Grilování!


Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Grilování!  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Grilování!
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Grilování.
Ano
96%
 96%  [ 80 ]
Ne
1%
 1%  [ 1 ]
Neřeším
2%
 2%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 83

Autor Zpráva
Douglas


PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 7:23 pm    Předmět: Grilování! Odpovědět s citátem

Tak začíná sezóna GRILOVÁNÍ!!!
Nevím, jak bych to okecával, ale byl bych rád, kdybyste sem hodily svoje recepty historky, vylepšení a vůbec;-).

Pár mých receptů:

Grilovaná křidélka (kuře) v jogurtu

Kuřecí křidélka (podle chuti)
Směs: bílý jogurt (500g), kari koření (2 lžíce), sladká (pálivá;-)) paprika (2 lžičky), olej (1 lžíce) , špetka soli, citrónová šťáva a nastrouhaná kůra (trochu)
Křidélka namočíme do směsi a necháme v chladu 24 hodin odležet. Pak grilujeme.

Podáváme s čerstvým chlebem a čerstvou zeleninou.

Grilovaná krkovice s česnekovou omáčkou

1 kg krkovice,
Marináda: pepř (hrubý, nebo i celé kuličky), sůl, špetka chili (i větší špetka), worchestrová omáčka, olej, plnotučná hořčice, česnek (mega), kmín
Maso rozdělíme na porce, naklepeme, naložíme do marinády a necháme 24 hodin uležet. Grilujeme.

Omáčka: 1 bílý jogurt, 1 zakysaná smetana, 1 majonéza (100 g), 5-8 stroužků česneku, zelené vypeckované olivy (cca 100 g), sůl, bílý pepř
Smícháme a dáme vychladit do lednice.

Podáváme s čerstvým chlebem, omáčkou a čerstvou zeleninou.

All in one an grilu (Balíčky v alobalu)

kuřecí prsa na pět porcí
5 plátků anglické slaniny (nebo domácího špeku), 5 plátků šunky (nebo uzeného), 5 plátků uzeného sýra, 1 cibule, brambory, žampióny, sůl, olej, kmín, jarní cibulka
Marináda: 1 vejce, 1 lžička hořčice, 1 lžička solamylu, 1 lžička worchestru, 1 lžička oleje, sůl, hrubě mletý pepř

Postup: Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme odležet.
Z alobalu si připravíme 4 obdélníky, potřeme olejem, rozložíme syrové brambory (nakrájené na hrubší kolečka), žampiony a jarní cibulku, posolíme, pokmínujeme. Na to dáme anglickou slaninu (špek), šunku (uzené), sejra, kolečko cibule a naložené maso (jedny kuř. prsa).
Uděláme balíček, ještě jednou obalíme alobalem (balíček by měl být pevný) a dáme na gril. V průběhu grilování balíčky otočíme, grilujeme zvolna cca 3/4 hodiny až hodinu.

Podáváme s čerstvou zeleninou.

EDIT: A PIVO!!!
_________________
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.


Naposledy upravil Douglas dne út květen 08, 2007 7:31 pm, celkově upraveno 1 krát
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Topděfka


PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pred grilovanim nekolik set mg vitaminu C.proti karcinogennim ucinkum.udajne.recept nemam,koupim v tesku maso a jebnu to na gril :)

edit:jo,tady to je. http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=1128868
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg


PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Douglas....ty se nezdáš ....ale..... ....

Nicméně můj přístup je bližší tomu děfky
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Topděfka


PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 9:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jak pristup?griluju 2-3x do tejdne kdyz mam cas.
edit:AHA,uz chapu :)
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg


PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Topděfka napsal:
recept nemam,koupim v tesku maso a jebnu to na gril :)


Tento:-))))))))))))))))
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Douglas


PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mimochodem Pakosto, co se bude grilovat u vás (a kolik toho vlastně bude)?
Doufám, že ke kulturistickému kuřeti tam bude i nějaké to prasátko.
_________________
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Drago


PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Douglasi ja tady po treninku srkam shake a uz do sebe nechcu nic cpat a tyy takhle..ctu to s otevrenou hubou a sliny me kapou na tricko .

Jinak grilovani miluju, speciality umi spis pritelkyne, ja kupuju takovy ty nalozeny masa ale taky jsou vyborny
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lucy


PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak tady je k tomu masicku jedna vyborna priloha: mini bagetky s cesnekovym maslem

Jednu ramu vyklopime do misky, pridame sul a nastrouhame cesnek, hodne moc cesneku a nechame trosku rozlezet.
Bagetky po cele delce narizneme jako kdyz chceme udelat platky, ale nedorizneme uplne (cca po 1cm), dole musi zustat cela.
Pak do tech "zarezu" vetreme cesnekove maslo
a dame na gril k masu, staci tak na poslednich 10 min.
To maslo se krasne vsakne a je to vazne luxusni
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Topděfka


PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ufff,tohle znam,ale ke grilovani sem to este nedelal.omg,zejtra du asi grilovat
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lucy


PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Topděfka napsal:
ufff,tohle znam,ale ke grilovani sem to este nedelal.omg,zejtra du asi grilovat


tak to urcite zkus, je to vazne super
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Douglas


PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 10:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drago napsal:
Douglasi ja tady po treninku srkam shake a uz do sebe nechcu nic cpat a tyy takhle..ctu to s otevrenou hubou a sliny me kapou na tricko .

Tak to má taky být...

Drago napsal:
Jinak grilovani miluju, speciality umi spis pritelkyne, ja kupuju takovy ty nalozeny masa ale taky jsou vyborny

To je pravda, dělají to dobré (viz. Děfka). Snažím se takovým 'instantním' věcem většinou vyhýbat, ale je fakt, že když je dobré a pěkné maso, tak se toho zase až tolik pos*at nedá. Už jsem měl i pár takových grilovacích namletých směsí, nebo i grilovací klobásy a většinou se to jíst dalo, i když flákota je flákota.
_________________
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lucy


PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 10:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Douglas napsal:
Drago napsal:
Douglasi ja tady po treninku srkam shake a uz do sebe nechcu nic cpat a tyy takhle..ctu to s otevrenou hubou a sliny me kapou na tricko .

Tak to má taky být...

Drago napsal:
Jinak grilovani miluju, speciality umi spis pritelkyne, ja kupuju takovy ty nalozeny masa ale taky jsou vyborny

To je pravda, dělají to dobré (viz. Děfka). Snažím se takovým 'instantním' věcem většinou vyhýbat, ale je fakt, že když je dobré a pěkné maso, tak se toho zase až tolik pos*at nedá. Už jsem měl i pár takových grilovacích namletých směsí, nebo i grilovací klobásy a většinou se to jíst dalo, i když flákota je flákota.


jo, staci takovou flakotu okorenit a nalozit do Sprite, to je pak lahoda.....
fuj mam z toho hlad
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Diana


PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 10:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vepřová panenka na grilu - jednoduché a dobré.

Z panenky nakrájet asi 8cm vysoké špalky, obalit je česnekovým bokem ( případně mezi panenku a slaninu přidat list čerstvého šalvěje ) a zajistit nití. Ochutit ( nejlépe sůl, pepř, česnek ), naložit den před grilováním. Grilovat prudce ze všech stran, aby vnitřek panenky zůstal růžový.

Výborně se k tomu hodí salát -
více druhů salátu +rajčata ( nejlépe cherry )
zálivka : nejlépe panenský olivový olej, aceto balsamico, sůl, trochu cukru, bazalka, pepř
Nasypeme strouhaný parmazán a vše dohromady smícháme.

Další možná příloha ke grilovanému masu jsou opečené kousky paprik a cuketa nakrájená na kolečka ( vše nechat lehce marinovat v trošce olivového oleje, pepři, soli a chilli ). Pak pochopitelně šoupnout na gril.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bubu


PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 10:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
Vepřová panenka na grilu - jednoduché a dobré.

Z panenky nakrájet asi 8cm vysoké špalky, obalit je česnekovým bokem ( případně mezi panenku a slaninu přidat list čerstvého šalvěje ) a zajistit nití. Ochutit ( nejlépe sůl, pepř, česnek ), naložit den před grilováním. Grilovat prudce ze všech stran, aby vnitřek panenky zůstal růžový.

Výborně se k tomu hodí salát -
více druhů salátu +rajčata ( nejlépe cherry )
zálivka : nejlépe panenský olivový olej, aceto balsamico, sůl, trochu cukru, bazalka, pepř
Nasypeme strouhaný parmazán a vše dohromady smícháme.

Další možná příloha ke grilovanému masu jsou opečené kousky paprik a cuketa nakrájená na kolečka ( vše nechat lehce marinovat v trošce olivového oleje, pepři, soli a chilli ). Pak pochopitelně šoupnout na gril.

Asi sem se zamiloval do Diany...
Super kultura grilovani. Nejses ty tak trochu Italka ?
_________________
sypka leze na bednu...
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Diana


PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bubu napsal:
Diana napsal:
Vepřová panenka na grilu - jednoduché a dobré.

Z panenky nakrájet asi 8cm vysoké špalky, obalit je česnekovým bokem ( případně mezi panenku a slaninu přidat list čerstvého šalvěje ) a zajistit nití. Ochutit ( nejlépe sůl, pepř, česnek ), naložit den před grilováním. Grilovat prudce ze všech stran, aby vnitřek panenky zůstal růžový.

Výborně se k tomu hodí salát -
více druhů salátu +rajčata ( nejlépe cherry )
zálivka : nejlépe panenský olivový olej, aceto balsamico, sůl, trochu cukru, bazalka, pepř
Nasypeme strouhaný parmazán a vše dohromady smícháme.

Další možná příloha ke grilovanému masu jsou opečené kousky paprik a cuketa nakrájená na kolečka ( vše nechat lehce marinovat v trošce olivového oleje, pepři, soli a chilli ). Pak pochopitelně šoupnout na gril.

Asi sem se zamiloval do Diany...
Super kultura grilovani. Nejses ty tak trochu Italka ?


ne, ne..nejsem Ale takovou stravu mám moc ráda. Přiznám se, že každý večer musím mít k jídlu salát v různých obměnách.

K tomu grilování co jsem zmiňovala mám moc ráda ještě Retsinu a olivy.
A jako dezert citronový sorbet v sektu.
Tuhle "grilovací sestavu" jsem dělala pro rodiče na oslavu svých narozenin a všichni si moc pochutnali.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Grilování! Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: