Chrysanthopoulos - profil

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Chrysanthopoulos - profil  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Chrysanthopoulos - profil
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Chrysanthopoulos

PříspěvekZaslal: st listopad 27, 2013 6:41 pm    Předmět: Chrysanthopoulos - profil Odpovědět s citátem

Přeji hezký den,

Jakožto novému uživateli mi přijde vhodné hned zprvu založit profil, abych se mohl přiblížit případným moderátorům, kteří předpokládám odešlou svoje postřehy...

Ročník: 1995 (18 let)
Výška: 188 cm
Váha: 95 kg
Tělesná struktura: endomorf
(Aktuální k 25.10.2013)

Kdy a proč jsem začal cvičit?
Asi tak od šesté třídy započaly moje první krůčky k posilování, ale pouze s vlastní váhou, kdy jsem dělal nekonečné počty shybů, kliků, sed-lehů a podobně. Takhle se to pořád opakovalo až do osmé třídy, kdy mně tělocvikář vyvedl z omylu a řekl mi to, co jistě mnoho z vás ví, že dělám obrovskou hloupost s cvičením stejné svalové skupiny denně a navíc bez odpočinku. Na začátku deváté třídy jsem půl roku odolával přemlouvání spolužáka, abych začal chodit s ním do fitka. Ptáte se proč? Protože mi bylo upřímně řečeno zle s toho, že posilování (popř. kulturistika) je procpaná všemožným dopingem a často i steroidy na podporu růstu svalů. Nakonec mně lidově řečeno překecal a já poprvé vstoupil do posilovny. Hned co jsem sáhl na činku a kladku tak to ve mně probudilo obrovský žár do cvičení, který ještě ani náhodou neskončil.Hlavní apel do cvičení byl ten, že už jsem měl dost pomlouvání (ve škole) za zády o mém tvaru těla a že vypadám jako jakási přerostlá hruška. Druhý významný faktor do cvičení byl právě od spolužáka a hlavně od otce, který byl velice spokojený, že dělám něco pro sebe užitečného a po právu nemusel mít strach, že někde za rohem baráku fetuji nebo piji tvrdý alkohol, který upřímně řečeno nesnáším, jedině tak pivo.

Mám nějaká zdravotní omezení, která mně limitují?
V poslední době zaplať pán bůh ne. Ale před rokem a půl, když jsem jel na kole a dělal před holkami frajírka tak výsledkem byl pád, který zapříčinil naštípnutí stehenní kosti, což bylo velmi nepříjemné a do jisté doby mi ztěžovalo chůzi.

Jak vypadá můj rozpis tréninku a samotný trénink?
Jedná se o split rozdělený na A a B, který se cvičí 4× týdně.

Pondělí: nohy, prsa, tricepsy lýtka (těžce)
Úterý: záda, hamstringy, biceps, ramena, břicho (těžce)
Středa: volno
Čtvrtek: prsa, tricepsy, nohy, lýtka („lehce“)
Pátek: záda, biceps, ramena, hamstringy, břicho („lehce“)
Sobota: volno
Neděle: HIIT – krátké sprinty (8 × 60 metrů)

Pondělí (A těžce) nohy, prsa, tricepsy, lýtka :
Dřep - 6 sérií po 12, 10, 8, 6, 4, 3 opakováních
Bench - 6 sérií po 12, 10, 8, 6, 4, 2 opakováních
Stahování horní kladky s širším úchopem (triceps) – 4 série po 12, 10, 8, 6 opakováních
Výpony ve stoje (lýtka) – 4 série po 12, 10, 8, 8 opakováních

Úterý (B těžce) záda, hamstringy, ramena, bicepsy :
MT - 6 sérií po 12, 8, 6, 4, 2, 1 opakováních
Přítahy velké činky k bradě (ramena) – 6 sérií po 12, 10, 8, 6, 6, 6
Zdvihy velké činky vstoje (biceps) – 4 série po 12, 10, 8, 6
Sed-lehy na římské lavičce s kotoučem – 4 série po 20 opakováních

Čtvrtek (A „lehce“) prsa, tricepsy, nohy, lýtka :
Benchpress na multipressu hlavou nahoru 30º bez propnutí loktů – 4 série po 15, 12, 10, 10
Rozpažování s jednoručkami na rovné lavici – 3 série po 12
Francouzské tlaky s EZ vleže – 4série po 15, 12, 10, 10
Legpress – 4 série po 15, 12, 10, 10
Předkopávání – 3 série po 12
Výpony v sedě – 4 série po 12-15

Pátek (B „lehce“) záda, biceps, ramena, hamstringy :
Přítahy velké činky v předklonu podhmatem – 4 série po 12, 10, 10, 8
Stahování horní kladky – 3 série po 12
Biceps na Scottově lavici (tzn. s oporou loktů) s EZ – 4 série po 12, 10, 10, 8
Upažování s jednoručkami v předklonu (zadní ramena) – 3 x Triset s jednoručkami 10kg, 7,5kg, 5kg od každého páru po 6 opakováních (dohromady 18 opakování)
Zakopávání – 4 série po 12, 12, 10, 10
Vytáčení s kladkou do strany - 2 série po 12 opakování (na každou stranu)

Poznámky k tréninku:
Jak jste z rozsahu opakování v těžké dny pochopili, jde o to cvičit velmi silově za použití co nejtěžších možných vah pro daný počet opakování. Pochopitelně postupuji klasickou metodou pyramidy a s každou další sérií a menším počtem opakování zvyšuji zátěž. Pauzy mezi sériemi jsou 90-120 sekund.
V lehké dny naopak jsem maximálně technicky precizní, partie se snažím izolovat, pořádně napumpovat a nebojím se zajít v sérii až na hranici selhání. Pauzy mezi sériemi mám maximálně 60-90 sekund.
Samozřejmostí je, že se před každým cvikem důkladně rozcvičuji 1-2 zahřívacími sériemi a na konci tréninku zařazuji 10-15 minutový trénink.
V úterním tréninku jsem se nepřehlédl, že jsou tam zařazeny hamstringy a přitom tam na ně není extra cvik, důvod viz. Korte trénink

Jak vypadá moje dosavadní strava?

Jaké mám cíle a jaké už mám splněny?
I podle profilové fotky je vidět, že mám hodně rád Arnolda Schwarzeneggera a jednou bych chtěl podobné tělo jako měl on, ale pochopitelně vím, že chtít vypadat jako někdo je velice zrádné a vede k tomu hodně dlouhá mnohdy trnitá cesta.
Částečně jsem si splnil cíl tím, že jsem vybudoval poměrně dobře tvarovaný vršek těla, ale spodek respektive stehna a lýtka trochu zaostávají. Není to ovlivněno tím, že bych je v tréninku nezařazoval , ale nejspíš tím, že u dlouhonohých lidí (jako jsem např. já) je obtížné vypracovat (vytvarovat) stehna a lýtka, oproti „krátkonohým“. Takže další cíl je jasný.
Johnbear

PříspěvekZaslal: st listopad 27, 2013 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pěkně ses představil. Máme toho hodně společného - výšku, věk, skoro i váhu, tělesný typ, tělo tvaru hrušky budu určitě sledovat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chrysanthopoulos

PříspěvekZaslal: st listopad 27, 2013 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johnbear napsal:
Pěkně ses představil. Máme toho hodně společného - výšku, věk, skoro i váhu, tělesný typ, tělo tvaru hrušky budu určitě sledovat.

Aha, tak to mně těší... no je pravdou, že v poslední době moc finančně nezvládám jídelníček, který je tak důležitý a vlastně tvoří 80% úspěchu v posilovně. Ještě uvidím a jsem taky zvědavý na postřehy mnohem zkušenějších borců, než já.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st listopad 27, 2013 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chrysanthopoulos napsal:
Johnbear napsal:

Aha, tak to mně těší... no je pravdou, že v poslední době moc finančně nezvládám jídelníček, který je tak důležitý a vlastně tvoří 80% úspěchu v posilovně. Ještě uvidím a jsem taky zvědavý na postřehy mnohem zkušenějších borců, než já.

tak proc tvrdis, ze trening 4x tydne je idealni?
muzu argumentovat borcem, co chodil cely zivot na nocni, makal 2x tydne v posilce a pritom vytvoril nekolik rekordu co se tyce sily
Spam

PříspěvekZaslal: st listopad 27, 2013 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě se ten jídelák nelíbí.
Opět bílkovin tam je k "posrání" a celé dopoledne skoro bez sacharidů, krom jablka a borůvek.
cored

PříspěvekZaslal: st listopad 27, 2013 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten jídelníček máš z MF že?
Spam

PříspěvekZaslal: st listopad 27, 2013 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V tom případě se nedivím jestli z MF. Ale tím stylem jak je napsanej, by to sedělo.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: st listopad 27, 2013 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vzdyt si z vas dela chlapec srandu, na jinem webu ho odhalili, tak to zkousi tady.

Rychle na stránku:

Přejdi na: