|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kendziro1

|
Zaslal: ne listopad 11, 2012 1:58 pm Předmět: Kendziro1 - "Cesta na vrchol stojí za námahu" |
|
|
Začátek...
Zdravím všechny sporťáky ;) ... Taky se k vám připojíme spolu s kamarádama... Cíl je jasný, podpora v dosažení našich cvičebních cílů, motivace, nápady... :)
Něco o mně
Věk: 27 let
Výška: 179 cm
Po 10ti příspěvcích sem hodim i fotky ;)
Měření
1. 30.12.2012 po běhání
Míry
Datum:18.11.2012
Hmotnost: 70
Hrudník: 96
Záda: 58
Břicho: 70
Boky: 86
Stehno L: 44
Stehno P: 45,5
Lýtko L: 35,5
Lýtko P: 28
Biceps L: 32,5
Biceps P: 33,5
Jídelníček
Tady bych si nejraději nafackoval, ani nechci myslet na to, kolik vůbec teď přijímám, protože oproti bazálu mám tak 50% :D…
Bazál bych měl mít kolem 8000Kj, ale než budu něco víc psát, tenhle týden skočím na inbody a vypočítám už přesněji.
V prvním měsíci mám naplánováno v tréninku znovu získání síly a návyku na cvičení, takže v prvních 6 týdnech se budu snažit dostat s příjmem na bazál + aktivity cvičební navíc do toho…
Co se týče tekutin, tak u každého jídla max 1 sklenici vody, zbytek mezi jídli..
Snídaně
Svačina I
Oběd
Svačina II
Večeře
Večeře II
Suplementy
Zatím nic do inbody.. Vidím to na sachariďák + nějaké proteiny (víc zatím nebude potřeba, možná nějaké vitamíny, ale zkusím to dohnat v jídle)
Trénink
Po: jóga+powerball+guma+zkrácené svaly+stojka+plavání
Út: jóga+ powerball+guma+zkrácené svaly+ stojka+horolezecká stěna
St: jóga+ powerball+guma+zkrácené svaly+ stojka+posilka
Čt: jóga+ powerball+guma+zkrácené svaly+ stojka+horolezecká stěna
Pá: jóga+ powerball+guma+zkrácené svaly+ stojka+plavání
So: jóga+ powerball+guma+zkrácené svaly+ stojka+posilka
Ne: jóga+ powerball+guma+zkrácené svaly+ stojka+běhání
6 týdnů
----------------------------------------------------------------------------
Jóga:
1) uvolňování šíje
2) Protahování páteře úklonem
3) Křížení paží nad hlavou
4) Protáčení trupu
5) Procvičování prstů rukou
6) Procvičování zápěstí
7) Ohýbání paží
8) Vytahování paží do vzpažení
9) Kroužení rameny
10) Tahání lana
11) Mlýnek
12) Veslování
13) Poloviční motýlek
14) Přitahování kolena k trupu
15) Procvičování prstů nouhou
16) Klopení a přitahování chodidel
17) Kroužení v kotnících
18) Protáčení kotníků
Deadline: 9.12.2012
Cíl: zlepšení flexibility+relaxace+zesílení hlubokých svalů+lepší vnímání zapojovaných svalů
Powerball:
Cíl: posílení předloktí, stisk (kvůli horolezení)
Guma:
Cíl: posílení předloktí, stisk (kvůli horolezení)
Zkrácené svaly:
Cviky na zadní část stehen+vnitřní část stehen+spodní záda
Deadline: 31.10.2013
Cíl: zvýšení flexibility, u zadních stehen je cíl dlaně na zem (už od dětství si to chci splnit *a017* )
Stojka:
Cíl: Stojka na jedné ruce
Plavání:
Trénink nemám přesně rozvrhnutý. Protože začínám plavat, tak zkusim 2x300m P+K + 100m před/po rozplavba/vyplavání a uvidím jak na to jsem…
Po každé hotové části vydýchání do vody. Zatím nebudu měřit počet temp na bazén.
Zaměřím se na techniku a dýchání…
Cíl: relax+posílení zádových svalů a rukou
Horolezecká stěna:
Zatím jen boulder, pokud bude někdo po ruce tak na střídačku boulder a lano. Na skály teď už nepolezu, až v příštím roce (2013).
Cíl: Zpevnění celého těla (především horní část)+zesílení (horní část těla)+rád bych lezl už 7- *a017*…
Posilka:
2xtýdně kruháč zatím ať se do toho kolotoče opět dostanu. Potom změnu na nabírání svalové hmoty a ke konci rýsování.
Cíl: 80kg vyrýsovaný (konečně překonat tuhle hranici )
Trénink doplním ve středu k tréninku rovnou…
Běhání:
1x týdně jen dávám. Jakmile nebudu moci na plavání, tak to nahradím plaváním.
Rozmezí tepové držím 65-75%max, vychází mi to cca 155tep/min… (průměr)
Cíl: Relax aktivní, později pomoc na kardio
Kde jsem nenapsal deadline, tak to chci zatím dělat průběžně…
Budu denně zapisovat i Tlak, tep, počet hodin spánku, počet dní, atd. (do statistiky)
Už mám něco odcvičeno a moje lenost mi zkazila zapsání všeho, tak dnešek už konečně začnu psát i sem :D…
Budu rád za jakékoli rady, připomínky, podporu... Přeju všem hodně sil, osobních rekordů a pevné zdraví  …
Rozložení logu jsem trochu obšlehl od pár lidí tady, u kterých se mi to vedení líbí, tak snad neva ;):P… _________________ "Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí." [A.Schwarzeneger]
"Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod." [J.Werich]
Naposledy upravil kendziro1 dne čt listopad 22, 2012 2:34 pm, celkově upraveno 3 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kendziro1

|
Zaslal: po listopad 19, 2012 9:18 pm Předmět: |
|
|
1.den - Pondělí 19.11.2012
(spánek: 1,5hod., Ht:126, St:72, tep:63, váha:70)
Trénink
Dnes jsem zapomněl ráno plavky, tak jsem místo plavání naplánoval ze středy posilku (kruháč), plavání si nahradím ve středu místo cvičení..
Jóga: (1/365/0) - 20:00
Hezky sem cítil záda, super pocit.. Hamstringy zkrácený ale pěkně, to už jsem se musel zakousnout a myslet na něco hezkého :D...
Time: 24min
Powerball: (0/365/1)
Neproběhlo. (Nebyl ball)
Time: -
Guma: (1/365/0) - 20:00
3xsérie 50, 40, 30 L+P, pauza jen v době kdy ta druhá ruka makala
Levá ruka o hodně slabší, i když jsem to dodělal bez přestávky, potil sem krev...
Time: 4min
Zkrácené svaly: (1/365/0) - 20:00
Spodní záda v sedě s nataženýma nohama a do předklonu s podsazenou pánví a kulatými zády, zadní strana stehen ve stoje s předklonem kde jsem se držel o žebřík - špičky rovně, doprava i doleva - každou polohu 1min držení, na posteli na boku na vnější část břišních svalů...
Time: 8min
Stojka: (1/365/0) - 20:00
3x pokusy na stojku s několika pády.. Až u toho posledního se mi podařilo být chvíli zpevněný a udržet se ve stojce několik sekund.. Příště snad bude líp.. *a017*
Time: 5min
Posilka: (1/12/0) - 20:00
1) kliky na ploše
2) poser se s otáčením trupu
3) vrtulník
4) dřepy s předklony na jedné noze (P+L) á30s
5) kliky s výskokem
6) vytáčení trupu ve stoje
7) vytáčení trupu v kočičce
8) výpady na postel a vzad (jedna+druhá strana) á30s
9) kliky na posteli
10) plank
3xkolečko po 30s, 1min pauza
Nepamatoval jsem si celou sestavu, tak jsem pokaždé koukal do počítače. První kolo bez problémů, ke konci už jsem mlel z posledního.
Po cvičení super pocit, zátěž byla akorát. Jen jsem chvíli po cvičení měl pocit, že budu zvracet. Důvod je malým přísunem sacharidů.. Jídelníček se musí do konce týdne neprodleně změnit, jinak to nevydržím dlouho.
Názvy cviků nejsou podle správných názvů, píšu je jak si je pamatuju pak já, tak to zkusím dohledat a napsat přesněji pro lepší představu...
Time: 24:34min
Počet nazvedaného železa: 0
Jídelníček
Snídaně
Svačina I
Oběd
Svačina II
Večeře
Večeře II
Zhodnocení
o:- s:83% p:-
Velkým nedostatkem vidím ten příjem živin, jinak cvičení super, dlouho jsem se necítil tak prokrvený..
Už se těším na zítřek _________________ "Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí." [A.Schwarzeneger]
|
|
| nahoru |
|
 |
kendziro1

|
Zaslal: út listopad 20, 2012 8:46 pm Předmět: |
|
|
2.den - Úterý 20.11.2012
(spánek: 7hod., Ht:117, St:54, tep:77, váha:70)
Trénink
Jóga: (2/365/0) - 19:00
Dneska to šlo samo, opět jsem cítil krásně záda.. V tom sedě jak mám zkrácený zadní stehna to je v u některých cviků o hodně těžší, ale to chce čas a uvolní se to...
Time: 20min
Powerball: (0/365/2)
Neproběhlo. (Nebyl ball)
Guma: (2/365/0) - 19:00
3xsérie 50, 40, 30 L+P, pauza jen v době kdy ta druhá ruka maká
Levá ruka stále slabší, zlepšení počítám až tak za měsíc.. Když je puštěná hudba, zvládne se cokoli..
Zkrácené svaly: (2/365/0) - 19:00
Spodní záda v sedě s nataženýma nohama a do předklonu s podsazenou pánví a kulatými zády, zadní strana stehen ve stoje s předklonem kde jsem se držel o žebřík - špičky rovně, doprava i doleva - každou polohu 1min držení, na posteli na boku na vnější část břišních svalů...
Hamstringy se mi dneska podařilo uvolnit, cítil jsem jak se mi rozsah zvětšil při uvolnění, cca 1min výdrž, zaměření na uvolnění nohou..
Time: 10min
Stojka: (2/365/0) - 19:00
3x pokusy na stojku s několika pády.. Ten poslední pokus bává zatím nejslibnější, jinak v pohodě. Musím se zaměřit více na zpevnění středu. Hodně to koriguju rukama..
Horolezecká stěna: (1/12/0) - 19:00
Improvizace doma. Nejdříve jsem blbnul na štaflík, ale když pak málem spadli i se mnou do okna, tak jsem je dal stranou. Zbytek jsem si odcvičil na dveřích pokoje. Střídavě jsem se snažil přehmatávat různými úchopy a různě vymýšlet. Bylo to dneska hodně o prstech. Dost to klouzalo, nepoužíval jsem magnézium, nechtěl sem to mít všude, tak jsem pokaždých pár přehmatách musel sušit na těch dveřích ruce tričkem, což bylo docela těžký když se držíte dveří
Time: 25min
Místo: Doma
Jídelníček
Zapisoval jsem tři dny a zjistil jsem, že jsem hodně pod bazálem.. Do konce týdne to bude napravené.. Sehnal jsem několik knížek s tipy na jídlo, tak se to asi zítra nebo pozítří pokusím dát dohromady, abych už mohl to jídlo začít dávat. Cítím, jak síly docházejí - chyba...
Zhodnocení
o: s:83% p:-
Těšil jsem se večer na cvičení, tak mi ten den příjemně utekl a teď si asi dám dohromady pomalu ten jídelníček a nějaké tabulky, ať si to odškrtávám na zdi... _________________ "Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí." [A.Schwarzeneger]
|
|
| nahoru |
|
 |
kendziro1

|
Zaslal: st listopad 21, 2012 9:16 am Předmět: |
|
|
3.den - Středa 21.11.2012
(spánek: 4,5hod., Ht:126, St:75, tep:79, váha:70)
Trénink
Dneska místo posilky nahrazuju pondělní plavání..
Plavání: (1/12/0) - 06:00
Zapomněl jsem si brýle a po pár pokusech bez nich jsem improvizoval a plaval jsem jen prsa s hlavou nad hladinou, nebylo to ono, ale dalo se to...
1x100m - rozplavání prsa, 2x300m prsa svižnější tempo, 1x100m doplavba prsa
po každém úseku vydýchání do vody..
u druhé 300ky mě sem dost cítil prsty ze včerejší stěny dveřní :D, tak jsem plaval s prstama od sebe, nevěřil sem, ale docela to šlo i takhle :D..
Na konci jsme šli 3x na tobogán se vyřádit, příště udělám nějaké foto na zpestření..
Sparing: Lůca
Time: 35min (čistého plavání)
Powerball: (0/365/3)
Neproběhlo. (Nebyl ball)
Guma: (3/365/0) - 15:15
Levá dneska lepší ;)...
Zkrácené svaly: (3/365/0) - 15:15
Dneska super, pred protazenim jsem zkoušel dávat ruce k zemi a už je to lepší :P
Stojka: (3/365/0) - 15:15
3x pokusy na stojku s několika pády.. Dneska byl naopak lepší první pokus, držel jsem aspoň 10s ve stojce, zaměřil jsem se na zpevnění středu těla...
Jóga: (3/365/0) - 17:55
Super, dneska šli i nohy uvolnit už líp.. Mám problém při té hudbě sledovat občas počet opakování :D... Musím se víc hlídat na příště, snad sem nic nevynechal :P
Time: 18:15
Jídelníček
Do konce týdne doplním...
Zhodnocení
Nejlepší den. Ten tobogán zabodoval a příjemný večer strávim v poklidu u streamu a dr.House :P... Zítra na to jdu znova... _________________ "Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí." [A.Schwarzeneger]
|
|
| nahoru |
|
 |
kendziro1

|
Zaslal: čt listopad 22, 2012 10:14 pm Předmět: |
|
|
4.den - Čtvrtek 22.11.2012
(spánek: 8hod., Ht:130, St:78, tep:77, váha:70)
Trénink
Horolezecká stěna: (2/12/0) - 18:00
Pěkne narváno bylo takhle večer na boulderu  ...
Klučina tam dělal nové cesty, hm, si ještě pár měsíců počkám... Začal jsem silovou vytrvalostí, takže jsem se snažil jed co nejvíc plynule, ke konci už docházeli síly a navíc mám dvě nové odřeniny  ...
Time: 60min
Místo: Holešovice (mammut)
Jóga: (4/365/0) - 21:00
Nějak to utíkalo a to jsem přitom časově na tom byl hůř  .. Koukal jsem už dopředu co mě bude čekat jako další část v józe a mám se opravdu na co těšit.. Jo, draku, jestli tohle budeš dávat, budeš spokojený  ..
Time: 25min
Powerball: (0/365/4)
Neproběhlo. (Nebyl ball)
Guma: (4/365/0) - 21:00
Levá tragická, ale jako mega, tlačil sem to čím se dalo, nakonec úspěšně... Po tom boulderu to už nešlo.. Pravá naopak nějak lehce, podezřelé...
Zkrácené svaly: (4/365/0) - 21:00
Zadní stranu stehen sem nepočítal ohledně času.. Dával jsem si to podle pocitu uvolněnosti svalů a myslím, že u tohodle způsobu zůstanu..
Stojka: (4/365/0) - 21:00
3x pokusy na stojku s několika pády.. Trágedie, sice se mi dařilo chvíli držet.. V celku nic moc, včera bylo líp...
Jídelníček
Doplním do konce týdne...
Zhodnocení
Boulder mě dneska potěšil, sil bylo dost, jen prsty už nedávaly  ... Zítra plavání, tentokrát bez doprovodu, bééé  ...
Změna
Zkrácené svaly - délku protahování změním podle pocitu a uvolnění svalů, ne podle času... _________________ "Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí." [A.Schwarzeneger]
|
|
| nahoru |
|
 |
kendziro1

|
Zaslal: po listopad 26, 2012 1:39 pm Předmět: |
|
|
5.den - Pátek 23.11.2012
(spánek: 6hod., Ht:129, St:66, tep:74, váha:70)
Trénink
Plavání: (2/12/0) - 13:00
Zapomněl jsem si brýle, tentokrát to bylo bez problémů.. Asi to bylo jiným bazénem.. Na konci jen červené oči *a020*...
1x100m - rozplavání prsa, 1x300m prsa svižnější tempo, 3x100m kraul, 1x100m doplavba prsa. Po každém úseku vydýchání do vody..
U kraulu jsem zvolil kratší úseky.. Nikdy jsem kraula moc neplaval, tak mi tohle maximálně stačilo kvůli dýchání.. Po kraulu vždy cítím pěkně ruce a prsty ze včerejšího horolezení..
Jinak pocit skvělej, lidí v tuto dobu asi jen 8 spolu se mnou, takže super...
Místo: Plavecký stadion Slavia
Sparing: -
Time: 45min (čistého plavání)
Powerball: (0/365/5)
Neproběhlo. (Nebyl ball)
Guma: (5/365/0) - 19:00
Levá až v posledních 10ti opakování už nemohla *a019*..
Zkrácené svaly: (5/365/0) - 19:00
Nepočítal jsem dnes sekundy na protažení, ale držel jsem až do pocitu uvolnění svalů.. Lepší pocit oproti počítání!!!
Time: 12min
Stojka: (3/365/0) - 19:00
3x pokusy na stojku s několika pády.. Poslední pokus se dneska povedl, cítil jsem hezky břicho při stabilizaci...
Jóga: (5/365/0) - 19:00
Utíká to hezky, jak si už pamatuju cviky za sebou nazpaměť.. Stále se po určité době přistihnu, že nedávám pozor a nepočítám počty... Malá soustředěnost, do příště se na to musím zaměřit víc..
Time: 22:00min
Jídelníček
Do konce týdne doplním...
Zhodnocení
Utíkalo to dneska v poho... Díky hudbě to jde samo
Změna
Jóga: Malá soustředěnost, do příště se na to musím zaměřit víc.. _________________ "Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí." [A.Schwarzeneger]
Naposledy upravil kendziro1 dne po listopad 26, 2012 2:08 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
kendziro1

|
Zaslal: po listopad 26, 2012 2:05 pm Předmět: |
|
|
6.den - Sobota 24.11.2012
(spánek: 6,5hod., Ht:137, St:76, tep:67, váha:69,6kg)
Trénink
Jóga: (6/365/0) - 20:00
Rychlé, snadné.. To soustředění stále musím zlepšit. Bylo to lepší, ale ještě stále ne ono..
Powerball: (0/365/6)
Neproběhlo. (Nebyl ball)
Guma: (1/365/0) - 20:00
3xsérie 50, 40, 30 L+P, pauza jen v době kdy ta druhá ruka makala
Levačka se dneska předvedla a dala to v pohodě, u posledních 10 opakování už vypovídala, ale tempo zůstalo stejné...
Zkrácené svaly: (6/365/0) - 20:00
Paráda, dnes hezky protažené.. Bez bolesti..
Time: 12min
Stojka: (6/365/0) - 20:00
3x pokusy na stojku s několika pády..
Dnes jen 2x pokusy, ale s delší výdrží ve stoji na rukách.. U druhého to vypadalo slibně už..  ..
Posilka: (2/12/0) - 20:00
1) kliky na ploše
2) poser se s otáčením trupu
3) vrtulník
4) dřepy s předklony na jedné noze (P+L) á30s
5) kliky s výskokem
6) vytáčení trupu ve stoje
7) vytáčení trupu v kočičce
8) výpady na postel a vzad (jedna+druhá strana) á30s
9) kliky na posteli
10) plank
3xkolečko po 30s, 1min pauza
Zkoušel jsem najít na netu nějaký program, který by mě po 30s upozornil zvukem, že je konec cviku a 5s dalších než se přesunu na následující cvik.. Nic jsem bohužel nenašel, tak jsem stále koukal a cvičil s mobilem v ruce..  ...
Time: 24:34min
Počet nazvedaného železa: 0
Jídelníček
Dělám na tom, trvá to déle, než jsem původně předpokládal.. Bez spočítání jsem zvýšil příjem.. U cviků nepociťuju docházení sil..
Zhodnocení
o:- s:83% p:-
Dneska se mi vůbec nechtělo.. Nakonec mi pomohlo, že jsem si řekl, že bude blbý, když sem nic nenapíšu, tak jsem přestal brblat a šel jsem něco dělat  .. _________________ "Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí." [A.Schwarzeneger]
|
|
| nahoru |
|
 |
kendziro1

|
Zaslal: út listopad 27, 2012 2:31 pm Předmět: |
|
|
8.den - Pondělí 26.11.2012
(spánek: 7hod., Ht:121, St:67, tep:86, váha:69,6kg)
Trénink
Plavání: (3/12/0) - 18:30
Opět bez brýlí, ale už sem si zvyknul  ..
1x100m - rozplavání prsa, 6x100m prsa, kraul, prsa, kraul, prsa, kraul... 1x100m doplavba prsa..
Kraul stále nejde podle představ.. Zaměřit se více na koordinaci nohou a rukou zároveň, jetě to neudýchám při pěti tempech na nádech u 100m, zatím jen při 50m to dávám, pak už to na pět temp nejde..
Tentokrát tady bylo dost lidí, bych je občas postřílel když tam jen tak stojej ve vodě a zdržujou nás blbce, co se učej plavat  ...
Místo: Plavecký stadion Slavia
Sparing: -
Time: 40min (čistého plavání)
Powerball: (0/365/8)
Neproběhlo. (Nebyl ball)
Guma: (8/365/0) - 13:04
Levačka se dneska předvedla a bylo to už mnohem lepší, cítím zlepšení...
Time: 3min
Zkrácené svaly: (8/365/0) - 12:53
Na začátku cvičení jsem byl dost stuhlej, po tom protažení jsem dal špičky prstů skoro na zem bez tahání ve stehnech zadních  ..
Stojka: (8/365/0) - 13:07
3x pokusy na stojku s několika pády..
Držel jsem u zdi a snažil se zpevňovat břicho a zároveň držet balanc..
Jóga: (8/365/0) - 12:33
Ze začátku jsem cítil ztuhlost svalů, pak už se to naštěstí zlepšilo a cvičilo se mi líp...
Jídelníček
Pracuje se na něm...
Zhodnocení
Jeden den mi tu chybí, až najdu poznámky, doplním :D... _________________ "Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí." [A.Schwarzeneger]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|