|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
honzaj95

|
Zaslal: po červen 10, 2013 8:57 pm Předmět: Nedoléčené zranění - natržený sval |
|
|
Zdravím
v listopadu loňského roku jsem si při mrtvém tahu natrhnul levý hamstring, modřina a podlitina se mi udělala přímo na místě kde je koleno ( ale z druhé strany nohy ), nevěděl jsem vůbec co to je, myslel jsem si, že mi praskla žilka a docvičil jsem zbývající série.
Doma jsem si všiml podlitiny a řekl jsem si, že asi nebude něco v pořádku, tak jsem týden šetřil nohy, zkoušel se víc protahovat, protože jsem měl celou zadní stranu levé nohy jakoby zkrácenou ( a to mám dodnes ) a cítil jsem nepříjemné pnutí.
Bolest časem ustoupila, modřina zmizela a já pokračoval ve cvičení, sice jsem měl celý hamstring a lýtko zkrácený, ale říkal jsem si, že se to časem zlepší, tak jsem víc strečoval levou nohu, jenže nezlepšílo a poslední týden se mi to ozývá čímdál více.
Ve cvičení mě to nijak neomezuje, ale při sezení cítím nepříjemné pnutí v hamstringu, které pokračuje až po lýtko a přestane jedině, když se jdu projít ( stačí pár metrů ), sval mám zkrácený. ale výkonnost zhruba stejná jako na druhé noze.
Takže když to shrnu:
1. k jakému lékaři zajít
2. cvičit/necvičit nohy
3. strečovat/nestrečovat
4. bude noha ještě někdy jako dřív
5. pokud se někomu něco podobného stalo, tak jak dlouho trvalo, než se "dal dokupy"
Děkuji
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Humanic145

|
Zaslal: po červen 10, 2013 9:21 pm Předmět: |
|
|
Mne se pred trema mesicema stalo uplne to same a taky pri mrtvole. Byl jsem na ultrazvuku a tam mi zjistili castecnou rupturu hamsu,takze bych ti doporucil asi taky ten ultrazvuk,aby videli co tomu je. Neni to nic prijemnyho,zatim tomu nechavam celkem klid a nohy cvicim jen drepy se smesnejma vahama a na kole drtim co nejtezsi prevody,tam me to neboli. Kolem mrtvyho tahu chodim obloukem a pekne me to sere : (
|
|
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
Zaslal: út červen 11, 2013 9:08 pm Předmět: |
|
|
Já teda normálně cvičím, ale rád bych se toho pnutí při sezení zbavil. Takže za obvoďačkou a říct jí, ať mě pošle na ultrazvuk?
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: út červen 11, 2013 9:31 pm Předmět: |
|
|
K obvoďačce nechoď, vyhledej nějakýho dobrýho sportovního lékaře - ideálně někoho, kdo má zkušenosti s fotbalistama, příp. atletama, ten by mohl mít v tomhle ohledu přehled, obvoďačky tohle moc často neřeší.
Každopádně pokud jsi to měl natržený, tak "týdenní šetření nohou" je žalostně málo...tohle si můžeš dovolit u lehce nataženýho, ale natrženina s podlitinou, to je na výrazně delší dobu. A měl jsi běžet k doktorovi hned, pokud tam po půl roce cítíš pnutí i při sezení, tak předpokládám, že ti to prohlídne, zjebe tě, žes nepřišel dřív a napíše ti nějaký rehabky, elektro nebo něco podobnýho...
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: út červen 11, 2013 10:00 pm Předmět: |
|
|
Zdarec, jestli už se ti to stalo loni v listopadu, tak s tím těžko půjde něco dělat. Samozřejmě nevím jak moc, ale podle toho co píšeš to zas nějak drastický asi nebylo. Tělo se s tím vypořádalo tak, že to tam nějak srostlo a už to nikdy nebude 100 %. Mám natrženej 2x levej vzpřimovač (v tom mám dokonce jakýsi srostlý útvar velikosti cca 5 koruny), levej bicák a pravej kvadriceps a budu to cítit pořád, ale bojuju dál. Pitvat se kvůli tomu nenechám. Kdyby měl člověk poslouchat jen co mu řekně doktor, tak už si nezacvičí. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st červen 12, 2013 8:48 am Předmět: Re: Nedoléčené zranění - natržený sval |
|
|
Odstrašující případ pro všechny kteří se bojí doktorů.
|
|
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
Zaslal: st červen 12, 2013 5:17 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | napíše ti nějaký rehabky, elektro nebo něco podobnýho... |
A bude to něco platný?
Já mám k doktorům celkem negativní vztah, protože většina doktorů u nás mají názory typu posilovna = smrt, suplementy = steroidy a vysvětlovat jim něco fakt nemá cenu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: st červen 12, 2013 5:27 pm Předmět: |
|
|
Tak něco může pomoct, ale pokud je to už víc jak půl roku, tak nepočítej se zázrakem. Ale je lepší tam jít teď, nechat si to prohlídnout, vyšetřit, odchodit si ty případný rehabky - za to nic nedáš, než se na to vysrat a za dalšího půl roku sem napsat, že nemůžeš chodit ;)
Ale jak jsem řekl, šel bych k nějakýmu sportovnímu doktorovi...ten ti bude rozumět. Já třeba chodil s kolenem k doktorům, kteří vůbec nevěděli co s tím mám, že to furt bolí, pak jsem zašel ke sportovnímu a za 15 minut jsem odcházel s jasnou diagnozou, berlema pod paží a termínem operace.
|
|
| nahoru |
|
 |
keba

|
Zaslal: st červen 12, 2013 5:50 pm Předmět: |
|
|
Přesně jak říká Korny...i rehabka bych vybíral dle kvality, já s kolenem chodil na rehabilitace a po 3 návštěvách jsem už nepřišel, totální nepochopení a 5 min, rotoped + 2 minuty přednožování s 1kg činkou mě nepřišlo dost efektivní _________________ Venca.v : Netusim, ale tusim ze sacharidy jsou cukry a cukr moc nezeru, jenom v cokoladovejch susenkach a tak, nebo s tim tvarohem
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: st červen 12, 2013 5:55 pm Předmět: |
|
|
Jo rehabku je hodně důležitý vybrat pořádně...já měl štěstí na mladýho borca, kterej se mě ujal a pokaždé se mi věnoval tak 15-20 minut a dělal se mnou smysluplný věci a koleno jsem i díky němu rozhýbal opět do plnýho rozsahu. Mamka zas chodila někam, kde všichni - bez ohledu na to co jim kdy bylo šlapali na rotopedu a hopsali na míči...takže zbytečnej čas.
|
|
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
Zaslal: st červen 12, 2013 6:21 pm Předmět: |
|
|
Asi by nebyl tip v okolí Prostějova. Teď po tréninku ( kde jsem mimochodem jel mrtvoly ) nic necítím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: st červen 12, 2013 6:26 pm Předmět: |
|
|
Pokud jsi z PV, zapomeň na PV a jeď do Olomouce do fakultky, tam jsou dobří nohaři (Lošťák, Neoral, pokud budeš mít štěstí - Holibka nebo ještě jeden - ten řeší Sigmáky, ale nevím jak se jmenuje  ), ti my dělali to koleno a dokonce snad všem mým známým. Zaručuju ti, že když půjdeš k Lošťákovi tak tě jako mladýho sportovce rád uvidí...navíc ti vysvětlí co se v té noze děje.
|
|
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
Zaslal: st červen 12, 2013 6:44 pm Předmět: |
|
|
Jak bude ve škole volněji nebo o prázdninách tam určitě zajdu, předpokládám, že se stejně musím objednat předem.
|
|
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 7:31 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem byl u ortopeda, nebyl jsem v Olomouci, ale byl jsem u Pana Kaliny, který ordinuje mimo Prostějov i v Olomouci. Přístup pohodový, prohlídl mě, prohmatal nohu, různě mi do toho tlačil, pak zkoušel nějaký tlačení nohou o ruku a řekl mi, že se svalem nic nemám, žádná sraženina nebo tak něco tam není. Řekl mi, ať se předkloním ke špičkám, to samozřejmě nezvládnu, kvůli té levé noze a zjistil, že se mi kvůli tomu nahýbá páteř, takže mě poslal na rentgen páteře a napsal mi rehabilitace na rozcvičování a strečování levé nohy.
Opíšu sem konec zprávy: Při flexi LS páteře rotace trupu doleva s nemožností extenze končetiny, výrazné omezení hybnosti L pátere.
Rehabilitaci mi doporučila sestřička buď u hlavního nádraží v Prostějově nebo na Dolní, popř. nová nemocnice.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|