mct,malta

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - mct,malta  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> mct,malta
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
matkop

PříspěvekZaslal: ne září 27, 2015 7:15 pm    Předmět: mct,malta Odpovědět s citátem

Zdravim. Chci se zeptat na vas nazor na mct olej. Muj cil je pribrat (187/83kg) dale na to kdy ho popripade davkovat a kolik. Dalsi moje suplementace je viceslozkovej protein od USN+ malta. Protein s maltou pridavam ke snidani nebo na svacinu,pak po treninku a pred spanim jen protein. Jidelnicek mam posefovanej. Muzu pred treninkem maltu + trochu cca 15g proteinu ? Jsem ektomorf. Ten olej mi neprijde drahej a chtel bych vyzkouset jestli bych po nem nezacal pribirat. Ma teda cenu ? Nevyplati se investovat radeji treba do bcaa ? Vim ze hodne zalezi na strave ale myslim,ze snaz ze stravy dostanu sacharidy kterych mam podle me dost,nez tuky. Diky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom3

PříspěvekZaslal: ne září 27, 2015 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

olej muzes zkusit ale davky ti nepovim.. zda se mi ale ze by se mel davat i se sacharidama, nevim jiste.. protein se muze i nemusi davat vickrat denne, pred treninkem zbytecny, MALTU JEN PO treninku, jinde nema misto.
ne do bcaa se nevyplati investovat pokud chces pribrat
Dave1913

PříspěvekZaslal: út září 29, 2015 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikdy nepochopím, proč lidi dávají po tréninku maltodextrin a ne glukózu. Po tréninku se přece potřebuju dostat co nejrychleji do anabolické fáze a proto potřebuju co nejrychlejší cukry, ne nejpomalejší.
jim1282

PříspěvekZaslal: út září 29, 2015 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dave1913 napsal:
Nikdy nepochopím, proč lidi dávají po tréninku maltodextrin a ne glukózu. Po tréninku se přece potřebuju dostat co nejrychleji do anabolické fáze a proto potřebuju co nejrychlejší cukry, ne nejpomalejší.

"Maltodextriny jsou polysacharidy rozštěpeny na kratší řetězce. Zpravidla se skládají z 3-19 molekul glukózy.
Vazby glukózy v těchto řetězcích jsou velmi slabé. A právě proto je Maltodextrin pro sportovce tak zajímavý. Navenek působí jako komplexní cukr. Po zkonzumování se však slabé vazby v řetězci rychle štěpí na jednoduchou glukózu. Výsledkem je větší množství získané energie bez zažívacích potíží."
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út září 29, 2015 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dave1913 napsal:
Já zase nechápu, proč to v objemu řešit a proč si místo toho v dietě už ke konci tréninku nedávkovat BCAA (doporučil mit to Svetozár Pavlík a má to něco do sebe).
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út září 29, 2015 5:44 pm    Předmět: Re: mct,malta Odpovědět s citátem

matkop napsal:
Zdravim. Chci se zeptat na vas nazor na mct olej. Muj cil je pribrat (187/83kg) dale na to kdy ho popripade davkovat a kolik. Dalsi moje suplementace je viceslozkovej protein od USN+ malta. Protein s maltou pridavam ke snidani nebo na svacinu,pak po treninku a pred spanim jen protein. Jidelnicek mam posefovanej. Muzu pred treninkem maltu + trochu cca 15g proteinu ? Jsem ektomorf. Ten olej mi neprijde drahej a chtel bych vyzkouset jestli bych po nem nezacal pribirat. Ma teda cenu ? Nevyplati se investovat radeji treba do bcaa ? Vim ze hodne zalezi na strave ale myslim,ze snaz ze stravy dostanu sacharidy kterych mam podle me dost,nez tuky. Diky

Na mct bych neviděl nic zázračného, je to normální tuk, který se trochu rychleji metabolizuje, protože nejde přes lymfatický systém, ale rovnou do jater. Můžeš do jídelníčku zařadit více tuku z běžných potravin nebo tuk cíleně přidávat (např. olivový, řepkový). Říkáš, že jídelák máš pošéfovanej, ale pokud dáváš maltu a protein na svačiny a po tréninku samotný protein, tak v tom jasno asi moc nemáš.
madball

PříspěvekZaslal: út září 29, 2015 6:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jim1282 napsal:
Dave1913 napsal:

"Maltodextriny jsou polysacharidy rozštěpeny na kratší řetězce. Zpravidla se skládají z 3-19 molekul glukózy.
Vazby glukózy v těchto řetězcích jsou velmi slabé. A právě proto je Maltodextrin pro sportovce tak zajímavý. Navenek působí jako komplexní cukr. Po zkonzumování se však slabé vazby v řetězci rychle štěpí na jednoduchou glukózu. Výsledkem je větší množství získané energie bez zažívacích potíží. "

Samozřejmě ještě lepší varainta je jejich kombinace...
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
madball

PříspěvekZaslal: út září 29, 2015 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
...MALTU JEN PO treninku, jinde nema misto...

Není pravda, ale samozřejmě to zavisí na okolnostech.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
matkop

PříspěvekZaslal: st září 30, 2015 6:43 pm    Předmět: Re: mct,malta Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
matkop napsal:

Na mct bych neviděl nic zázračného, je to normální tuk, který se trochu rychleji metabolizuje, protože nejde přes lymfatický systém, ale rovnou do jater. Můžeš do jídelníčku zařadit více tuku z běžných potravin nebo tuk cíleně přidávat (např. olivový, řepkový). Říkáš, že jídelák máš pošéfovanej, ale pokud dáváš maltu a protein na svačiny a po tréninku samotný protein, tak v tom jasno asi moc nemáš.

Jen jsem to blbě napsal omlouvám se. Po treninku samozřejmě protein+malta. Proteinem si jen například vylepšim snídaní když vstávam brzo ráno a nestíham nebo mam nechuť do sebe kopnout víc tuhý stravy. Tuky přijímam z ořechů z vlastních zdrojů,jinak je to taky drahý jak...a obecně ty rostliný tuky z ořechů,avokáda apodobně nejsou zrovna nejlevnější, proto mě napad ten MCT. Klasickej olivovej olej natož řepkovej mě nenapad,hlavně nevim kam bych ho jinak šoupnul než do salátu, který moc nejim a nebo na smažení.
matkop

PříspěvekZaslal: st září 30, 2015 6:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Tom3 napsal:

Tak dám příklad PO TRENINKU : 30g protein, 40g malty, 40g dextrózy. Může být ?
Když třeba nestíham dát svačinu nebo snídani když vstávam hodně brzo tak jakým mixem kokteilem bys to nahradil ?
Pr!nc

PříspěvekZaslal: st září 30, 2015 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

matkop napsal:
madball napsal:
Tom3 napsal:

Když třeba nestíham dát svačinu nebo snídani když vstávam hodně brzo tak jakým mixem kokteilem bys to nahradil ?

Oleje můžeš přidávat řekněme do příloh na "omaštění" a nebo, jak jsi psal, do salátů.

80g sacharidů po tréninku na tvojí hmotnost cca 80kg může být až příliš. Záleží na tom, jak těžké máš tréninky, nebo tohle množství můžeš různě upravovat - dáš nohy, dáš těch 80g, dáš malé partie, dáš třeba polovinu.
Tom3

PříspěvekZaslal: st září 30, 2015 8:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v jedne davce max 50g sachru v ptn shake.. ono celkove jich zas tolik nepotrebujes, ja treba davam kolem 40g na 90kg, ale myslim si ze kdybych dal treba 20 nebo 70, tak se nestane vubec nic..
madball

PříspěvekZaslal: čt říjen 01, 2015 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

matkop napsal:
madball napsal:
Tom3 napsal:

Na glukózu bych se vykašlal, případně dával max. do 20g na plnej shaker (700ml), 40g určitě ne.
Bohatě postačí, když bude doma malta a nechodil bych nad 60g, zaleží na náročnosti tréninku.
Jednou z udávaných vlastností malty je, že potlačuje hlad, což za sebe můžu potvrdit.
Na svačinu, snídaně apod., bych se na to vykašlal (malta+protein), tělo potřebuje i jiný živiny, který z tohoto nedostane.
Pokud ráno nemáš hlad, tak se nasnídej až v práci/škole. Já to třeba tak dělám a vyhovuje mi to maximálně.
matkop

PříspěvekZaslal: čt říjen 01, 2015 9:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
matkop napsal:
madball napsal:
Tom3 napsal:

Na glukózu bych se vykašlal, případně dával max. do 20g na plnej shaker (700ml), 40g určitě ne.
Bohatě postačí, když bude doma malta a nechodil bych nad 60g, zaleží na náročnosti tréninku.
Jednou z udávaných vlastností malty je, že potlačuje hlad, což za sebe můžu potvrdit.
Na svačinu, snídaně apod., bych se na to vykašlal (malta+protein), tělo potřebuje i jiný živiny, který z tohoto nedostane.
Pokud ráno nemáš hlad, tak se nasnídej až v práci/škole. Já to třeba tak dělám a vyhovuje mi to maximálně.

Ok Díky
ervinko

PříspěvekZaslal: út říjen 06, 2015 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na Tetsuovej stránke Body-test (sorry nemoôžem dávať odkazy) v článku "Jak jíst a pít před, při a po objemovém tréninku - 1. část" sa uvádza, že najlepšia je sladká sušená srvátka, z dôvodu, že to nie je len prázdny cukor, ale sú v nej aj vitamíny a minerály, ktoré pomáhajú vstrebávaniu sacharidov.
Máte s tým niekto skúsenosti ? Ďakujem.

Rychle na stránku:

Přejdi na: