|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Waiden

|
Zaslal: pá květen 03, 2013 12:03 pm Předmět: Strava/Dieta po operaci ulnaris nervu |
|
|
Dobrý den.
Příští čvrtek jdu na operaci Ulnaris nervu v lokti, měsíc mě trápí brnění a snížená citlivost, síla v levém malíčku/prsteníčku a kousku dlaně. Po EMG se zjistilo, že mám nerv v těžké kompresi a bylo by přý lepší jít rovnou na uvolnění nervu (přemístění), než zkoušet rehabilitaci, která by nemusela pomoci. Doktor říkal, že budu mít ruku cca. týden zafixovanou než se vyndají stehy a regenerace by mohl trvat měsíc až dva. Záleží na mnoha faktorech. Bohužel příčina komprese je neznámá, ale mám taký dojem, že brnění mi začlo druhý den po tvrdém tréninku tricepsu, kdy jsem ho opravdu udřel .. týden před tím jsem ještě stěhoval celý dům ...
Jelikož chci přijít o co nejméně svalové hmoty (ruka asi bohužel půjde do atrofie a obecně budu mít málo pohybu) mohl by mi někdo poradit s jídelníčkem. bylo by možné hodit 3-4 týdenní sacharidové vlny na vyrýsování před létem (to jsem měl v plánu před úrazem), nebo by to byla blbost, protože příjdu ještě o více mnohem svalové hmoty?
Měl už nekdo zkušenosti s touto operaci? Já jen doufám, že po úplném uzdravení budu moct cvičit a sportovat jako dříve.
(Je mi 22, váha 85, výška 182, podkožní tuk cca 13+-% .. cvičím pravidelně 5-6 let)
Děkuji mnohokrát.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mick994

|
Zaslal: pá květen 03, 2013 1:32 pm Předmět: |
|
|
Strava jak strava. Prostě když nebudeš moct cvičit, tak bych řek že ty sacharidovy vlny nebudou zas moc k něčemu, protože k rýsování krom stravy je i třeba ten pohyb. Já bych normálně jedl, a prostě až budeš zdravý, tak začít na novo. Nedá se nic dělat, příště víc opatrnosti asi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Waiden

|
Zaslal: pá květen 03, 2013 2:40 pm Předmět: |
|
|
Ok :)
po pravde, ja jeste nad tou operaci premyslim .. jit nejit .. prvni neurolog rekl rehabilitace (laser, uv, magnet), kdyz nepomuze, tak operace. Druhy rekl rovnou operace. Pry je to jenom jednoducha operace, ale tak nebo tak, je to operace a jizva bude na stalo i kdyz ta je mi fuk.
daaaamn
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: pá květen 03, 2013 3:40 pm Předmět: |
|
|
Hele, lepší když si to spravíš , než aby ti jednoho dne neodešel úplně a šlo by to ještě více do kytek.
Prostě,kdybych to měl řešit podle sebe, tak za tu dobu co budeš mít "neschopenku" od cvičení bych jedl normálně, jen možná třeba snížil sacharidy, a myslím že výsledky, kterých si doposud dosáhl by se neměly ztratit úplně, jako nějaké ztráty tam budou, ale s tím se musí počítat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|