|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
dangroj
|
Zaslal: ne leden 24, 2016 3:54 pm Předmět: vejška |
|
|
čau, tento rok maturuji a chtěl bych od vás radu, na kterou vejšku bych se měl přihlásit.
věnuji se tradingu, takže o uplatnění po škole mi nejde, a tak hledám, aby škola byla lehká, nezabralo mi moc času studium, ale měla by mě alespoň trochu obohatit a bavit.
Chtěl bych na nějakou podnikatelku nebo ekonomku.. V úvahu připadají jen školy v Brně.
Pravděpodobně si dám přihlášku na VUT podnikatelku, obor ještě nevím, tak kdyby jste měli třeba nějaký zkušenosti, budu moc rád ;) díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Petey

|
Zaslal: ne leden 24, 2016 4:31 pm Předmět: |
|
|
a co od tej skoly teda cakas? aky to ma mat zmysel? _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
dangroj
|
Zaslal: ne leden 24, 2016 4:37 pm Předmět: |
|
|
info, co se tam dozvím, můžu použít při podnikání a získám taky nějaké nové kontakty.. a chci to zkusit, abych viděl, jak to na výšce chodí ..
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: ne leden 24, 2016 5:12 pm Předmět: |
|
|
| Judson napsal: | Podle me je vejska dobra tak akorad kvuli titulu. |
však samozřejmě, pro to se tam chodí, máš titul, děláš stejnou práci jako středoškolák s maturitou, kterou tu stejnou práci zvládne i bez titulu, ale ten člověk s titulem má o cca. Kč 5000-10 000 na výplatní pásce více...
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne leden 24, 2016 5:20 pm Předmět: |
|
|
Třeba chirurgie:o)
Tazateli bych řekl, že pokud chce studovat vš jen kvůli tomu co napsal, tak bych šel do nějaké soukromé školy, nejlépe MBA, pokud má vůbec nějakou praxi se sš např. v řízení podniku apod.
Obecně bych na to kašlal. Kontakty získáš i jinak. Zbytečně Tě to bude omezovat v rozletu. Brněnská ekonomka není dávačka zadara, pokud myslíš, že je to nějaká ulejvárna.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne leden 24, 2016 10:27 pm Předmět: |
|
|
| Judson napsal: | Podle me je vejska dobra tak akorad kvuli titulu. |
Dozvíš se tam určité věci a donutí tě to, abys pracoval na projektech a kapku zlepšíl disciplínu.
Nicméně, pro lidi typu dangroj to asi cenu nemá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: ne leden 24, 2016 10:37 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Judson napsal: | Podle me je vejska dobra tak akorad kvuli titulu. |
Dozvíš se tam určité věci a donutí tě to, abys pracoval na projektech a kapku zlepšíl disciplínu.
Nicméně, pro lidi typu dangroj to asi cenu nemá. |
U me to teda zpetne vidim jen na more ztracenyho casu, hodiny a hodiny drceni se zpameti absolutne nepotrebnych veci, jen abych nejak prosel. Neskutecne mraky schemat, definici, matematickych a fyzikalnich vzorecku, peclive vypracovavani protokolu z mereni nejake koniny atd atd.. Jeste ted po letech se me obcas zda, ze se musim neco na dalsi den ucit , ze me ceka pisemka. Brr....
A ani stale, po asi 11ti letech, nevim jestli ten titul ing stal za to.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne leden 24, 2016 11:24 pm Předmět: |
|
|
| Judson napsal: | | Mablung napsal: | | Judson napsal: | Podle me je vejska dobra tak akorad kvuli titulu. |
U me to teda zpetne vidim jen na more ztracenyho casu, hodiny a hodiny drceni se zpameti absolutne nepotrebnych veci, jen abych nejak prosel. Neskutecne mraky schemat, definici, matematickych a fyzikalnich vzorecku, peclive vypracovavani protokolu z mereni nejake koniny atd atd.. Jeste ted po letech se me obcas zda, ze se musim neco na dalsi den ucit , ze me ceka pisemka. Brr....
A ani stale, po asi 11ti letech, nevim jestli ten titul ing stal za to. |
Mě osobně stál. Sice si už moc napamatuju, ale ekonomické principy a znalosti mechaniky se mi vryly pod kůži, i když bych nedal dohromady ani jeden vzoreček.
|
|
| nahoru |
|
 |
SnakeSoft
|
Zaslal: po leden 25, 2016 11:30 am Předmět: |
|
|
Běž na podnikatelku, ta je z ekonomek v Brně nejlehčí. _________________ Mít 6 pack při 50 kg je stejné jako když má tlustá holka velký kozy ... nepočítá se to
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: út leden 26, 2016 10:15 am Předmět: |
|
|
| Judson napsal: | | Mablung napsal: | | Judson napsal: | Podle me je vejska dobra tak akorad kvuli titulu. |
A ani stale, po asi 11ti letech, nevim jestli ten titul ing stal za to. |
Je to tak Zatím jedinej přínos teď ve třeťáku vidím v tom, že jsem si už zvykl, jak se mnou neustále někdo vyjebává a jakej je tady bordel, takže mě pak v práci už nic nepřekvapí Člověk se toho naučí milion ale praktickej přínos v podstatě nulovej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út leden 26, 2016 10:38 am Předmět: |
|
|
I kdyby to co se naučíš na VŠ nebylo k ničemu, podle mě to není špatný, osamostatníš se - zejména pokud to nemáš ve stejném městě a nebydlíš tak stále u rodičů - můžeš získat spoustu kontaktů na lidi, které jinak někde u lopaty nepotkáš. Naučíš se samostatné i týmové práci, vyhledávání informací a jejich analýzu/syntézu, jednání s různými typy lidí ať už u spolužáků nebo vyučujících. Studentský život jako pařby, holky atp. taky není k zahození
Pokud si nevybereš extra těžkou školu, zabere ti to třeba 3 dny v týdnu a dá se při tom i pracovat částečně. Titul jako takový podle mě dnes v soukromém sektoru nemá skoro žádnou váhu až na specifické technické profese (a doktoři/učitelé).
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: út leden 26, 2016 11:10 am Předmět: |
|
|
Po dlouhý době sem něco napíšu - vystudoval sem ČVUT, blbej nejsem, ale studijní typ taky ne (= nikdy v životě jsem se nenaučil tupě se biflovat telefonní seznam). Nechci ti psát, jestli jít nebo nejít studovat, ale tohle jsou moje postřehy během studia (s odstupem pár let, co jsem to dodělal):
- na škole jsem potkal spoustu dobrejch pedagogů, co o svym oboru dost vědí a mají praxi, člověka dokážou něco naučit (mj. kriticky myslet a vědět, že to školu člověk má studovat kvůli sobě - to stejný se týký školních projektů - měl by je dělat co nejlíp kvůli sobě) - ale studentů je hodně, je těžký si k takovejm lidem najít cestu (a naopak: i pro ně je to těžký v tom množství)
- taky jsem bohužel potkal spoustu frustrátů, co by rozhodně učit neměli - celej život marně touží po uznání, v praxi nic moc nedokázali, po studentech vozej. Spousta z nich si myslí, že to student má mít jen tak kurva těžký (protože oni sami to tak v životě měli), že prostě není možný, aby to někdo všechno udělal a stíhal bejt happy. Že ponižování a umělá hromada strestu je přeci dobrá do praxe kde to bude ještě horší (k tomu se ještě dostanu). Že se má student 110% soustředit na školu a ne na věci související
- naučil jsem se dělat ve velkym zápřahu a přes noc beze spánku - ale rozhodně mě to nenaučilo nějaký velká zodpovědnosti (to sem se naučil naopak v práci po pár tejdnech víc, než po x letech studia).
- spousta spolužáků jsou už během studia křivopáteřní a bezpáteřní chameleoni a kariéristi, vejška je nenaučila nikdy kriticky myslet (+ další věci z prvního bodu).
- školy žijou z co nejvyšího počtu studentů - i náročný studium je dneska náročný kvantitativně (spoustu úkolů co sežere hromadu času) a ne kvalitativně (málokdy jsem musel doopravdy použít mozek)
- studium je špatně poskládaný, spoustu předmětů spolu nekooperuje, i když by to studentum dalo v souvislostech mnohem víc (a občas i v rámci jednoho stejnýho předmětu - cvičení/semináře vede někdo super, přednášky a zkoušku ale vede stařec nad hrobem, co si svoje znalosti aktualizoval naposledy v roce 1970).
- od dokončení školy jsem prakticky nikdy nezažil takovej stres, jako během studia, a to i v případě, že jsem třeba v nějakou chvíli nevěděl, z čeho poplatim příští měsíc nájem (a tenhle dojem mi bohužel potvrdila spousta bejvalejch spolužáků absolventů)
- studovat x let náročnou školu, pokud se nechci věnovat 100% oboru studia, ale např. něčemu příbuznýmu, kde použiju např. 30% náplně studia, je dost vysoká cena
Ale na závěr souhlasim i se Spazikem - potkáš nový lidi a je super, pokud má člověk možnost jít studovat mimo bydliště - něco jako kolejní život asi jinde nezažiješ (já bohužel studoval v místě bydliště, takže smůla), osamostatnění je ohromný plus (mám ve svym okolí dost lidí, co si neuvařej ani nevyměněj žárovku). _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: út leden 26, 2016 11:46 am Předmět: |
|
|
| dangroj napsal: | | info, co se tam dozvím, můžu použít při podnikání a získám taky nějaké nové kontakty.. a chci to zkusit, abych viděl, jak to na výšce chodí .. |
Info použiteľné pri podnikaní bude, ak natrafíš na niekoho, kto celý život len nesedel na svojej profesorskej stoličke ale reálne aj niečo robil. Najzaujímavejšie a najprínosnejšie prednášky (pamätám si ich už niekoľko mesiacov a budem ešte x rokov...) som vždy zažil s ľuďmi, čo okrem profesorskej stoličky okúsili profesne aj reálny svet.
Inak by som od toho moc nečakal, ja chodím na výšku rok a pol a som skôr sklamaný. Bifľovanie je pre mňa nočná mora, ja som skôr človek čo chce rozumieť princípu vecí o ktorých sa dozvedá, nie sa len sucho niečo nabifliť "kvôli skúške". Drvivú väčšinu informácií a kadejakých nezmyselných delení podľa mňa nebudem nikdy potrebovať, a ak aj hej, tak som ich už asi zabudol Chodím tam viac-menej už len kvôli tomu, že je mi ľúto sa na to po takej dobe len tak vykašľať.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|