Zaslal: po září 02, 2013 2:31 pm Předmět: Sacharidové vlny na poslední kila?
Dobrý den, četla jsem tady pár dotazů a líbí se mi, jak se tady radí, tak bych se ráda připojila a požádala o pomoc. Za posledních cca 18 měsíců jsem shodila 40 kilo. Nejdříve jen úpravou jídelníčku, pak jsem přidala rychlou chůzi, pak každodenní 30 minut posilování, nakonec jsem začala běhat cca 3-4 týdně 4 - 7 km. Teď vážím asi 80 kg a chtěla bych ještě o 10 dolů. Mám 170 cm, ale široké kosti, takže míň už nepotřebuju. Nejde to. Váha už několik měsíců stojí. Myslím, že mám už prostě zpomalený metabolismus. Vždycky když se mi podaří něco shodit, tak pak přijde den, kdy mlsám a přiberu hned 3 kila.
Jím asi takhle:
Snídaně: kaše (3 PL vloček) + 1 ks ovoce (nebo Váš pistáciový protein - mimochodem je úžasně dobrý !)
Svačina 1/2 ks ovoce + zelenina
Oběd: maso + zelenina / malá příloha tak 3 x za týden (cca 2 PL)
Svačina: bílý jogurt, ČL medu, ořechy (přiznávám, těch je někdy víc)
Večeře: sýry / vejce / ryby / + zelenina
Piju dost a jen vodu. Poradili byste mi, jak ty sacharidy zvlnit, nebo co s tím prostě udělat, aby ta váha šla ještě dolů? Sportu mám už přece dost...Byla bych moc vděčná.
Zaslal: út září 03, 2013 1:55 pm Předmět: Re: Sacharidové vlny na poslední kila?
jana.paukov napsal:
Dobrý den, četla jsem tady pár dotazů a líbí se mi, jak se tady radí, tak bych se ráda připojila a požádala o pomoc. Za posledních cca 18 měsíců jsem shodila 40 kilo. Nejdříve jen úpravou jídelníčku, pak jsem přidala rychlou chůzi, pak každodenní 30 minut posilování, nakonec jsem začala běhat cca 3-4 týdně 4 - 7 km. Teď vážím asi 80 kg a chtěla bych ještě o 10 dolů. Mám 170 cm, ale široké kosti, takže míň už nepotřebuju. Nejde to. Váha už několik měsíců stojí. Myslím, že mám už prostě zpomalený metabolismus. Vždycky když se mi podaří něco shodit, tak pak přijde den, kdy mlsám a přiberu hned 3 kila.
Jím asi takhle:
Snídaně: kaše (3 PL vloček) + 1 ks ovoce (nebo Váš pistáciový protein - mimochodem je úžasně dobrý !)
Svačina 1/2 ks ovoce + zelenina
Oběd: maso + zelenina / malá příloha tak 3 x za týden (cca 2 PL)
Svačina: bílý jogurt, ČL medu, ořechy (přiznávám, těch je někdy víc)
Večeře: sýry / vejce / ryby / + zelenina
Piju dost a jen vodu. Poradili byste mi, jak ty sacharidy zvlnit, nebo co s tím prostě udělat, aby ta váha šla ještě dolů? Sportu mám už přece dost...Byla bych moc vděčná.
S tímhle tvým dosavadním jídelníčkem ti váha dolu jít nemůže.
_________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
Ano, zpomaleny metabolizmus, dost pravdepodobna pricina tve dlouhodobe stagnace.
Jestli umis anglicky a jsi obetovat 27 minut sveho zivota tomuto panovi, tak si poslechni toto video, mozna tam nejaky typ najdes.
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Zaslal: st září 04, 2013 2:02 pm Předmět: Re: Sacharidové vlny na poslední kila?
Děkuji za Vaši odpověď. Odkazy si určitě projdu.
Proč byste vlny v mém případě nedával?
A proč si, prosím, myslíte, že s tímto jídelníčkem nemůžu hubnout?
...abych věděla, kde se mám odrazit...
Zaslal: st září 04, 2013 3:06 pm Předmět: Re: Sacharidové vlny na poslední kila?
jana.paukov napsal:
Děkuji za Vaši odpověď. Odkazy si určitě projdu.
Proč byste vlny v mém případě nedával?
A proč si, prosím, myslíte, že s tímto jídelníčkem nemůžu hubnout?
...abych věděla, kde se mám odrazit...
Jak psal draper ,nejspíše ti nejde hubnout kvůli příliš zpomalenému metabolismu.
Máš hrozně malej denní příjem živin (to se třeba může projevit návalem chutí a nárazové přejídání oříšky) a celkově i špatně nastavené jídla .Dlouhodobě nízkým příjmem se metabolismus adaptoval na málo živin a když více zhřešíš tak skáčou kila hrozně nahoru jelikož tělo se bojí že zase dlouho nedostane najíst (jo-jo efekt).
Např 3 PL vloček je možná tak pro předškolní dítě ,ale ne pro aktivity co máš ty.
To že si se zastavila je dané tím že metabolismus se nemůže zpomalovat donekonečna a začne se bránit kvůli přežití .
Vlny nedoporučuju protože i když teď po nich třeba něco zhubneš tak stejně po nich budeš muset řešit stejnou otázku jak se stravovat ,vlny ject donekonečna nelze.
Lidi bohužel když chtěj zhubnout tak radikálně omezí jídlo a neadekvátně sportují ,to je akorát cesta jak si efektivně zničit tělo.
_________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
Zaslal: st září 04, 2013 10:10 pm Předmět: Sacharidové vlny - zhubnout posledních 10 kg
Tak nad tím dumám, co mi tu radíte, video jsem zhlídla...podle videa jsem přesný příklad poškozeného metabolismu - pán tam mluvil i o tom mlsacím "cheat" dnu, kdy porušíte režim a přiberete všechno, co jste shodili za poslední dobu.
Co jsem si z videa vzala, je že by se měl velmi mírně postupně navýšit kalorický příjem a do sportovních aktivit zařadit intervalový trénink. Přidám krátké sprinty do svého běhání.
A začnu si zase vážit všechno jídlo, abych znala svůj přesný kalorický příjem a byla si jistá, že to není moc málo. Už to nedělám dlouho, časem jsem získala pocit, že už to zvládám odhadem.
Všem děkuju.
Zaslal: čt září 05, 2013 6:19 am Předmět: Re: Sacharidové vlny - zhubnout posledních 10 kg
jana.paukov napsal:
Tak nad tím dumám, co mi tu radíte, video jsem zhlídla...podle videa jsem přesný příklad poškozeného metabolismu - pán tam mluvil i o tom mlsacím "cheat" dnu, kdy porušíte režim a přiberete všechno, co jste shodili za poslední dobu.
Co jsem si z videa vzala, je že by se měl velmi mírně postupně navýšit kalorický příjem a do sportovních aktivit zařadit intervalový trénink. Přidám krátké sprinty do svého běhání.
A začnu si zase vážit všechno jídlo, abych znala svůj přesný kalorický příjem a byla si jistá, že to není moc málo. Už to nedělám dlouho, časem jsem získala pocit, že už to zvládám odhadem.
Všem děkuju.
První si sestav jídelníček podle tvého kalorického výdeje. Pokud tělo začne radikálně přibírat tak teprve potom zařaď další kardio. Osobně bych zezačátku ubral běhání, přidal posilovnu na zpevnění a podle váhy opět přidával kardio.
Taky sem sundal cca 40kg ze 140 (z 38% tuku na použitelných 21%) na aktuálních 103 bez kardia (měl sem i 97) a co mi ještě v závěrečné fázi neuvěřitelně pomohlo a znova se mi osvědčilo kombinace:
Multivitamín + zinek a horčík přidat zvlášť + vitamín C a vůbec se ho nebát + Ostropestřec na čištění jater.
Momentálně jde váha zase dolu, držím furt stejný kalorický příjem a 2x týdně kardio 45minut. Jakmile se váha zastaví, tělo se adaptovalo a tak přidám kardio 45minut ještě a maličko zvýším kalorický příjem, hlavně sachry. Tímto se metabolismus pěkně nastartuje.
Na konci diety jsem měl i přes všechnu suplementaci a jídelníček naměřený absolutně ŠÍLENĚ pomalý bazální metabolismus, dietolog řekl že nic takového ještě neviděl aby tělo pálilo takhle málo a všechno si nechávalo. Momentálně jsem to srovnal do lehkého nadprůměru díky docela kvalitní stravě (žádné rychlé sacharidy, většinou GI <70) a hlavně díky posilce + arobce.
Nežrát není cesta, já mám rád jídlo a to jako moc, proto si ho dopřeju, ale pak musím to samozřejmě někde vydat abych byl v kalorickém deficitu.
Zaslal: čt září 05, 2013 9:00 am Předmět: Re: Sacharidové vlny na poslední kila?
riker napsal:
jana.paukov napsal:
tak pak přijde den, kdy mlsám a přiberu hned 3 kila.
takovy podobny reci uz jsem slysel mnohokrat a po pravde si nedovedu predstavit jak by clovek musel "mlsat" aby pribral za den 3 kg.
kdyz si to spocitam tak 3 kg tuku = 27000 kalorii = 9 kg ryze = 75 baliku ryze... za den...
Jasně že něco zůstane ve střevech, ale tvůj výpočet je špatně i tak. Zkus sáhnout na nějakou tučnou tkáň (třeba prsa ) a pak na kostku másla, tj. 96 % tuk. Zamysli se nad tím, proč tam jsou jisté senzorické rozdíly
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru