|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mlevora
|
Zaslal: út březen 26, 2013 8:11 pm Předmět: tuky |
|
|
Cetl jsem, ze tuky by meli byt cca 0,8g/kg vahy, spocital jsem si tuky a mam na 90kg asi 45g tuku. Myslite ze by bylo vhodne je doplnit treba 1-2 lzicemi oleje (olivovy, repkovy, sluncenicovy) treba navecer k poslednimu jidlu? Urcite mi nekdo doporuci orechy, ty taky planuju zaradit, ale zajimal by me nazor na ten olej. Diky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Moocha

|
Zaslal: út březen 26, 2013 8:28 pm Předmět: |
|
|
Orální požívání větších dávek čistého oleje ti tři ze čtyř doktorů doporučí provádět přímo na místě určenému k eliminaci. I já se k tomuto přikláním.
Jako lepší řešení bych doporučil arašídové máslo :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: út březen 26, 2013 8:40 pm Předmět: |
|
|
1-2 lzice ti pride jako vetsi mnozstvi? on tim chce doplnit jidlo .. ja v tom nevidim problem a taky to tak delam
|
|
| nahoru |
|
 |
mlevora
|
Zaslal: út březen 26, 2013 8:50 pm Předmět: |
|
|
Presne tak jenom doplnit 10-20g tuku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: út březen 26, 2013 9:27 pm Předmět: Re: tuky |
|
|
Samotný bych to nevypil, ale když si tím třeba pokapeš salát či maso, tak klidně ten oliváč tam dát můžeš a vůbec se nemusíš bát. Slunečnicový a řepkový bych nedával. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
mlevora
|
Zaslal: út březen 26, 2013 9:56 pm Předmět: Re: tuky |
|
|
| Frozz. napsal: | | Samotný bych to nevypil, ale když si tím třeba pokapeš salát či maso, tak klidně ten oliváč tam dát můžeš a vůbec se nemusíš bát. Slunečnicový a řepkový bych nedával. |
tady http://kulturistika.ronnie.cz/c-9771-vyziva-v-jeji-jednoduchosti-tuky-ii.html se pise tato veta "Ale musím upozornit, že hodně vyhledávaný olivový olej je v pořadí až za olejem řepkovým, který má ještě lepší složení z hlediska dopadu na náš organismus. Je to z toho důvodu, že řepkový olej má pro tělo vhodnější poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin", tak si myslim ze repkovy na tom nebude spatne... Myslel jsem to tak, ze bych hodil vecer jednu lzici oleje do proteinoveho koktejlu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: út březen 26, 2013 10:03 pm Předmět: Re: tuky |
|
|
No tady zas říkají něco jiného  , tak si musíš vybrat.
Zdroj ti klidně můžu poslat, kdyby si chtěl.
PUFA:
V potravinách sú zastúpené dvoma hlavnými druhmi:
Omega 6 - tieto mastné kyseliny sú z chemického hľadiska nestabilné a majú tendenciu v ľudskom organizme oxidovať, vďaka čomu majú prozápalový charakter
Omega 3 - druhy DHE a EPA sú esenciálne mastné kyseliny, ktoré neutralizujú účinky omega 6 mastných kyselín a teda majú protizápalový charakter.
Tuky uvádzané v nasledujúcom prehľade však obsahujú druh ALA, ktorý ľudský organizmus nevie efektívne využiť, podľa niektorých zdrojov dokonca znižuje zásoby "dobrých" druhov DHE a EPA. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út březen 26, 2013 10:11 pm Předmět: |
|
|
Fanaticky zaměřená paleo stránka.
Já bych volil olej řepkový, podle složení jeden z nejlepších rostlinných olejů díky dobrému poměru omega 3:omega6.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út březen 26, 2013 10:13 pm Předmět: |
|
|
Které, že zdroje uvádějí to, že ALA snižují zásoby EPA a DHA? V lidském těle se právě EPA a DHA částečně dokáží tvořit z ALA vlivem enzymatických procesů. Jinak Frozzi, z toho grafu jde právě krásně vidět, že řepkový olej obsahuje více PUFA, než oliváč.
Mimochodem, dříve byl řepkový olej problematický kvůli obsahu kys. erukové, která je pro organismus nebezpečnou látkou. Teď se ale řepka pěstuje speciálně vyšlechtěná tak, aby ji obsahovala co nejméně. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: út březen 26, 2013 10:32 pm Předmět: |
|
|
Jo, už jsem si našel info o tom řepkovém oleji a máte pravdu, je na tom dobře. Nicméně já jsem zvyklý na oliváč a teď budu kupovat kokosový a hodlám to střídat. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
mlevora
|
Zaslal: út březen 26, 2013 10:46 pm Předmět: |
|
|
A jak se teda divate na 1-2 lzice oleje do tvarohu s proteinem? Co Esko? Splni to ucel?
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: út březen 26, 2013 10:50 pm Předmět: |
|
|
nedavno sem kupoval repkovej a slunecnicovej v bio kvalite v DMku, prekvapila me dost nizka cena, u obou cca 50kc/500ml.. jen tak pro info  jinak z repkovyho, me pri pouziti trochu vetsiho mnozstvi pali zaha (ktera me bezne nepali skoro nikdy), takze sem se zase vratil k castejsimu pouzivani olivace..
tak trochu cekam, kdy se tu objevi Johny a tyhle oleje zkritizuje
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út březen 26, 2013 11:05 pm Předmět: |
|
|
Ono není na nich moc, co kritizovat. Max ta eruková kyselina a nevýhodný poměr omega 6:3 u slunečnicového oleje, u kterého převažuje LA, tudíž při vyšším příjmu "hází" tělo do prozánětlivého stavu, zvyšují srážlivost krve a bohužel při vyšším příjmu snižují HDL cholesterol, ale tohle vše už vychází z přijímání nadměrného množství omega 6, nikoliv těchto olejů, těch zdrojů totiž existuje pochopitelně více.
| mlevora napsal: | | A jak se teda divate na 1-2 lzice oleje do tvarohu s proteinem? Co Esko? Splni to ucel? |
Zaprvé: Tvaroh s proteinem se mi jeví už od pohledu jako kombinace s nadměrným množstvím bílkovin. Pokud tomu tak není, tak mě oprav, ale běžně vídám nepochopitelný zvyk, že se na noc narve člověk celou vaničkou tvarohu.
Zadruhé: jsou lepší způsoby, jak zvýšit příjem dobrých tuků. Proč sis zrovna vybral olej do tvarohu? Já sám osobně jsem tohle ještě nezkoušel, protože by mě taková kombinace asi nenapadla, ale bojim se, že se ti tam ten olej moc dobře s tvarohem nepromísí a o dobrých chuťových vlastnostech bych si taky nedělal moc velký iluze.
Kup si ořechy, mandle, vlašáky, případně zmiňované burákové máslo, pokud ti chutná, dávej si trochu víc oleje do salátů, k vločkám si přidej třeba lněná semínka atd. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
mlevora
|
Zaslal: st březen 27, 2013 7:30 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: |
Zaprvé: Tvaroh s proteinem se mi jeví už od pohledu jako kombinace s nadměrným množstvím bílkovin. Pokud tomu tak není, tak mě oprav, ale běžně vídám nepochopitelný zvyk, že se na noc narve člověk celou vaničkou tvarohu.
Zadruhé: jsou lepší způsoby, jak zvýšit příjem dobrých tuků. Proč sis zrovna vybral olej do tvarohu? Já sám osobně jsem tohle ještě nezkoušel, protože by mě taková kombinace asi nenapadla, ale bojim se, že se ti tam ten olej moc dobře s tvarohem nepromísí a o dobrých chuťových vlastnostech bych si taky nedělal moc velký iluze.
Kup si ořechy, mandle, vlašáky, případně zmiňované burákové máslo, pokud ti chutná, dávej si trochu víc oleje do salátů, k vločkám si přidej třeba lněná semínka atd. |
No dávám pul vanicky tvarohu + pul odmerky proteinu, takze mnozstvi bilkovin je si myslim v pohode. Proc jsem si vybral olej do tvarohu? Ani nevim proste me to nevadi, hodim do tavrohu protein, 1-2 lzice oleje, trochu vody,zamicham a vypiju. Chutove me to vubec nevadi, skoro ten olej neni cejtit, me jde jenom o to, aby to splnilo ucel na doplneni tuku. Slo mi hlavne o to jestli to neni nevhodna kombinace, hlavne po strance stravitelnosti mlecny vyrobek+olej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: st březen 27, 2013 12:45 pm Předmět: |
|
|
Tvaroh, protein, olej... to je teda slušná prasárna.
Já si myslím, že pokud má člověk v jídelníčku, a měl by mít, dost zdrojů kvalitních živočišných tuků (vývary, maso, vejce, ryby), není potřeba po lžících tuky doplňovat z rostlinných zdrojů, ani bych to tak nikomu nedoporučil.
Zakápnout salát oliváčem nebo si udělat vejce na kokosovém oleji, proč ne. Ale lít olej do tvarohu s tím, že z toho udělám kvalitnější jídlo, to určitě ne.
Jinak mandle, lněná semínka a podobně taky není něco, co bych bez úpravy jedl denně a určitě ne ve větších množstvích. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|