Zaslal: čt duben 11, 2013 8:49 am Předmět: Suplementy a zdraví
Zdravim, měl bych ve škole psát seminární práci na téma "Mohou volně prodejné suplementy škodit zdraví?". A chtěl bych se zeptat jestli by někdo nevěděl o nějaké vhodné literatuře nebo odborných článcích, z kterých by se dalo čerpat (v aj nebo čj). Díky
Zdarte, na začátek si můžeš přečíst tohle ... edit, viz pravidla fóra ... Pak když se budeš snažit a dáš správnej dotaz v googlu v en, tak asi existuje i dost seriózních studií, určitě by se dali nalézt na nějakým vyhledávacím portálu pro deep internet ;)
Pravda že bys to měl buď specifikovat, nebo v té semestrálce rozdělit do několika kategorií, škodit dle samotného složení, z kterýho je ten a onen suplement vyroben, škodit dle podávaných dávek, který přesahujou možnosti strávení a vstřebání dané lidským tělem, atd atd..., nejsem odborník, jen naznačuju cestu...
I voda je v nadbytečném množství pro tělo toxická. Bavíme se o příjmu kolem 15 l / den.
Ve středověku se vodou i mučilo, kdy nebožáci byli vodou prolévání v ohromných množstvích.
Díky, článek super pro dostání se do obrazu. V googlu je toho samozřejmě hodně, jen jsem si chtěl pro začátek trochu ušetřit práci. :) Jinak téma jsem si nevybral já, takže s tou všeobecností se nedá nic dělat.
Jak říkám, téma bylo takle zadáno. A mělo by se teda zpracovat přímo, jak mohou některé suplementy škodit jen svým složením a nebrat v tomdle připadě ohledy na to, když někdo bere velké dávky. (píšu z mobilu a než jsem napsal první odpověd byly tu další odpovědi, proto doublepost) Takže díky, ale vím, že všechno může být škodlivé při velkém dávkování. ;)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru