|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Grilování. |
Ano |
|
96% |
[ 80 ] |
Ne |
|
1% |
[ 1 ] |
Neřeším |
|
2% |
[ 2 ] |
|
Celkem hlasů : 83 |
|
Autor |
Zpráva |
Douglas
|
Zaslal: út květen 08, 2007 7:23 pm Předmět: Grilování! |
|
|
Tak začíná sezóna GRILOVÁNÍ!!!
Nevím, jak bych to okecával, ale byl bych rád, kdybyste sem hodily svoje recepty historky, vylepšení a vůbec;-).
Pár mých receptů:
Grilovaná křidélka (kuře) v jogurtu
Kuřecí křidélka (podle chuti)
Směs: bílý jogurt (500g), kari koření (2 lžíce), sladká (pálivá;-)) paprika (2 lžičky), olej (1 lžíce) , špetka soli, citrónová šťáva a nastrouhaná kůra (trochu)
Křidélka namočíme do směsi a necháme v chladu 24 hodin odležet. Pak grilujeme.
Podáváme s čerstvým chlebem a čerstvou zeleninou.
Grilovaná krkovice s česnekovou omáčkou
1 kg krkovice,
Marináda: pepř (hrubý, nebo i celé kuličky), sůl, špetka chili (i větší špetka), worchestrová omáčka, olej, plnotučná hořčice, česnek (mega), kmín
Maso rozdělíme na porce, naklepeme, naložíme do marinády a necháme 24 hodin uležet. Grilujeme.
Omáčka: 1 bílý jogurt, 1 zakysaná smetana, 1 majonéza (100 g), 5-8 stroužků česneku, zelené vypeckované olivy (cca 100 g), sůl, bílý pepř
Smícháme a dáme vychladit do lednice.
Podáváme s čerstvým chlebem, omáčkou a čerstvou zeleninou.
All in one an grilu (Balíčky v alobalu)
kuřecí prsa na pět porcí
5 plátků anglické slaniny (nebo domácího špeku), 5 plátků šunky (nebo uzeného), 5 plátků uzeného sýra, 1 cibule, brambory, žampióny, sůl, olej, kmín, jarní cibulka
Marináda: 1 vejce, 1 lžička hořčice, 1 lžička solamylu, 1 lžička worchestru, 1 lžička oleje, sůl, hrubě mletý pepř
Postup: Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme odležet.
Z alobalu si připravíme 4 obdélníky, potřeme olejem, rozložíme syrové brambory (nakrájené na hrubší kolečka), žampiony a jarní cibulku, posolíme, pokmínujeme. Na to dáme anglickou slaninu (špek), šunku (uzené), sejra, kolečko cibule a naložené maso (jedny kuř. prsa).
Uděláme balíček, ještě jednou obalíme alobalem (balíček by měl být pevný) a dáme na gril. V průběhu grilování balíčky otočíme, grilujeme zvolna cca 3/4 hodiny až hodinu.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
EDIT: A PIVO!!! _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
Naposledy upravil Douglas dne út květen 08, 2007 7:31 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Topděfka
|
Zaslal: út květen 08, 2007 7:26 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
ygg
|
Zaslal: út květen 08, 2007 9:12 pm Předmět: |
|
|
To Douglas....ty se nezdáš ....ale..... ....
Nicméně můj přístup je bližší tomu děfky
|
|
nahoru |
|
|
Topděfka
|
Zaslal: út květen 08, 2007 9:25 pm Předmět: |
|
|
jak pristup?griluju 2-3x do tejdne kdyz mam cas.
edit:AHA,uz chapu :)
|
|
nahoru |
|
|
ygg
|
Zaslal: út květen 08, 2007 9:28 pm Předmět: |
|
|
Topděfka napsal: | recept nemam,koupim v tesku maso a jebnu to na gril :)
|
Tento:-))))))))))))))))
|
|
nahoru |
|
|
Douglas
|
Zaslal: st květen 09, 2007 9:41 pm Předmět: |
|
|
Mimochodem Pakosto, co se bude grilovat u vás (a kolik toho vlastně bude)?
Doufám, že ke kulturistickému kuřeti tam bude i nějaké to prasátko. _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
nahoru |
|
|
Drago
|
|
nahoru |
|
|
lucy
|
Zaslal: st květen 09, 2007 10:16 pm Předmět: |
|
|
tak tady je k tomu masicku jedna vyborna priloha: mini bagetky s cesnekovym maslem
Jednu ramu vyklopime do misky, pridame sul a nastrouhame cesnek, hodne moc cesneku a nechame trosku rozlezet.
Bagetky po cele delce narizneme jako kdyz chceme udelat platky, ale nedorizneme uplne (cca po 1cm), dole musi zustat cela.
Pak do tech "zarezu" vetreme cesnekove maslo
a dame na gril k masu, staci tak na poslednich 10 min.
To maslo se krasne vsakne a je to vazne luxusni
|
|
nahoru |
|
|
Topděfka
|
Zaslal: st květen 09, 2007 10:23 pm Předmět: |
|
|
ufff,tohle znam,ale ke grilovani sem to este nedelal.omg,zejtra du asi grilovat
|
|
nahoru |
|
|
lucy
|
Zaslal: st květen 09, 2007 10:25 pm Předmět: |
|
|
Topděfka napsal: | ufff,tohle znam,ale ke grilovani sem to este nedelal.omg,zejtra du asi grilovat |
tak to urcite zkus, je to vazne super
|
|
nahoru |
|
|
Douglas
|
Zaslal: st květen 09, 2007 10:28 pm Předmět: |
|
|
Drago napsal: | Douglasi ja tady po treninku srkam shake a uz do sebe nechcu nic cpat a tyy takhle..ctu to s otevrenou hubou a sliny me kapou na tricko . |
Tak to má taky být...
Drago napsal: | Jinak grilovani miluju, speciality umi spis pritelkyne, ja kupuju takovy ty nalozeny masa ale taky jsou vyborny |
To je pravda, dělají to dobré (viz. Děfka). Snažím se takovým 'instantním' věcem většinou vyhýbat, ale je fakt, že když je dobré a pěkné maso, tak se toho zase až tolik pos*at nedá. Už jsem měl i pár takových grilovacích namletých směsí, nebo i grilovací klobásy a většinou se to jíst dalo, i když flákota je flákota. _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
nahoru |
|
|
lucy
|
Zaslal: st květen 09, 2007 10:34 pm Předmět: |
|
|
Douglas napsal: | Drago napsal: | Douglasi ja tady po treninku srkam shake a uz do sebe nechcu nic cpat a tyy takhle..ctu to s otevrenou hubou a sliny me kapou na tricko . |
Tak to má taky být...
Drago napsal: | Jinak grilovani miluju, speciality umi spis pritelkyne, ja kupuju takovy ty nalozeny masa ale taky jsou vyborny |
To je pravda, dělají to dobré (viz. Děfka). Snažím se takovým 'instantním' věcem většinou vyhýbat, ale je fakt, že když je dobré a pěkné maso, tak se toho zase až tolik pos*at nedá. Už jsem měl i pár takových grilovacích namletých směsí, nebo i grilovací klobásy a většinou se to jíst dalo, i když flákota je flákota. |
jo, staci takovou flakotu okorenit a nalozit do Sprite, to je pak lahoda.....
fuj mam z toho hlad
|
|
nahoru |
|
|
Diana
|
Zaslal: čt květen 10, 2007 10:10 am Předmět: |
|
|
Vepřová panenka na grilu - jednoduché a dobré.
Z panenky nakrájet asi 8cm vysoké špalky, obalit je česnekovým bokem ( případně mezi panenku a slaninu přidat list čerstvého šalvěje ) a zajistit nití. Ochutit ( nejlépe sůl, pepř, česnek ), naložit den před grilováním. Grilovat prudce ze všech stran, aby vnitřek panenky zůstal růžový.
Výborně se k tomu hodí salát -
více druhů salátu +rajčata ( nejlépe cherry )
zálivka : nejlépe panenský olivový olej, aceto balsamico, sůl, trochu cukru, bazalka, pepř
Nasypeme strouhaný parmazán a vše dohromady smícháme.
Další možná příloha ke grilovanému masu jsou opečené kousky paprik a cuketa nakrájená na kolečka ( vše nechat lehce marinovat v trošce olivového oleje, pepři, soli a chilli ). Pak pochopitelně šoupnout na gril.
|
|
nahoru |
|
|
Bubu
|
Zaslal: čt květen 10, 2007 10:26 am Předmět: |
|
|
Diana napsal: | Vepřová panenka na grilu - jednoduché a dobré.
Z panenky nakrájet asi 8cm vysoké špalky, obalit je česnekovým bokem ( případně mezi panenku a slaninu přidat list čerstvého šalvěje ) a zajistit nití. Ochutit ( nejlépe sůl, pepř, česnek ), naložit den před grilováním. Grilovat prudce ze všech stran, aby vnitřek panenky zůstal růžový.
Výborně se k tomu hodí salát -
více druhů salátu +rajčata ( nejlépe cherry )
zálivka : nejlépe panenský olivový olej, aceto balsamico, sůl, trochu cukru, bazalka, pepř
Nasypeme strouhaný parmazán a vše dohromady smícháme.
Další možná příloha ke grilovanému masu jsou opečené kousky paprik a cuketa nakrájená na kolečka ( vše nechat lehce marinovat v trošce olivového oleje, pepři, soli a chilli ). Pak pochopitelně šoupnout na gril. |
Asi sem se zamiloval do Diany...
Super kultura grilovani. Nejses ty tak trochu Italka ? _________________ sypka leze na bednu...
|
|
nahoru |
|
|
Diana
|
Zaslal: čt květen 10, 2007 10:36 am Předmět: |
|
|
Bubu napsal: | Diana napsal: | Vepřová panenka na grilu - jednoduché a dobré.
Z panenky nakrájet asi 8cm vysoké špalky, obalit je česnekovým bokem ( případně mezi panenku a slaninu přidat list čerstvého šalvěje ) a zajistit nití. Ochutit ( nejlépe sůl, pepř, česnek ), naložit den před grilováním. Grilovat prudce ze všech stran, aby vnitřek panenky zůstal růžový.
Výborně se k tomu hodí salát -
více druhů salátu +rajčata ( nejlépe cherry )
zálivka : nejlépe panenský olivový olej, aceto balsamico, sůl, trochu cukru, bazalka, pepř
Nasypeme strouhaný parmazán a vše dohromady smícháme.
Další možná příloha ke grilovanému masu jsou opečené kousky paprik a cuketa nakrájená na kolečka ( vše nechat lehce marinovat v trošce olivového oleje, pepři, soli a chilli ). Pak pochopitelně šoupnout na gril. |
Asi sem se zamiloval do Diany...
Super kultura grilovani. Nejses ty tak trochu Italka ? |
ne, ne..nejsem Ale takovou stravu mám moc ráda. Přiznám se, že každý večer musím mít k jídlu salát v různých obměnách.
K tomu grilování co jsem zmiňovala mám moc ráda ještě Retsinu a olivy.
A jako dezert citronový sorbet v sektu.
Tuhle "grilovací sestavu" jsem dělala pro rodiče na oslavu svých narozenin a všichni si moc pochutnali.
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|