|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
AHOLA

|
Zaslal: so srpen 10, 2013 12:33 pm Předmět: Biele zubov, odstranenie zubneho kamena a pod. procedury |
|
|
Bielenie zubov, pieskovanie, odstranovanie zubneho kamena, dentalna hygiena
V poslednej dobe je toho viac nez dost, aj vdaka roznym zlavovym portalom... (napr. http://www.zlavadna.sk/zlava_47753_dental-smile-hygiena-bielenie-zubov).
Stretol som sa vsak aj s nazorom, ze niektore procedury zubom (sklovine) skor skodia ako pomahaju. Vie niekto o tom nieco viac?
Sam som na niecom podobnom bol naposledy pred pomaly dekadou, zasiel by som znova (zubny kamen, bielenie), ale chcem vediet do coho idem a od ludi, co na tom zarabaju kompletnu info ocakavat vzdy nemozem... _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bajkonur
|
Zaslal: so srpen 10, 2013 1:04 pm Předmět: |
|
|
Nech si odstranit zubní kámen, ideálně ultrazvukem, potom "opískovat" zuby pomocí air-flow,
odstraní ti pigment (z kávy, červeného vína). Jestli máš opravdu žluté zuby, tak si je nech vybělit, jednou za pár let to nevadí... na ty první dvě věci chodím prakticky ob-měsíc, protože se mi dělá pigment na zubech hodně, prakticky okamžitě.
|
|
| nahoru |
|
 |
BerserK87
(ban)

|
Zaslal: so srpen 10, 2013 9:16 pm Předmět: |
|
|
Samozrejme, ze to skodi, ked si dobrovolne nechas odobrat z ochrannej vrstvy zubu (nemyslim tym zubny kamen ofc). A hovadina ze raz za cas to tomu nevadi. Pozor aby si neziskal tym bielenim citlive zuby.
Vari ides byt herec? Ci ina celebrita v TV?
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: so srpen 10, 2013 10:22 pm Předmět: |
|
|
Bělení zubů je módní záležitost a měla by být využívána jen pokud je to opravdu esteticky potřebné.Jinak to je traumatizující pro zub.ne tragicky,ale jednou budete sbírat každé procento a nepůjde to vrátit.Pak jde i o metodu.
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: ne srpen 11, 2013 12:33 pm Předmět: |
|
|
Takze ak tomu spravne rozumiem "pieskovanie AIRFLOW, odstránenia zubného kameňa ultrazvukomleštenie zubov, flouridácia špeciálnou penou" je v zasade ok, akurat to bielenie "skodi"?
BerserK87: No....akoby som to..su v tomto smere na mna vyvijane tlaky _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po srpen 12, 2013 10:01 am Předmět: |
|
|
Odstranění zubního kamene cca 1-2x ročně je určitě prospěšné a naučení se správné techniky čištění zubů u dentální hygienistky taktéž. Zachrání tě to od paradontózy a poškození zubů.
Bělení nevím jestli je škodlivé nebo ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: st srpen 14, 2013 7:12 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | Odstranění zubního kamene cca 1-2x ročně je určitě prospěšné a naučení se správné techniky čištění zubů u dentální hygienistky taktéž. Zachrání tě to od paradontózy a poškození zubů.
Bělení nevím jestli je škodlivé nebo ne. |
Přesně tak.Bělení se může dát,ale je potřeba myslet na jistou míru demineralizace skloviny a nebláznit jako někteří dnes,kteří jsou schopni to bělit ob měsíc a jednou budou bez zubů.Zubní kámen jak píše Spazik 1-2x ročně nebo podle potřeby,je to geneticky daná věc.Pískování a depigmentace podle zvážení opatrně.Naučit se čistit zuby a uvědomit si,že kartáček nemá zuby vyleštit nebo vydrbat ,ale masírovat dásně a prokrvit.Na zbavení se plaku Vám stačí jablko Kartáčky doporučuji profi jako Curaprox nebo Tepe.Určitě ne všechny ty módní nesmysly Braun a podobně s nesmyslným tvarem těla i štětinek.To je jen marketing
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: st srpen 14, 2013 9:14 am Předmět: |
|
|
Diky za nazory aj info. Tu dental. hygienu som si uz zakupil, bielenie nie (to ani nebolo moc v plane).
Pokial ide o kefky, Curaproxky mam vylozene rad a preto cih aj kupujem, svajciarsko je svajciarsko...+ bez dentalnej nite sa pri mojich krivych zuboch nezaobidem. _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st srpen 14, 2013 11:09 am Předmět: |
|
|
| AHOLA napsal: | Diky za nazory aj info. Tu dental. hygienu som si uz zakupil, bielenie nie (to ani nebolo moc v plane).
Pokial ide o kefky, Curaproxky mam vylozene rad a preto cih aj kupujem, svajciarsko je svajciarsko...+ bez dentalnej nite sa pri mojich krivych zuboch nezaobidem. |
Lepší než dentální nit jsou mezizubní kartáčky (různé velikosti - většina lidí má různě velké mezery mezi zuby).
|
|
| nahoru |
|
 |
BerserK87
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: st srpen 14, 2013 11:14 am Předmět: |
|
|
curaprox soft + mezizubni pink = moje dlouhodobe oblibeny naradi _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: st srpen 14, 2013 11:23 am Předmět: |
|
|
Taky chci vyzkoušet mezizubní kartáčky, ale jsem zvědvej jak je tam nacpu, mi připadá, že mezi zuby nemám žádnou díru :D
|
|
| nahoru |
|
 |
michal_n

|
Zaslal: st srpen 14, 2013 11:35 am Předmět: |
|
|
Dojdi si nejdřív na zubní hygienu, aby ti odstranili zubní kámen. Uvidíš, že pak budeš mít mezi zubama díry jako na silnici v Mukačevu _________________ "Buď chceš, alebo nechceš. Ostatné sú kecy." Peter Krištofovič
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: st srpen 14, 2013 2:16 pm Předmět: |
|
|
pouzivam kazdy den medzizubne kefky a tak kazdy druhy den dentalnu nit. Dentalna nit cisti ovela dokladnejsie ako kefky, ale trva to dlhsie. Ak si poriadne vycistim zuby medzizubnymi kefkami a hned potom skusim nit, najde sa na tej niti este kopa bordelu.
Dentalna hygiena sa odporuca cca 2x za rok, ale je to individualne dost, mne staci raz za rok lebo sa mi kamen tvori malo.
Mal som zuby dost zlte a zanedbane, ale zhruba pred rokom som sa o ne zacal poriadne starat a zmena je velmi vidiet. Kupil som si sonicku kefku Philips sonicare healthy white. Ked som si nou prvy krat umyl zuby tak som mal pocit ako po dentalnej hygiene, uplne vylestene zuby. Dalej som zacal pravidelne pouzivat dentalnu nit a medzizubne kefky, umyvat si dokladne jazyk kefkou.
A este jedna dolezita vec, co mozno vyvola flame - vyplachujem si usta 3 percentnym peroxidom vodika, tak 4-5x za tyzden. Vzdy pred umyvanim zubov si troska cucnem, pol minuty necham penit a vyplujem. Da sa kupit v lekarni deci za 1,5€ a je to priamo urcene na liecbu zapalu dasien. Popri tom ze udrzuje zdrave dasna tak velmi dobre cisti plak, mierne bieli zuby a netvori sa mi potom tak kamen. Ak by mal niekto pochybnosti o tom, ci je to zdrave alebo nie, tak odporucam googlit "hydrogen peroxide mouthwash", mam to dokladne prestudovane a ludia v amerike to bezne pouzivaju bez problemov. Pouzivam to uz skoro rok a zubar pri prehliadke ma pochvalil, ze super hygiena. _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|