Předzásobení sacharidy

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Předzásobení sacharidy  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Předzásobení sacharidy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DevillHP

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 3:19 pm    Předmět: Předzásobení sacharidy Odpovědět s citátem

Zdravím
Příští sobotu mam 24-hodinový závod- běh/chůze. Proto bych chtěl zařadit předzásobení sacharidy. Napsal jsem si jídelníček a myslíte, že by se to dalo použít? Mám 79kg.
Neděle-Uterý: S: 4g/kg, B:2,2g/kg, T: 1,5g/kg
Středa- Pátek: S:9g/kg, B: 1,5g/kg, T: 0,5g/kg

Neděle-Uterý: NE: 2 hod- chůze/běh, PO: hod. spinnig, UT: 40 min. lehký běh
Snídaně: 100g ovesných vloček, trocha mléka, protein, ovoce------ vařím si kaši
Svačina: 2x tmavé pečivo, 40g sýr, 20g šunka, hrst ořechů
Oběd: 100g rýže, 150g kuřecí maso, 2 lžíce arašídového másla
Svačina: 2x tmavé pečivo, 40g sýr, 20g šunka, hrst ořechů
Večeře: 80g rýže, 150g kuřecí maso, 2 lžíce arašídového másla
2. Večeře: 250g tvarohu+ zelenina

Středa, čtvrtek:- ST: 20 minut výklus, ČT- volno
Snídaně: 180g ovesných vloček, trocha mléka, ovoce, protein --- vařím si kaši z toho
Svačina: 90g rýže, sýr
Oběd: 200g rýže, 150g kuřecí maso, lžíce arašídového másla, zelenina
Svačina: 90g rýže, sýr
Večeře: 180g těstovin, 150g kuřecí maso, lžíce arašídového másla, zelenina
2. Večeře: 60g kuskusu+ zelenina

Pátek:-volno
Snídaně: 200g ovesných vloček, trocha mléka, ovoce, protein --- vařím si kaši z toho
Svačina: 110g rýže, sýr
Oběd: 220g těstovin, 150g kuřecí maso, lžíce arašídového másla, zelenina
Svačina: 60g rýže, sýr
Večeře: 140g rýže, 150g kuřecí maso, lžíce arašídového másla, zelenina
2. Večeře: 60g kuskusu+ zelenina

Předem děkuji za rady, od zítra na to musím totž najet.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
7eVen

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2013 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud tu bude nějaký atletista, tak Ti poradí, za sebe musím říct, že to vypadá, jako bys ten jídelníček měl propracovaný, že to nebude odfláknuté - čili předem hádám, že Ti zdejší moc toho nevytknou
PS: + nebo - mi jako radu nepříčitávej, vlastně/v podstatě sem ti nijak nepomohl
Můj koment můžeš brát tak, že když Ti nikdo neporadí, tak aspon 1 reakce a to ode mě
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2013 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten jídelníček vypadá možná třeba i hezky, ale takovouhle věc sis měl zkusit spíš pár týdnů předem nanečisto, abys viděl, co na to tělo řekne (proto to moje "možná třeba" ze začátku). Já nic takhle dlouhého neběžel (což ale myslím už letos v září říct moci nebudu:), každopádně před kratšími běhy (2 - 3 hodiny) mi spíš dělalo dobře jít pár dní se sacharidy hodně nízko a pak dva dny a den před závodem zase naopak vysoko. Stejně ale myslím, že při takhle dlouhé věci bude extra důležité to, co přijmeš přímo ten den v průběhu závodu, na to bych se soustředil asi v první řadě a to ať už ve smyslu cukrů, tak stimulantů a samozřejmě tekutin. Ale jdeš-li do něčeho takhle dlouhého, tak se nejspíš jen opakuju a všechno to sám dobře víš.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
DevillHP

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2013 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za názor, vyzkouším to a snad to vyjde dobře.
Jídlo během závodu mam vyřešené a odzkoušené z minulých ultramaratonů.
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2013 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DevillHP napsal:
Díky za názor, vyzkouším to a snad to vyjde dobře.
Jídlo během závodu mam vyřešené a odzkoušené z minulých ultramaratonů.

