|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ellmaki
|
Zaslal: út únor 05, 2013 6:19 pm Předmět: Dieta - bez štítné žlázy (žena) |
|
|
Dobrý den, jsem na fóru nová a přitáhl mne sem zájem o vaše rady. Chodila jsem sem už dřív pro různé tréninky, recepty apd. ale nyní mám větší problém. Byla jsem nucena podstoupit zákrok, při kterém mi lékaři odebrali štítnou žlázu, nefungovala jak měla a ohrožovala mne na životě. Nyní mám místo štítné žlázy tabletky, které nahradí její funkci. Euthyrox 100 mg. Problém je v tom, že přibírám a váha nejde dolů v žádném případě, velice, velice těžko se udržuje i s vyváženým jídelníčkem. Chodím do fitka asi 3x týdně a cvičím i doma.
Měla jsem zařazené sach. vlny které mi srazily asi dvě kila dolů ale později zase přestali fungovat. tak jsem se vrátila pomalu k mé normální stravě cca 1400 kcal denně. K vlnám jsem měla i trénink, hodně kardia ale i běžné cviky na posilování. Chtěla bych se vás zeptat jestli někdo neměl stejný problém, popřípadě jak ho vyřešit. Mám teď domluvenou návštěvu lékaře, který se mi věnuje právě skrz tu š.č. chtěla bych ho poprosit o větší dávky Euthyroxu, abych měla rychlejší metabolismus. Ovšem si myslím že doktor mi řekne, že nemám potřebu shazovat při mé výšce a váze 181 cm a 70 kg. Chtěla bych se dostat na takových 60kg abych mohla fotit v agentuře jako dříve před operací... to právě po ní jsem tak nabrala na váze ačkoli jsem závodně jezdila na koni. Nyní už jen chodím do posilovny a běhám, jsem tam chodím na alpining, jumping nebo zumbu. Pokud by mi někdo poradil jak se stravovat, kolik mít sacharidů, bílkovin a tuků denně + nějaký stručný návod k tréninku tak budu velice ráda, jsem už zoufalá. Snažím se asi 4 měsíce o nějaké výsledky a furt nic.
Ještě bych podotknula, že mám furt děsnou chuť jíst něco zbaštím a už přemýšlím co si dám a na co mám chuť. Strašně mne to trápí, protože mi to narušuje psychiku. Nevíte, čím paralizovat mé chuťové pochody ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Máča
|
Zaslal: út únor 05, 2013 7:04 pm Předmět: |
|
|
Mam to same taky me loni brali zlazu.Beru letrox 250 kazdy den.Tu potrebnou hladinu hormonu pozna doktor podle krve takze by ti ji mel casem nastavit tak abys nepribirala.U me to trvalo cca pul roku a taky jsem nabral pres 5 kilo, ktere jsem ale shodil jakmile jsem zacal brat tu potrebnou davku hormonu. Citis se treba i unavena?Ja jsem byl jednu dobu pri slabe davce uz dost unaveny a ksicht jsem mel otekly jak krecek:-).kdybys mela nejake otazky tak me klidne napis pm nebo se ptej i primo tady.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út únor 05, 2013 7:07 pm Předmět: |
|
|
Chuťové pochody paralyzuješ vyšším energetickým příjmem. Sice si neuvedla věk, ale dle uvedeného příjmu i tak tipuju, že se podvyživuješ. Tvůj příjem je na úrovni bazálního metabolismu a to je málo. Teď si vem, že k tomu sportuješ a to počítám, že hodně. Dokážu si totiž představit, co máš asi za výdej, když ty kila nejdou dolů, protože pár takových případů jsem osobně poznal a tolik aktivit by někdy snad nezvládl ani závodní chrt.
Co se týče euthyroxu, divím se, že ti lékař naordinoval jenom "stovku". Přítelkyně ji bere taky a to ŠŽ stále má a funguje ji jakž takž, takže bez ŠŽ se mi 100 μg zdá málo, ale nejsem zase endokrinolog, to se poraď se svým lékařem.
Takhle radit "vod voka" je těžký, tohle už chce odborníka, který se s Tebou osobně může nejlépe setkat a dát všechno potřebné do kupy a případně Ti říct, co a jak, co děláš špatně, co dobře, co je potřeba změnit atd. A to ještě nejlépe ve spolupráci s daným endokrinologem, ale to je v dnešní době spíše taková utopie. Ale upřímně říkám, buď ráda za svých 70 kg na tu výšku, korigovat váhu dle svého je totiž bez ŠŽ sakra velký boj. Každopádně zase nic není nemožné a je potřeba Ti vše prostě ušít na míru a ne se držet pouze rámcových doporučení. Pokud jsi z okolí Brna nebo Karlových Varů, tak se můžeme domluvit na potencionální spolupráci. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Ellmaki
|
Zaslal: út únor 05, 2013 8:45 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Chuťové pochody paralyzuješ vyšším energetickým příjmem. Sice si neuvedla věk, ale dle uvedeného příjmu i tak tipuju, že se podvyživuješ. Tvůj příjem je na úrovni bazálního metabolismu a to je málo. Teď si vem, že k tomu sportuješ a to počítám, že hodně. Dokážu si totiž představit, co máš asi za výdej, když ty kila nejdou dolů, protože pár takových případů jsem osobně poznal a tolik aktivit by někdy snad nezvládl ani závodní chrt.
Co se týče euthyroxu, divím se, že ti lékař naordinoval jenom "stovku". Přítelkyně ji bere taky a to ŠŽ stále má a funguje ji jakž takž, takže bez ŠŽ se mi 100 μg zdá málo, ale nejsem zase endokrinolog, to se poraď se svým lékařem.
Takhle radit "vod voka" je těžký, tohle už chce odborníka, který se s Tebou osobně může nejlépe setkat a dát všechno potřebné do kupy a případně Ti říct, co a jak, co děláš špatně, co dobře, co je potřeba změnit atd. A to ještě nejlépe ve spolupráci s daným endokrinologem, ale to je v dnešní době spíše taková utopie. Ale upřímně říkám, buď ráda za svých 70 kg na tu výšku, korigovat váhu dle svého je totiž bez ŠŽ sakra velký boj. Každopádně zase nic není nemožné a je potřeba Ti vše prostě ušít na míru a ne se držet pouze rámcových doporučení. Pokud jsi z okolí Brna nebo Karlových Varů, tak se můžeme domluvit na potencionální spolupráci. |
jaký by měl mít můj denní příjem, abych hubla? Mohl byste mi také poradit, jaký by pro mě byl vhodný trénink? Je mi 18 let. A k té hladině Euthyroxu.. Přijde mi to taky málo, minulou zimu jsem brala 225 a bylo všechno ok, ale teď jsem byla nucena změnit lékaře a ten mi dal jen 100 denně a krevní testy jsou prej v pořádku, což mi přijde divný. A mrzí mě, že se mi nedaří hubnout, můžu jíst i nejíst, cvičit nebo ne a váha se stejně nehne.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út únor 05, 2013 9:10 pm Předmět: |
|
|
Jsi na fóru, tady si tykáme.  Jak jsem říkal, radit takhle od stolu nelze. Neznám Tvé denní aktivity, povinnosti, životní styl, zdravotní anamnézu atd., takže pokud bych teď na Tebe vybafnul energetický příjem, tak ta hodnota může být klidně zcela nevhodná.
Již z tohoto důvodu radím vyhledat odbornou pomoc. Budeš muset do ní investovat prostředky a svoji důvěru, ale mnohdy se to vyplatí, než sama zkoušet návody nalezené na internetu, či testovat rady od některých rádoby chytráků, kteří Ti mohou ještě nechtěně ublížit. Bohužel již z medicínského hlediska nespadáš do (abstraktní) kategorie "zdravý člověk", tudíž se nelze řídit pouze obecnými radami, ale o to víc je důležité si to celé stravování "ušít" na míru. Rád bych Ti pomohl, ale v tomhle Tvém případě vyžaduji osobní kontakt, proto pokud nejsi z míst mnou uvedených, tak se poohlédni odborníkovi v místě, kde se nacházíš. Bude to stát nějaký čas, ale uděláš nejlíp. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|