ahojte všetci,
som tu nový a keďže už mám dlhodobešie výsledky, skúšam napredovať a prišiel čas riešiť nadváhu systématickejšie.
Dnes je doba, kedy nemôže človek venovať veľa času pre seba, práca a ustavičné plašenie sa ...., preto nie je jednoduché zveriť sa do rúk odborníkov ( osobných trénerov a pod.).
som muž, mam 34 rokov a 107 kg, výška 185 cm, podarilo sa mi postupne zhodiť za 3 roky 27 kg,
vedeli by si ste pomôcť ? potreboval by som vysvetliť, príp. poradiť kde môžem nájsť, alebo ako mám vypracovať plán na sacharidove
vlny. Viem že možno nie je ešte čas pre mňa na to, ale tu som našiel čosi, ale nie som si istý, že je to na mňa (moja váha a vek).
navyše som doposiaľ necvičil, ale začal som už aspoň rýchlou chôdzou, dokonca už skúšam aj schody.
Pokiaľ by ste vedeli niekto pomôcť, alebo aspoň poradiť ako to vypracovať podľa váhy a veku, budem nesmierne vďačný.
Moje dielčie cieľe som dokázal dosiahnuť a nebolo to diétami. Zmenšil som dávky jedál a hlavne nejem po 18. hod., teraz chcem zamakať už aj na fyzičke, a pôjde to dole, len si dávam bacha na kĺby. Tlak mi klesol a mam 120/80, čo je ok, zvykol som mať nenormálny pulz, teraz dokážem behať aj 15 min v kuse a nie je to už veľká záťaž. Myslím ale, že toto nie je cesta, ja nie som športovec pretekár a nemá význam sa síliť dlhými dávkami behu či inej záťaže. Skúšal som si naložiť aj 8-10 kg na chrbát, ale prestal som s tým , aby som nedodrbal kĺby.
Moja stratégia bola rýchla chôdza po strminách a lesoch, hlavne za hubami. Hlavne ale nesedím, stále niečo robím, a má to výsledky už aj dlhodobejšie.
Mám teraz cieľ pod 100 kilečká a aj nejako pomaly pracovať na svalovine, hoci toto nie je priorita, ale v zime už by som chcel, aby bolo čo robiť. Preto začínam teraz aspoň nejako sa systematicky pohybovať, hoci pomaly, len pár klikov, drepov, potočenie na rotane ( ak nemám pohyb, pretože mam sedavú prácu), rýchla chôdza a beh po schodoch.
Hlavne nepreháňam a nejdem za každú cenu.
Založil som tento topic, aby som pozisťoval čo to, ako príp. ísť na to a ako ste to dokázali príp. vy. Veď schudnúť ? nuž, je to jednoduchšie ako prestať fajčiť. Ja som preto pribral až 30 kg, ale neľutujem dňa, kedy som prestal s cigaretami (fajčil som 60 dlhých a červených denne posledné 3 roky).
dík za príp. rady..., všetko sa dá, len treba úsilie, a nemusí byť ani obrovské.