A co v průběhu dáváš?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
DevillHP

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2013 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Musli a proteinové tyčinky, když vím že čeká nějaká náročnější část tak Enduro nebo Carbosnacky. Na zacpání žaludku jako "pořádné" jídlo mam sojové rohlíky-šunka,sýr nebo toasty s arašídovým máslem, z ovoce mam buď banány nebo jablko.
Jako stimulanty bud kofeinové tablety nebo Shlehu.
Na pití ionťák IsoDrinx.
Vždycky jídla kombinuju, že co 15-20minut do něčeho kousnu ať se nedostaví pocit hladu.
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2013 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za info:).
Reichenberk

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2013 6:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DevillHP napsal:
Musli a proteinové tyčinky, když vím že čeká nějaká náročnější část tak Enduro nebo Carbosnacky. Na zacpání žaludku jako "pořádné" jídlo mam sojové rohlíky-šunka,sýr nebo toasty s arašídovým máslem, z ovoce mam buď banány nebo jablko.
Jako stimulanty bud kofeinové tablety nebo Shlehu.
Na pití ionťák IsoDrinx.
Vždycky jídla kombinuju, že co 15-20minut do něčeho kousnu ať se nedostaví pocit hladu.

Na předzásobení sacharidy použij klasickou sacharidovou superkompenzaci. Ale ta nezačíná týden před výkonem - to se předzásobuješ jen tuky, ne sacharidy. A při výkonu bys to už měl mít zažité - tady jde o to jak máš natrénovaný tukový metabolismus, za jak dlouho to máš v plánu uběhnout. A v jaké okolní teplotě to bude? Ten jídelníček je docela nepochopitelný.
DevillHP

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2013 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak když je to 24-hodinovka tak mam v plánu to jít/běžet 24 hodin. Teplota bude kolem -20°C. A co přesně jsem nepochopil, co jsem vyčetl tak je to: týden před co nejvíc vyčerpat zásoby glykogenu a energii brát z 50%ze S a zbytek T a B a 3 dny před závodem to co nejvíce nacukrovat. Nebo jto chápu blbě?
Reichenberk

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2013 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DevillHP napsal:
Tak když je to 24-hodinovka tak mam v plánu to jít/běžet 24 hodin. Teplota bude kolem -20°C. A co přesně jsem nepochopil, co jsem vyčetl tak je to: týden před co nejvíc vyčerpat zásoby glykogenu a energii brát z 50%ze S a zbytek T a B a 3 dny před závodem to co nejvíce nacukrovat. Nebo jto chápu blbě?

Nechápeš to blbě, ale tenhle návod je dobrý tak na půlmaratón či maratón, nebo na párhodinový cyklozávod. Jestli z těch 24 hodin pojedeš pořád bez zastávky, tak toho moc dopředu glykogenově nenachystáš. To, co se dá udělat v přípravě je zlepšení tukového metabolismu, to rozhoduje. Ale teď už se to dohonit nedá, to je práce na měsíce a roky. Takže maximálně zvedneš tukovou zásobu, pokud ji máž nízkou. To co můžeš udělat je dobré naplánování příjmu, živiny, vitamíny, minerály, voda.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2013 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tys teď neměl Vánoce?
DevillHP

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2013 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam cca 8% tělesného tuku. Takže tuk je myslím ok, a zvětšovat se mi to ani moc nechce. Vyhovuje mi to tak.
Díky za rady.
Takže má to cenu zkoušet, nebo to bude zbytečné to předzásobení? B7 jsem ušel i bez předzásobení celkem v pohodovém čase, ale chtel jsem to ted práve vyzkoušet.
Reichenberk

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2013 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DevillHP napsal:
Mam cca 8% tělesného tuku. Takže tuk je myslím ok, a zvětšovat se mi to ani moc nechce. Vyhovuje mi to tak.
Díky za rady.

Věc se má tak, že nějaký den před závodem cukry vypálíš tréninkem a moc jich tam současně nedáš, pak v klidu docukruješ, dva dny před. Bez velkého výdeje. Ale to vystačí jen na krátký začátek, pak nastoupí efektivita tukového metabolismu. Takže to moc neřeš, začátek rozjedeš bez plného břicha, jak se začnou štěpit tuky tak začneš docukrovávat s dostatkem vody a pak to nějak přežiješ. Proteinové tyčinky jsou dobrá volba. Ale tohle by měl mít vytrvalec vyladěné, vyzkoušené na sobě - co mu trávící systém snese a co ne, jak se k němu chovat. Zkus to a uvidíš, bude to dobré.
DevillHP

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2013 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jídlo během závodu mam pořešené, vyladěné a jsem na něj zvyklý. Spíše mi šlo, co nejlépe se připravit co se týček jídla před závodem.
jachym

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2013 4:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Můžu se zeptat co to bude za závod? Jen mě zaujalo to -20°C... to bude asi docela kosa teda... to i kdybych se potil už by bylo dost málo

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Předzásobení sacharidy Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: