranu použít pomalý po tréningu, že je také tak trochu plýtvání, protože opět nevyužiju všechny jeho složky optimálně. Nebo to tak není? |
Jako jo, určitě máš lepší dát po tréninku hydro a před spaním micelární kasein (+ostatní složky), ale když to celé nahradíš jedním WPC, tak svět určitě nespadne a že by to byl extrémní rozdíl ve výsledcích, si nemyslím.
|
|
| nahoru |
|
 |
69er
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 4:37 pm Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | | Jako jo, určitě máš lepší dát po tréninku hydro a před spaním micelární kasein (+ostatní složky), ale když to celé nahradíš jedním WPC, tak svět určitě nespadne a že by to byl extrémní rozdíl ve výsledcích, si nemyslím. |
otázka která mě napadá je, jestli není ve výsledku levnější, mít 2 druhy a z nich všechno využít, než mít ten jeden. Myslím v poměru cena/výkon. Ale nevím, jsem zatím teoretik :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: čt únor 21, 2013 5:08 pm Předmět: |
|
|
69er:Já ti nechci brát iluze,ale tvůj výběr proteinu není to,co ti zásadně změní život.Nedělej z toho vědu a jako amatér si kup jeden slušnej protein a suplementuj ho.Až se ti přejí,tak ho vyměň a pořád dál.Přikládáš tomu moc velký význam a to není potřeba.Rozhodně ne v případě naprostého amatéra/začátečníka.Já mám WPC 80 od extrifitu a dávám ho třikrát denně a pohoda.Hlavně si hlídej jídelníček,protože tam tu chybu uděláš mnohem snadněji.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 5:28 pm Předmět: |
|
|
Věřit tomu můžeš, každopádně reálné to není, ceny vstupních surovin nic takového neumožní.
hydro od fitness authority 2,25 kg 1145,-Kč
miceralni casein stejné firmy 1600 g 899,-Kč
wpc 80 od Extrifitu 1039,-Kč
Takže ten rozdíl tam je minimální. A čemu nemám věřit? Suroviny by měli být v obojím případě Irsko, pokud se nepletu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: čt únor 21, 2013 5:38 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
|
| nahoru |
|
 |
69er
|
Zaslal: so únor 23, 2013 12:58 pm Předmět: |
|
|
I když tomu teda nemám přikládat takovou váhu, přecejen se chci ještě zeptat na jednu věc. Někde se radí dát s protejn s maltou hned po cvičení a někde zase třeba 30 minut před, má to jiný efekt? Nebo je to tak, že každému vyhovuje něco jiného?
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: so únor 23, 2013 4:13 pm Předmět: |
|
|
| 69er napsal: | | I když tomu teda nemám přikládat takovou váhu, přecejen se chci ještě zeptat na jednu věc. Někde se radí dát s protejn s maltou hned po cvičení a někde zase třeba 30 minut před, má to jiný efekt? Nebo je to tak, že každému vyhovuje něco jiného? |
Pokud chceš nabírat,tak si tam ten cukr přidej a pokud ne,tak bych dal jen protein.Já třeba jsem po sacharidech v PTN tloustl a to nechci.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|