Plán

Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blikk

PříspěvekZaslal: st srpen 14, 2013 2:37 pm    Předmět: Plán Odpovědět s citátem

Ahoj,
potřeboval bych poradit stran režimu. Za pár dní mě čeká cca 2-3 týdny nočních směn. Dosud jsem nikdy nic takovýho neměl, měl jsem sice noční, ale vždy třeba jeden, dva dny za měsíc a prostě jsem to řešil tak, že jsem jeden den skoro nespal, ale dalo se to. Teď je ale jasný, že budu muset přejít na nějaký "noční režim". A protože v této souvislosti nemám žádné zkušenosti, rád bych se zeptal na pár věcí.
Takže směny budou od cca 22 do 6/7 ráno. A teď co mě zajímá. Je podle vás lepší jít spát vždy třeba po směně, domu se dostanu kolem 8 ráno a spát do odpoledne, pak třeba vstát, být vzhůru a pak jít do práce? Nebo radši být vzhůru jakoby po směně a pak jít spát a vstát a jít rovnou do práce. No a hlavně, jak to řešit s posilkou. Teď chodívám většinou spíš večer, protože mi to tak během školního roku sedí víc po škole než ráno. Takže pak otázka jestli jít "před spánkem" nebo "po". A poslední věc samozřejmě jídlo. Dosud to ten jeden den noční vždycky vyřešila nějaká bageta z domu a jinak jsem jedl víceméně normálně. Ale teď asi budu muset přejít na jiný časy. Mám dodržovat stejný režim jako ve dne a třeba ve 2 ráno si dát "oběd" apod? Nebo prostě jak byste mi to doporučili rozplánovat s tim jezenim (jim většinou 5-6x denně) a spanim. Přece jen 3 týdny je dost a nedá se to už řešit nějak "provizorně". Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Korny

PříspěvekZaslal: st srpen 14, 2013 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čus, dělal jsem 3 měsíce na brigádě na 3 směny - což je ještě horší, protože si převykáš na jinej režim po týdnu Ale každopádně když jsem měl noční, tak jsem hned po ní jel domů se vyspat, pak jsem vstal, jakože posnídal a šel dát trénink, pak jsem se zas najedl, pak většinou ještě jednou něž jsem šel do práce, pak jednou pořádně v práci kolem 1 a pak už jen třeba ve 4 něco menšího, rychlýho. Měl jsem strašnej problém s únavou, tělo je prostě navyklý v noci spát a když se ti to předělá opačně, tak mě to dělalo velkej problém, chodil jsem spát vždycky v 7 a můj rekord byl spánek asi do 1 (většinou tak do 11-12) - proto jsem chodil cvičit až po vyspání, po té noční jsem většinou s oteklýma očima frčel rovnou do postele. Ale zas pokud tak budeš dělat 3 týdny, tak si na to tak po týdnu zvykneš a pojedeš normálně :) A jídlo bych si udělal tak, že po 2-3 dnech uvidíš v kolik máš největší hlad a kdy naopak jíst nepotřebuješ a podle toho můžeš jíst.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: