Kaseinové a syrovátkové protejny

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kaseinové a syrovátkové protejny  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kaseinové a syrovátkové protejny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
69er

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 3:56 pm    Předmět: Kaseinové a syrovátkové protejny Odpovědět s citátem

Zdravím,

začal jsem dnes pročítat všechny možné články týkající se protejnových splementů a chápu to tedy správně, že nejlepší je mít 2 druhy protejnu, jeden, například s vysokým obsahem kaseinu si dát před spaní a po tréningu například s vysokým obsahem syrovátky?

Pokud je to tak, pak by mě zajímalo, kde sehnat nějaký cenově přijatelný protejn s vysokým obsahem kaseinu, většinou bývají totiž dost drahé
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když neřešíš peníze, tak klidně dva druhy proteinů mít můžeš, určitě to ale žádnou podmínkou není a když koupíš "univerzální" WPC, určitě to chyba taky nebude. Ale ano, neřešíš-li náklady, pak je fajn mít dva (nebo více) druhů pro různé denní doby.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
69er

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem právě získal dojem, že část z toho univerzálního třeba před spaním nevyužiju, protože je moc rychlý a metabolismus ho nestihne zpracovat a na druhou stranu použít pomalý po tréningu, že je také tak trochu plýtvání, protože opět nevyužiju všechny jeho složky optimálně. Nebo to tak není?
vlkisekk

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 4:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Když neřešíš peníze, tak klidně dva druhy proteinů mít můžeš, určitě to ale žádnou podmínkou není a když koupíš "univerzální" WPC, určitě to chyba taky nebude. Ale ano, neřešíš-li náklady, pak je fajn mít dva (nebo více) druhů pro různé denní doby.

Ono kdyz koupim m. casein a hydro od fitness authority, tak to mam za stejne pinize jak dve baleni 80 od extrifitu.
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 4:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:
Ono kdyz koupim m. casein a hydro od fitness authority, tak to mam za stejne pinize jak dve baleni 80 od extrifitu.

Věřit tomu můžeš, každopádně reálné to není, ceny vstupních surovin nic takového neumožní.

69er napsal:
Já jsem právě získal dojem, že část z toho univerzálního třeba před spaním nevyužiju, protože je moc rychlý a metabolismus ho nestihne zpracovat a na druhou stranu použít pomalý po tréningu, že je také tak trochu plýtvání, protože opět nevyužiju všechny jeho složky optimálně. Nebo to tak není?

Jako jo, určitě máš lepší dát po tréninku hydro a před spaním micelární kasein (+ostatní složky), ale když to celé nahradíš jedním WPC, tak svět určitě nespadne a že by to byl extrémní rozdíl ve výsledcích, si nemyslím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
69er

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 4:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Jako jo, určitě máš lepší dát po tréninku hydro a před spaním micelární kasein (+ostatní složky), ale když to celé nahradíš jedním WPC, tak svět určitě nespadne a že by to byl extrémní rozdíl ve výsledcích, si nemyslím.

otázka která mě napadá je, jestli není ve výsledku levnější, mít 2 druhy a z nich všechno využít, než mít ten jeden. Myslím v poměru cena/výkon. Ale nevím, jsem zatím teoretik :D
Bara

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

69er:Já ti nechci brát iluze,ale tvůj výběr proteinu není to,co ti zásadně změní život.Nedělej z toho vědu a jako amatér si kup jeden slušnej protein a suplementuj ho.Až se ti přejí,tak ho vyměň a pořád dál.Přikládáš tomu moc velký význam a to není potřeba.Rozhodně ne v případě naprostého amatéra/začátečníka.Já mám WPC 80 od extrifitu a dávám ho třikrát denně a pohoda.Hlavně si hlídej jídelníček,protože tam tu chybu uděláš mnohem snadněji.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Věřit tomu můžeš, každopádně reálné to není, ceny vstupních surovin nic takového neumožní.

hydro od fitness authority 2,25 kg 1145,-Kč
miceralni casein stejné firmy 1600 g 899,-Kč
wpc 80 od Extrifitu 1039,-Kč

Takže ten rozdíl tam je minimální. A čemu nemám věřit? Suroviny by měli být v obojím případě Irsko, pokud se nepletu.
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pardon, já Tě nepochopil, myslel jsem, žes psal, že jsou cenově výrazně níž (což je to, co by při stejném složení reálné nebylo). Měl bych se vyspat.

Btw. nic to nemění na tom, že když už kupovat dva, tak Hydro Instant + Long 80.

https://obchod.ronnie.cz/s-4067-hydro-instant.html
https://obchod.ronnie.cz/s-3478-long-80-7-hours.html
vlkisekk

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasím však, že většina lidí rozdíl ani nepozná a přikládá tomu velký význam. Před spaním si můžeš dát ten wpc do mléka a máš takový noční protein
69er

PříspěvekZaslal: so únor 23, 2013 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I když tomu teda nemám přikládat takovou váhu, přecejen se chci ještě zeptat na jednu věc. Někde se radí dát s protejn s maltou hned po cvičení a někde zase třeba 30 minut před, má to jiný efekt? Nebo je to tak, že každému vyhovuje něco jiného?
Bara

PříspěvekZaslal: so únor 23, 2013 4:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

69er napsal:
I když tomu teda nemám přikládat takovou váhu, přecejen se chci ještě zeptat na jednu věc. Někde se radí dát s protejn s maltou hned po cvičení a někde zase třeba 30 minut před, má to jiný efekt? Nebo je to tak, že každému vyhovuje něco jiného?

Pokud chceš nabírat,tak si tam ten cukr přidej a pokud ne,tak bych dal jen protein.Já třeba jsem po sacharidech v PTN tloustl a to nechci.
Long ® 80 Multiprotein | Extrifit
Multikomponentní (vícesložkový) protein obsahující bílkoviny z 6 - 8 proteinových zdrojů.
999 Kč

Rychle na stránku:

Přejdi na: