Bolest šíjového svalstva, bolest hlavy

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolest šíjového svalstva, bolest hlavy  Úvodní stránka -> Ostatní -> Bolest šíjového svalstva, bolest hlavy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
papalesk

PříspěvekZaslal: ne říjen 13, 2013 9:02 pm    Předmět: Bolest šíjového svalstva, bolest hlavy Odpovědět s citátem

Zdravím,
mám dotaz ohledně bolesti krční páteře a svalů s ní spojených. Asi zhruba před rokem mě začala z ničeho nic bolet hlava, nesnesitelný tlak v zadní části, celková nevolnost a snížená energie do života. Chvíli jsem se s tím pral sám, později jsem byl zdravotním stavem nucen navštívit lékaře, kde mi bylo diagnostikováno, že mám ztuhlé šíje a tlak působí právě svaly, které tlačí na krční páteř, tzv. tenzní bolest hlavy. Bylo mi doporučeno chodit na masáže, vyhýbat se stresu, chovat se trochu slušně ke své celkové životosprávě. Jenže, bohužel, nic nepomohlo. Ať se snažím jak chci, nemůžu se tohoto problému zbavit.

Proto jsem se vydal touto cestou, poptat se, jestli někdo nemá podobné zkušenosti, nebo nezažívá-li někdo podobné problémy. Byl bych rád za jakoukoliv radu ohledně protahování, posilování celých zad, jak horních, tak dolních partií, jaké cviky, jaké váhy, na co si dát pozor.

Velice děkuji za každou pozitivní radu, těchto zdravotních komplikací bych se rád zbavil a sám si neumím pomoci.

Info: 19 let, 195cm, 85kg, aktivní člověk :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já měl podobné potíže a vyřešilo se to až po návštěvě očního a předepsanými brýlemi (bolest hlavy, pocit na zvracení, stav podobný únavovému syndromu).
Mablung

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 3:38 pm    Předmět: Re: Bolest šíjového svalstva, bolest hlavy Odpovědět s citátem

papalesk napsal:
Zdravím,
mám dotaz ohledně bolesti krční páteře a svalů s ní spojených. Asi zhruba před rokem mě začala z ničeho nic bolet hlava, nesnesitelný tlak v zadní části, celková nevolnost a snížená energie do života. Chvíli jsem se s tím pral sám, později jsem byl zdravotním stavem nucen navštívit lékaře, kde mi bylo diagnostikováno, že mám ztuhlé šíje a tlak působí právě svaly, které tlačí na krční páteř, tzv. tenzní bolest hlavy. Bylo mi doporučeno chodit na masáže, vyhýbat se stresu, chovat se trochu slušně ke své celkové životosprávě. Jenže, bohužel, nic nepomohlo. Ať se snažím jak chci, nemůžu se tohoto problému zbavit.

Proto jsem se vydal touto cestou, poptat se, jestli někdo nemá podobné zkušenosti, nebo nezažívá-li někdo podobné problémy. Byl bych rád za jakoukoliv radu ohledně protahování, posilování celých zad, jak horních, tak dolních partií, jaké cviky, jaké váhy, na co si dát pozor.

Velice děkuji za každou pozitivní radu, těchto zdravotních komplikací bych se rád zbavil a sám si neumím pomoci.

Info: 19 let, 195cm, 85kg, aktivní člověk :)

Masáže jsou v tomto ohledu na hovno, životospráva na hovno, vyhýbání stresu může částečně pomoci, ale celkově, rady na hovno. S největší pravděpodobností by ti měl pomoci fyzioterapeut který ti bude schopen uvolnit blokády. Což není o masáži (může částečně být), ale o aktivním cvičeni na jejich odstranění. Příčiny tvých problémů mohou být i jiné, např. pernamentní stres či problémy s očima jak popisuje Deadlift, ale s největší pravděpodobností by ti měl pomoci fyzioterapeut.
papalesk

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za reakce :)

No, s tím očním, pokud se mohu zeptat, měl jsi s očima nějaké komplikace nebo něco podobného? Protože já nikdy nic s očima neměl a vždy jsem viděl skvěle, nyní tomu není jinak. Jen bych doplnil, že od začátku mých komplikací mám pocity těžkého vidění, jako by se oči bránily.

Fyzioterapeut mi byl doporučován od hodně známých, dokonce je v Brně prý jeden "zázračnej" , kterej umí divy, déle se k němu chystám, ale zatím jsem se k tomu nějak nedokopal. Moje chyba, moje zdraví. Každopádně k tomu asi přejdu, když mi to lidé radí ze všech stran.

Jinak bych ještě počkal na odpověď od Deadlifta, oční mám hned ve městě, není problém se tam zastavit. Děkuji za reakce :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

papalesk napsal:
Děkuji za reakce :)

No, s tím očním, pokud se mohu zeptat, měl jsi s očima nějaké komplikace nebo něco podobného? Protože já nikdy nic s očima neměl a vždy jsem viděl skvěle, nyní tomu není jinak. Jen bych doplnil, že od začátku mých komplikací mám pocity těžkého vidění, jako by se oči bránily.

Fyzioterapeut mi byl doporučován od hodně známých, dokonce je v Brně prý jeden "zázračnej" , kterej umí divy, déle se k němu chystám, ale zatím jsem se k tomu nějak nedokopal. Moje chyba, moje zdraví. Každopádně k tomu asi přejdu, když mi to lidé radí ze všech stran.

Jinak bych ještě počkal na odpověď od Deadlifta, oční mám hned ve městě, není problém se tam zastavit. Děkuji za reakce :)

Myslel jsem si že vidím dobře. namělřili mi 0,5 dioptrie-tedy málo. Od doby co nosím brýle je to výrazně lepší. vidím asi stejně:o)))...ale hlava nebolí.
papalesk

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobrá, zajdu tedy i za očním a zjistím, jestli mi během let také neuskočila nějaká ta půldioptrie :))
Sanr11

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já měl něco podobného, akorát to začalo neustálým točením hlavy, stavy kdy mi bylo zle nevěděl jsem z čeho proč. Prvotní "zjištění" na neurologii (možné krvácení do mozky z následku zvednutí těžkého břemene (mrtvý tah)). Nakonec se to naštěstí nepotvrdilo ale byla to blokace krční páteře, svalové spasmy v oblasti obratlů C1 až C7. Příčina byla také 2 autonehody nárazy zezadu, vše se nahromadilo. Jediné co mi pomohlo byly rehabilitace a cvičení 2x denně celý měsíc a neustále žraní Mg+B6, jedná se o cviky s uvolnění vrchních trapéz zapojení břicha a zpevnění celého středu těla. Nejlepší zajít na vyšetření a následně doporučit cviky. Mnohdy i velké problémy můžou způsobit jen svalové blokace či spasmy.
švadla

PříspěvekZaslal: út říjen 15, 2013 7:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně jak popisuje Sanr11... Začalo to tuhnutím šíje. A jednoho dne jsem začal mít motolici jako blázen. Nebyl jsem schopnej ani pořádně jít. Takže neurologie, pak několik vyšetření na ORL (mimojiné i s ohledem na Benigní paroxysmální polohové vertigo - BPPV), rentgen krční páteře, MRI, přášky na tlak ve vnitřním uchu, vyšetření evokovaných potenciálů - sluchové BAEP atd. Člověk se cítil pořád jak na vodě. Nakonec jsem si skočil na rehabilitace - masáž, eletroléčba a celkem to pomohlo. A za nějakej čas to odeznělo samo. Ale od motolice až k pocitu, že "nic necítím" to trvalo asi 3 měsíce. Už to nechci nikdy zažít.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
papalesk

PříspěvekZaslal: út říjen 15, 2013 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za další reakce,
jak popisujete, na neurologii jsem byl také, test eeg v pořádku, jen nějaká beta cosi trochu abnormální, nicméně to "prý" nemohlo způsobovat to, co jsem popisoval. Rentgen krční páteře a celé páteře také v pořádku, test krve, moči, v pořádku. Vlastně jsem měl takové dvouměsíční období, kdy jsem lítal od doktora k doktorovi a poslouchal, jak jsem zdravý člověk. Asi bych se měl zkusit zaměřit na to protahování a cviky na střed těla, posílit celou páteř. Může to člověk procvičit doma sám, pomocí nějaké videointruktáže, nebo by bylo lepší zajít rovnou k odborníkovi? :)
Mablung

PříspěvekZaslal: út říjen 15, 2013 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

papalesk napsal:
Děkuji za další reakce,
jak popisujete, na neurologii jsem byl také, test eeg v pořádku, jen nějaká beta cosi trochu abnormální, nicméně to "prý" nemohlo způsobovat to, co jsem popisoval. Rentgen krční páteře a celé páteře také v pořádku, test krve, moči, v pořádku. Vlastně jsem měl takové dvouměsíční období, kdy jsem lítal od doktora k doktorovi a poslouchal, jak jsem zdravý člověk. Asi bych se měl zkusit zaměřit na to protahování a cviky na střed těla, posílit celou páteř. Může to člověk procvičit doma sám, pomocí nějaké videointruktáže, nebo by bylo lepší zajít rovnou k odborníkovi? :)

Samozřejmě že můžeš cvičit doma. Ale doporučil bych ti místo videoinstruktáže si dát pětileté studium fyzioterapie a pár let praxe, protože bez toho jen těžko určíš co vlastně máš cvičit. Co máš zkrácené, jaké máš disbalance, ... . Jinými slovy, přestaň vymýšlet ptákoviny a jdi za fyzioterapeutem.
Sanr11

PříspěvekZaslal: út říjen 15, 2013 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je právě to hlavní, aby se člověk procvičil doma sám. Pokud nemá doma fyzioterapeuta, který by ho denně cvičil. Neurolog tě měl poslat na rehabilitace , kde by ti zjistili přesně jaká oblast je třeba procvičit a následně provádět terapie, kde ti cviky vysvětlí naučí provádět správně a na tom musíš pokračovat doma. Na netu něco najdeš ale nejlepší je to přímo u fyzioterapeuta. Pokud je problém s doktorama k předepsání rehabilitace či vyšetření, tak bohužel platí jen, prachy říkají tomu přednostní vyšetření, a pak jde vše rychle :-)
Martule

PříspěvekZaslal: út říjen 15, 2013 4:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mela jsem jeden cas neco obdobnýho,doted jsem neprisla na to co to presne bylo...zniceho nic mi da serict cca pred rokem zacala dost divne pobolivat hlava..v relau to bylo hodne neprijemne, nemohla sme treba mit slucahtka v praci, protoze mi ta hlava silene pulzovala s kazdym tepem srdce...ale byla to jina bolest nez kdyz vas boli hlava..vzadu na temeni ... pomerne rychle se to zhorsilo behem dne,dvou to bylo absolutne k nevydrzeni, o treningu ani nemluvim, pamatuji si jeden den trening bicepsu, bicepsovy zdvihy s osou prvni serka to moc bolelo, u druhe sem umirala a rovnou sem to mirila do satny...cim vyssi sem mela tep, tim vic to bolelo..druhy den jsem s obavama vyzkousela drep s osou a udelal sem jich 5 a to stejny...nekolik tydnu sem necvicila, behala po doktorech a zjistila jsem,jak jsem zdravy clovek...postupem casu to potom zacalo odeznivat...rok jsem od toho mela pokoj a nedavno,asi mesic,dva zpatky se to tak nenapadne vratilo,ale nastup tentokrat byl asi 3x rychlejsi a poradne silny...nezabiraly na to prasky, poloha vleze mi tu halvu trhala na hadry, tak jsem zkousela vsecky mozne polohy (prasky samozrejme nezabiraly) od lehu,po sed..byla to silen pulzujici bolest ktera strilela od halvy az do patere a opet s kazdym tepnutim to se mnou skubalo,ale takovym zpusobem,ze sem ani nemohla chytnout telefon a poslat smsku...nakonec jsem zjistila ze pomala chuze je nejmensi zlo (doopravdy to byla nesnesitelna bolest, tekly mi slzy jak hrachy) a tak jsem celou noc pochodovala po pokoji.....nakonec po giga davkach prasku na bolest to utichlo a uz se to nevratilo...nic horsiho sem vzivote nezazila a uz mam celkem nahnano,jestli se to treba jen tak nekdy vrati...
Máča

PříspěvekZaslal: čt říjen 24, 2013 5:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To s těma dioptriema je zajímavé. Já mám na jednom oku 2,5 a na druhém 3,75 a občas jdu ven bez brýlí nebo čoček a žádné nevolnosti ani bolest hlavy vůbec nepociťuju (snad jsem to teď nezakřikl). Dokonce jsem četl, že je lepší brýle nenosit pořád aby si na ně oči úplně nezvykly a nezlenivěly. A pak se v tom má člověk vyznat...

Rychle na stránku:

Přejdi na: