Špenát k večeři

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Špenát k večeři  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Špenát k večeři
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Actory

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 2:11 pm    Předmět: Špenát k večeři Odpovědět s citátem

Zdravím, měl bych dotaz ohledně špenátu. Hodně mi chutná, je docela levný, tak sem si tak říkal, že bych ho zařadil jako poslední 2 jídla v netréninkové dny. Jenže, jsou v tom jen rostlinné bílkoviny? Ona je to dost levná večeře, s bramborami, měl bych v 15:00 maso s rýží a pak ty 2 večeře špenátu. Je špenát zbytečný, nebo dobrý? Či pokud ne, měl bych někdo lepší, cenově podobnou alternativu? Jde mi tedy o to, jestli mám špenát dávat jen občas třeba na oběd, či je to v pořádku. Takhle bych každý večer 4x v týdnu jedl půl kila špenátu. Díky všem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nEcro

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud vim tak soudruzi v NDR udelali chybu a posunuli desetinou carku u obsahu zeleza ve spenatu proto se tak propagoval, ale dnes uz vim ze je to stejne jako kazdy jina zelenina ktera v dnesni dobe neobsahuje nic krom vody
shooter

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jes špenát budeš mít ruce jak pepk námořník
Ohledně špenátu: ve špenátu nic není, má nejméně kalorií ze všech potravin a neobashuje skoro nic

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Pr!nc

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na špenátu není nic výjiměčného. Navíc obsahuje hodně oxalátů, takže železo, ačkoliv tam nějaké je, má vstřebatelnost stejně mizernou a tak to bude i s ostatními minerály a látkami, které můžou s oxaláty reagovat.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 3:09 pm    Předmět: Re: Špenát k večeři Odpovědět s citátem

Actory napsal:
Zdravím, měl bych dotaz ohledně špenátu. Hodně mi chutná, je docela levný, tak sem si tak říkal, že bych ho zařadil jako poslední 2 jídla v netréninkové dny. Jenže, jsou v tom jen rostlinné bílkoviny? Ona je to dost levná večeře, s bramborami, měl bych v 15:00 maso s rýží a pak ty 2 večeře špenátu. Je špenát zbytečný, nebo dobrý? Či pokud ne, měl bych někdo lepší, cenově podobnou alternativu? Jde mi tedy o to, jestli mám špenát dávat jen občas třeba na oběd, či je to v pořádku. Takhle bych každý večer 4x v týdnu jedl půl kila špenátu. Díky všem.

Snad tě nenapadlo nahrazovat kvalitní bílkoviny špenátem? Špenát je zelenina a tak ji taky ber. Brambory + špenát je dobrá kombinace za předpokladu, že k tomu dáš nějaké maso, vejce, rybu...
jachym

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak píše eSko, je to jen zelenina a upřimně, já ani nikdy jen špenát s bramborama nejedl - vždycky s vajíčkem nebo masem. A co se železa týče tak je to velmi populární mýtus. Takže je to asi jako by sis dal jakoukoliv zeleninu s bramborama, pokud to ale něčim doplníš, zas proč ne. Možná jen pokud teda chceš jíst zeleninu s bramborama, co se složení týče, líp vychází třeba brokolice, ta se taky dá jíst třeba zapečená s vajíčkem a bramborama a nemyslim že by cenově vycházela o moc dráž.

P.S. A když špenát, tak prosimtě doufám nemyslíš tu rádoby mraženou břečku označovanou jako "protlak", kterou v obchodech maji..... neřikám čerstvej, ten je fakt docela drahej, hlavně z něho po uvažení nezbude skoro nic, ale kupuj normálně ty mražený aspoň listy, takový to kde neni ta homogenní směs, ta je totiž levná hádej proč.... je to ještě navíc plný vody.

A k té brokolici si někdy dávám klidně tvaroh třeba místo toho vajca a masa. Je to trochu divná kombinace, ale mně to docela chutná a nevim jak ty, ale ke špenátu si to moc představit nedokážu.
Actory

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha, tak tam domyslím něco výživnějšího, nějaký bílý jogurt, nebo když bude v akci tvaroh či cottage
to jachym: No, u nás když už si dáme špenát, tak to většinou z listů nebývá, ale tak s několika vajíčky by to šlo občas. Díky všem.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 6:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když vidím, co vymýšlíš za kombinace, tak tam dej radši dvě tři vejce a budeš spokojenej, jak po stránce chuťový, tak i nutriční.
jachym

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pravda kombinaci špenátového protlaku a bílého jogurt jsem ještě nezkoušel :D
Actory

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2012 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No jo, ale s těma vajíčkama je to těžký, kdybych je dával i netréninkové dny po třech vejcích jako večeři (tudíž 6 vejcí), tak bych snědl 42 vajec týdně, to je trochu moc ne? Ale tak kdyby to ničemu nevadilo, tak bych jich klidně jedl tolik, ale myslím, že to není dobré ne?
Notrax

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2012 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Actory

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2012 5:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha, to je dobrá zpráva, ihned vajíčka zařadím tak, jak sem plánoval původně. Moc díky.

Rychle na stránku:

Přejdi na: