Ahoj,
potřeboval bych poradit stran režimu. Za pár dní mě čeká cca 2-3 týdny nočních směn. Dosud jsem nikdy nic takovýho neměl, měl jsem sice noční, ale vždy třeba jeden, dva dny za měsíc a prostě jsem to řešil tak, že jsem jeden den skoro nespal, ale dalo se to. Teď je ale jasný, že budu muset přejít na nějaký "noční režim". A protože v této souvislosti nemám žádné zkušenosti, rád bych se zeptal na pár věcí.
Takže směny budou od cca 22 do 6/7 ráno. A teď co mě zajímá. Je podle vás lepší jít spát vždy třeba po směně, domu se dostanu kolem 8 ráno a spát do odpoledne, pak třeba vstát, být vzhůru a pak jít do práce? Nebo radši být vzhůru jakoby po směně a pak jít spát a vstát a jít rovnou do práce. No a hlavně, jak to řešit s posilkou. Teď chodívám většinou spíš večer, protože mi to tak během školního roku sedí víc po škole než ráno. Takže pak otázka jestli jít "před spánkem" nebo "po". A poslední věc samozřejmě jídlo. Dosud to ten jeden den noční vždycky vyřešila nějaká bageta z domu a jinak jsem jedl víceméně normálně. Ale teď asi budu muset přejít na jiný časy. Mám dodržovat stejný režim jako ve dne a třeba ve 2 ráno si dát "oběd" apod? Nebo prostě jak byste mi to doporučili rozplánovat s tim jezenim (jim většinou 5-6x denně) a spanim. Přece jen 3 týdny je dost a nedá se to už řešit nějak "provizorně". Díky