|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Slabynadsenec
|
Zaslal: so listopad 02, 2013 9:08 pm Předmět: Fotbal, natažené lýtko, jak dál postupovat |
|
|
zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na pár věcí ohledně suplementace za mých podmínek.
posilování doma na multifunkční lavici a věcičky okolo, jídelníček tak nějak ok, aktuálně se snažím něco shodit a daří se (za měsíc 4 kila dole), suplementace vitamin c, multivitamin, hořčík, zinek, b-komplex, omega 3 a pár variant proteinů
otázky se vážou spíše k zábavné aktivitě fotbalu, v podstatě "pralesní liga", nic velkého, tréninky žádné, jen o víkendu zápas, aktuálně jsem suplementaci řešil jen v den zápasu více hořčíku, víc Cčka, nutrend power bike bar a něco na povzbuzení (red bull nebo "vlastní" nakopávač - kofein, taurin atd.) + po zápase aminokyseliny Weider Amino Essential (ta tyčinka a tyhle aminokyseliny z důvodu, že jsem je měl již doma a dříve koupil za neporovnatelnou cenu s běžně inzerovanou)
dnes jsem si natáhl lýtkový sval a chtěl bych tomu předejít, pomůžou mi v tom BCAA? Nebo jak napasovat suplementy a jaké jiné okolo zápasu?
Díky za rady
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
DiamonD123
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
Slabynadsenec
|
Zaslal: so listopad 02, 2013 9:57 pm Předmět: |
|
|
vliv hořčíku je určitě znát, spíš než u mě, tak to bylo znatelné u táty, ten většinou tak 4 z 5 zápasů nebyl schopný dohrát, že nějaké takové problémy měl a pak už dobrý než teda přišla jiná dlouhodobá nemoc a nehraje
spíš tedy otázka, jestli k tomu hořčíku ty bcaa přidávat nebo to už nemá moc význam
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so listopad 02, 2013 10:07 pm Předmět: |
|
|
| Slabynadsenec napsal: | vliv hořčíku je určitě znát, spíš než u mě, tak to bylo znatelné u táty, ten většinou tak 4 z 5 zápasů nebyl schopný dohrát, že nějaké takové problémy měl a pak už dobrý než teda přišla jiná dlouhodobá nemoc a nehraje
spíš tedy otázka, jestli k tomu hořčíku ty bcaa přidávat nebo to už nemá moc význam |
BCAA náš, jenž jsi na nebesích,
posvěť se jméno tvé,
přijď království tvé,
buď vůle tvá
jako v nebi, tak i na zemi.
Chléb náš vezdejší dejž nám dnes
a odpusť nám naše viny,
jakož i my odpouštíme našim viníkům
a neuveď nás v pokušení,
ale zbav nás od zlého.
Neboť tvé je království i moc i sláva navěky.
Amen
Jinými slovy, nevidím jediné spojení mezi BCAA a křečema či natažením svalu.
Proti natažení svalu je ideální co ti radil Diamond. Také je dobré si zvednou kondičku a občas si zaběhat. Pokud zvedneš zadek jednou za týden (nevím jestli je to tvůj případ) a vletíš do zápasu, máš samozřejmě šanci na natažení větší
|
|
| nahoru |
|
 |
Slabynadsenec
|
Zaslal: so listopad 02, 2013 11:10 pm Předmět: |
|
|
Tak hořčík a jeho účinek mě víc než překvapil viz popisované zlepšení u táty, bcaa bylo jediné další co mě napadlo, že by svalům mohlo při výkonu pomoci, tak se ptám
jinak samozřejmě to není jediná aktivita, velmi zřídka mám samotné běhání, častěji plavání a poměrně dost chůze + 1,5 hodiny tělocvik
stalo se mi to téměř u konce zápasu, pár minut zbývalo, rozběhání a protažení jsem dělal
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: so listopad 02, 2013 11:34 pm Předmět: |
|
|
Křeče jsou hrozně individuální věc, kterou nejde pořádně ovlivnit ani protažením ani hořčíkem. I když obě tyto věci rozhodně pomůžou, ale třeba s rozehřátím bych byl opatrnej. Pokud má někdo křeče po 80ti minutách zápasu - rozhodně to není špatným rozehřátím :) Naopak jednu dobu jsme měli trenéra, kterej nás na rozcvičce hodně proháněl a byl to prakticky takovej trénink před zápasem...v 70. jsme byli všichni na vystřídání. A v takovým případě samozřejmě křeče přjdou pokud je na ně člověk náchylnej.
Já mám křeče z únavy při fotbale běžně a mám ty, který rozcházím 3 dny a dohrát zápas s tím nepřipadá v úvahu. Jediná možnost u mě byla trénink, trénink a trénink (+teda hořčík)...když jsem měl natrénováno tak, že jsem zvládl odehrát klidně 150 minut, tak jsem křeče neměl  Je taky třeba podotknout, že jsem křečema trpěl hodně v době, kdy jsem býval takovej ten jezdec po lajně, takže se tam taky podepsalo to, že jsem měl spoustu sprintů za zápas. Od té doby co jsem se posunul do středu na profesorskej post nemám problém
|
|
| nahoru |
|
 |
Slabynadsenec
|
Zaslal: ne listopad 03, 2013 6:54 am Předmět: |
|
|
OK, tak teda nic dalšího než hořčík řešit nebudu
každopádně díky za rady, ja hraju útok a sprintů za balonem do běhu je taky dost, ale je mi jasný, že na kraji zálohy by toho bylo ještě víc
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: ne listopad 03, 2013 10:03 am Předmět: |
|
|
| Slabynadsenec napsal: | OK, tak teda nic dalšího než hořčík řešit nebudu
každopádně díky za rady, ja hraju útok a sprintů za balonem do běhu je taky dost, ale je mi jasný, že na kraji zálohy by toho bylo ještě víc |
Tak jestli máš křeče ke konci zápasu, tak si myslím, že to je normální - přece jenom to není prdel sprintovat 80 min. v kuse. Od toho tam je střídání ve fotbale
|
|
| nahoru |
|
 |
Zacatecnik Anthony
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: ne listopad 03, 2013 10:50 am Předmět: |
|
|
ZA: Jako u nás.  Sice se občas i někteří snaží, ale stejně to končí hospodou. 2x týdne po tréninku si skáknout a pak v so/ne po zápase. Když jsem ještě hrál za dorost, tak chytráci jeli v sobotu na diskotéku a pak ten zápas taky v neděli v 10 ráno vypadal, prostě kolektivní sporty, snaž se jak chceš, ale stejně nic sám nezměníš. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: ne listopad 03, 2013 11:43 am Předmět: |
|
|
| Zacatecnik Anthony napsal: | no jak znam pralesni ligy tak tam chodej celej zapas jak lemry a hrajou to jen proto ze se pak vylejou všichni v hospode |
good point
|
|
| nahoru |
|
 |
Slabynadsenec
|
Zaslal: ne listopad 03, 2013 1:04 pm Předmět: |
|
|
| Zacatecnik Anthony napsal: | no jak znam pralesni ligy tak tam chodej celej zapas jak lemry a hrajou to jen proto ze se pak vylejou všichni v hospode |
tak takových tam pár je, asi tak 2-3 :D ... já třeba nepiju téměř vůbec a takhle po sportu absolutně ne, většina si jede z prahy na chatu a na zápas, takže z tohohle hlediska to až tak špatný není, že by to bylo jen kvůli chlastu :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|