|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
CZEBLADE

|
Zaslal: pá leden 25, 2013 7:44 pm Předmět: Veci na vareni |
|
|
Vubec se v tehle oblasti nevyznam. Konecne jsem nasetril dost penez a nez je utratit jako vetsina lidi meho veku za nesmysly typu alkohol, vstupy na diskotekach a tak, tak bych rad koupil uzitecne veci. Konkretne by se jednalo, zda se oplati a je rozdil v pouzivai ryzovaru a parniho hrnce. A taky jakou vybrat panev. Vsude je toho spoustu, ale hledam dobre rady a zkusenosti nez jen reklamu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kerber
|
Zaslal: pá leden 25, 2013 8:17 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: pá leden 25, 2013 8:24 pm Předmět: |
|
|
Pokud se chces naucit varit tak nepotrebujes vubec zadnou vybavu, alespon prozatim. Jedine co budes potrebovat je sporak, panev, nuz a desku. Spis doporucuji investovat do surovin, do ruznych druhu koreni, vyzkouset jak se vari z druznych casti masa a zkouset ruzne recepty, hledat inspiraci na internetu apod. A vybavu kupovat az casem, az budes vedet, ze ti dany pristroj usetri praci. Veci jako ryzovar, papinak, kontaktni gril, parni hrnec apod. jsou pekne, ale pokud clovek s varenim zacina, tak jsou zbytecne. Lepsi je se prvne naucit, ktere kombinace surovin jdou dobre dohromady, jak dlouho a jakym zpusobem varit ten a ten kus masa, jak jidlo dochutit apod.
Psal si, ze se v tehle oblasti vubec nevyznas, tak pocitam, ze ses ani o vareni do hloubky moc nezajimal, proto takovy text.
Jinak pokud muzu doporucit snad nejlepsi vybaveni na trhu co se tyce cena/vykon, tak tahle panev, ja delam na ni kazdy den 2-3 jidla denne uz asi 3 roky a stale drzi a funguje tak jak ma a ta cena je neskutecna
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/96225800/
|
|
| nahoru |
|
 |
Tracey

|
Zaslal: pá leden 25, 2013 8:54 pm Předmět: Re: Veci na vareni |
|
|
| CZEBLADE napsal: | | Konkretne by se jednalo, zda se oplati a je rozdil v pouzivai ryzovaru a parniho hrnce. A taky jakou vybrat panev. Vsude je toho spoustu, ale hledam dobre rady a zkusenosti nez jen reklamu. |
Rýžovar a parní hrnec jsou dvě věci, na které nedám dopustit. Parní hrnec používám hlavně na zeleninu, občas ryby, obojí je z něj nesrovnatelné s jinými způsoby přípravy. Zkoušela jsem v něm udělat rýži, ale po 40 minutách byla pořád tvrdá, takže na tohle určitě ne, kuřecí je poživatelné, ale pokud nejsi v dietě před závody, tak doporučím raději hodit na pánev s trochou olivového oleje. A mám tento, něco přes rok, funguje bez chybičky:
http://parni-hrnce.heureka.cz/philips-hd-9140/
No a rýžovar mám tento:
http://ryzovary.heureka.cz/sencor-srm-200/
Hodně lidí na Sencor nadává, ale já si nemůžu stěžovat. Jak se píše v recenzích, občas prskne pár kapek při vaření kolem, jinak vše ok. Hledala jsme nějaký malý, aby byl na mé porcičky, pro rodinné vaření určitě není.
Rýže je z něj taky úplně jiná než ze sáčku, nelepí se, je krásně sypká, dá se ochutit kořením, když rýži ke konci nezamícháš, udělá se vespod neskutečná krustička
A pánev - ta IKEA je naprosto super, jednou jsem se nechala nachytat na keramickou, desetkrát dražší, a vydržela pár měsíců... _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
TheGhost

|
Zaslal: pá leden 25, 2013 9:08 pm Předmět: |
|
|
Máme doma pánvičku asi za 900 +- 50 Kč a dělávám si na ní omeletu a poslední 2 týdny se mě kure*sky přilepuje k pánvičce a vypadá dost nechutně když to ej celé potrhané :D , tak si říkám kde je kvalita výrobku
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá leden 25, 2013 9:51 pm Předmět: |
|
|
Pánev se dá koupit v IKEA za 29 kč v akci a vydržela mi tak tři roky. I kdyby jen rok, tak je to pořád za pusu a rozdíl oproti dražším nepoznám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: pá leden 25, 2013 10:57 pm Předmět: |
|
|
Dříve jsem denně vařil na plynu rejži nebo těstoviny a musel jsem denně umejvat sporák...tak jsem si asi po 2 letech řekl dost a koupil jsem si rýžovar Rice Cube a nemůžu si to vynachválit. Zapnu, naliju, nasypu, zavřu, 10-15 minut a je hotovo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vokr

|
Zaslal: pá leden 25, 2013 11:09 pm Předmět: |
|
|
| shooter napsal: | | Dříve jsem denně vařil na plynu rejži nebo těstoviny a musel jsem denně umejvat sporák...tak jsem si asi po 2 letech řekl dost a koupil jsem si rýžovar Rice Cube a nemůžu si to vynachválit. Zapnu, naliju, nasypu, zavřu, 10-15 minut a je hotovo. |
Nevím moc na jakým principu pracuje rýžovar, ale postup co jsi popsal mi připadá téměř totožný s vařením na el. plotýnce. Jen by mě zajímalo, jakou práci to ušetří :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: pá leden 25, 2013 11:13 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: pá leden 25, 2013 11:20 pm Předmět: |
|
|
NO ten ryzovar vypada dobre, nejaky bych si rad poridil. Jo ty panve jsem dneska videl napr v Makru min 300-700 kdejake teflonove, keramicke. Asi na kazdou je potreba dat ten olej? Ty udajne co se nelepi je jen reklama?!
Jinak jo s varenim nejak extra zkusenosti nemam, ceska kuchyne me vubec nepritahuje, ale na tu exotickou co me laka tu zase nejsou suroviny  nebo je to pekne mastny
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá leden 25, 2013 11:23 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Pánev se dá koupit v IKEA za 29 kč v akci a vydržela mi tak tři roky. I kdyby jen rok, tak je to pořád za pusu a rozdíl oproti dražším nepoznám. |
Souhlasím, máma koupila obyčejnou snad u vietnamců ani né za 100,- a když na ní dělám "palačinky" stačí kapka oleje (tu stejně "vsákne" ta první palačinka) a zbylé udělám už bez oleje (ani suché to není), na druhou stranu mám pánev za pár stovek a tam i když dám dost oleje, tak se to připeče.
| Tracey napsal: |
A pánev - ta IKEA je naprosto super, jednou jsem se nechala nachytat na keramickou, desetkrát dražší, a vydržela pár měsíců... |
Přesně mám stejnou zkušenost, obyč za "pár korun" mi vydržela déle, tak nová, ale zase na té nové smažím furt maso, ale bez oleje na tom nejde udělat nic. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: so leden 26, 2013 8:38 am Předmět: Re: Veci na vareni |
|
|
| CZEBLADE napsal: | | Vubec se v tehle oblasti nevyznam. Konecne jsem nasetril dost penez a nez je utratit jako vetsina lidi meho veku za nesmysly typu alkohol, vstupy na diskotekach a tak, tak bych rad koupil uzitecne veci. Konkretne by se jednalo, zda se oplati a je rozdil v pouzivai ryzovaru a parniho hrnce. A taky jakou vybrat panev. Vsude je toho spoustu, ale hledam dobre rady a zkusenosti nez jen reklamu. |
V podstatě souhla se Sevou.
Nakup dozičky na koření a věci na ochucování - koření je to, co dokáže hodně zvýšit variabilitu pokrmů.
Pokud chceš urychlit čas a mít možnost vařit v páře, kup si tlakáč. Já byl vždy proti tomu, dvě děti mě ale přinutily do papiňáku investovat. A musím říct, že investice pro rodinu nebo někoho posedlého vařením v páře je to dobrá. Není to nezbytnost, ale neuškodí to.
Rýžovar mě nijak neláká. Nevím kolik stojí, ale nepřijde mi nutný.
Ad pánev. Určitě nic nezkazíš celokovovou pánví! Vynikající je to, že ji můžeš dát do trouby. Minimálně při přípravě "stejků" je to neocenitelné plus.
Uvádí se tu Ikea, hodne lidí má pánve řady 365.
Osobně mám nějaký Tefal a bez problémů.
U pánví je asi hlavní debata o tom, jak které povrchy škodí či neškodí zdraví. Respektive pokud odmyslím přirážku za značku, co udělá cenu pánve? Povrch a kvalita spojů. Všichni jistě známe přišroubované rukojeti, nýtovaná pánev se neviklá. Kvalita povrchu je na uvážení každého. Dle mě má pánev za 700Kč jistě kvalitnější povrch než pánev za 50Kč. Nebavím se o připalování. Z neznámého důvodu se stejná jídla připravovaná na stejné pánvi deseti lidmi některým připečou, jiným ne _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|