|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
niketrik
|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 4:04 pm Předmět: Bílkoviny |
|
|
Dobrý den,dočetl jsem se na jedné facebookové stránce že 2g bílkovin na 1kg hmotnosti hrozí předávkováním proteinem.Cituji co psal jeden admin na stránku:"Zpracování proteinu je náročné pro organismus ,a proto se doba regenerace zvětšuje.Navíc přebytečný protein uvolňuje toxické látky.Hrozí rakovina tlustého střeva apod.Raději buďte ekonomičtí a přijímejte 1,3g/1kg. Já jsem v tomto omylu taky do teď žil a už vím,proč jsem trpěl těmito zdravotními problémy.Je to jeden velký omyl v oblasti kulturistiky a výživy,rychlejšího růstu svalů docílíte pravděpodobněji menšími dávkami než předávkováním.Jinak ta dávka 2g/kg a výš je spíš u sportovců ,co jsou trošku "výš" a ke zpracovávání jim napomáhají různorodé látky...AS apod."S tímto názorem já osobně nesouhlasím,myslím že tady najdu zcela jiné argumenty k tomuto kecu.Tak jsem se obrátil na vás abyste mi podrobně vysvětlili proč je ideální dávkovat 2g bílkovin na kg hmotnosti.Děkuji vám za radu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 4:07 pm Předmět: Re: Bílkoviny |
|
|
je to kec...
předávkovat bílkovinama se nejde, respektive se to asi nikomu nepovedlo a ani jsem nikde nenarazil na studii, která by jasně říkala, že je něaký množství škodlivý.
edit: já si třeba myslím, že čím víc bílkovin, tím líp
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 4:14 pm Předmět: |
|
|
nevim jestli je dobre jist moc bilkovin kazdopadne ja nemel problemy ani po dlouhodobem zrani 4-5g/kg
|
|
| nahoru |
|
 |
duke.dukem
|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 4:16 pm Předmět: Re: Bílkoviny |
|
|
| niketrik napsal: | | ...Tak jsem se obrátil na vás abyste mi podrobně vysvětlili proč je ideální dávkovat 2g bílkovin na kg hmotnosti.... |
A to ti rekl zase kdo, ze 2g/1kg je idealni? Doporucil bych misto facebooku studovat kvalitnejsi zdroje informaci o stravovani pri posilovani
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 4:17 pm Předmět: |
|
|
Zátěž pro ledviny a játra. Vyhazování peněz. Dneska jsem nějakej mimo, už mě nic nenapadá.
|
|
| nahoru |
|
 |
duke.dukem
|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 4:24 pm Předmět: |
|
|
Jeste bych doplnil i hromadeni a zahnivani nestravenych bilkovin, rozvoj hnilobnych mikroorganismu v tlustem streve, zvysena potreba nekterych mineralnich latek a vitaminu pri odbouravani nadbytku nadbytku nekterych aminokyselin,....
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 4:49 pm Předmět: |
|
|
K tomu zdroji informací, je vždy vhodné vidět fotku toho, kdo to píše, pokud jí 1,3 g bílkovin na kilogram, tak si nejspíš pletou se somálcema..
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 5:05 pm Předmět: Re: Bílkoviny |
|
|
| guruhonza napsal: | je to kec...
předávkovat bílkovinama se nejde, respektive se to asi nikomu nepovedlo a ani jsem nikde nenarazil na studii, která by jasně říkala, že je něaký množství škodlivý.
edit: já si třeba myslím, že čím víc bílkovin, tím líp |
U 2g u sportovce predavkovani nehrozi, ale je blbost, ze cim vice, tim lepe. Kdyz pominu to, co psali princ a duken, tak me napada jeste treba unava. Zkus si nekdy dlouhodobe jet na vysokem prijmu bilkovin a uvidis, jak se budes citit a co to s tebou udela.
Sam jsem na to malem tak trochu doplatil, to tu ale rozebirat nechci. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 5:06 pm Předmět: Re: Bílkoviny |
|
|
Tys jel někdy na vysokém přijmu bílkovin a malém přijmu sacharidů?
|
|
| nahoru |
|
 |
Waffels
|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 5:18 pm Předmět: |
|
|
| coder napsal: | | nevim jestli je dobre jist moc bilkovin kazdopadne ja nemel problemy ani po dlouhodobem zrani 4-5g/kg |
Mužeš mi řict z jakeho duvodu si jedl 5 gramu na kilo denně?
Jinak samozřejmě že nadměrny přijem bilkovin problem je, argumetn že nikdo "nepozoroval" problemy neni vubec relevantni pač rakovinu tlusteho střeva těžko poznaš. Vždycky prostě musi byt dva extremy, jedni kteři žerou kvanta bilkovin ktere sou naprosto nepotřebne a z dlouhodobějšiho hlediska tomu tělu jen škodi nic vic. A potom ti kteři zas drži ty hodnoty až zbytečně nizko což u cvičiciho taky neni zrovna idealni. nechapu v čem je problem držet se všeho s mírou, nebo nejlip vubec neřešit takovou kravinu kolik gramů bilkovin za den do sebe přesně dostanu. _________________ If Jesus comes back, We will kill him again!
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 9:27 pm Předmět: |
|
|
| Waffels napsal: | | coder napsal: | | nevim jestli je dobre jist moc bilkovin kazdopadne ja nemel problemy ani po dlouhodobem zrani 4-5g/kg |
Mužeš mi řict z jakeho duvodu si jedl 5 gramu na kilo denně?
Jinak samozřejmě že nadměrny přijem bilkovin problem je, argumetn že nikdo "nepozoroval" problemy neni vubec relevantni pač rakovinu tlusteho střeva těžko poznaš. Vždycky prostě musi byt dva extremy, jedni kteři žerou kvanta bilkovin ktere sou naprosto nepotřebne a z dlouhodobějšiho hlediska tomu tělu jen škodi nic vic. A potom ti kteři zas drži ty hodnoty až zbytečně nizko což u cvičiciho taky neni zrovna idealni. nechapu v čem je problem držet se všeho s mírou, nebo nejlip vubec neřešit takovou kravinu kolik gramů bilkovin za den do sebe přesně dostanu. | nemel sem k tomu zadny duvod mam moznost nakupovat kureci prsa za super cenu (5kilo za 300 kc) tak sem je jedl i 4 krat denne nevim jak vy ale pokud sezeru kureci s ryzi tak mam behem hodky zase hlad :)rikam zadne problemy sem z toho nemel ani se necitil unaveny na bilkoviny sem nehledel spis sem se bal toho ze neni moc dobre jist prekorenene (to ja rad) a na oleji smazene jidlo tak casto tak sem to omezil
|
|
| nahoru |
|
 |
e-pod

|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 10:32 pm Předmět: Re: Bílkoviny |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 10:46 pm Předmět: |
|
|
No jo, jenže tohle jsou onemocnění metabolismu a to s nějakým příjmem bílkovin nemá až tak moc společného a jestli ano, tak jenom s jistou spojitostí. Hypoalbuminémii můžeš mít z toho, kdybys přijímal hodně málo bílkovin po delší dobu (vypouklá břicha afrických dětí) a snížené různé frakce globulinů a albuminů při onemocnění jater nebo velkých ztrátách bílkovin při selhávání ledvin.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
|
| nahoru |
|
 |
e-pod

|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 11:38 pm Předmět: |
|
|
To: Princ
Ano,ano, máš pravdu, já jen chtěl zdůraznit, že to existuje..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|