Hubnutí plus přibírání - kravina, ale...

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hubnutí plus přibírání - kravina, ale...  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Hubnutí plus přibírání - kravina, ale...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Angel

PříspěvekZaslal: st prosinec 25, 2013 11:33 am    Předmět: Hubnutí plus přibírání - kravina, ale... Odpovědět s citátem

Čauec dotaz. Chtěl bych zase začít chodit do posky + zhubnout nějaké to kilo. Momentálně vážím 95kg (nesportovních) při 183cm. Pořád se říká že když se hubne, nedají se přibírat svaly, JENŽE: já mám normální hmotnost počítám kolem 80kg, zbytek jsou tuky. A TAK MĚ NAPADLO: co takhle vyprdnout se přímo na sach. vlny apod., hlídat si příjem kalorií (počítám okolo 150g bilkoviny, 250-300 sachry, nizkotuč.) jako bych měl oněch 80kg a ne 95kg. Takhle by se mělo tělo postupně přizpůsobovat, jak co do svalů, tak co do tuků, pohybu a stravě. Ni? :-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: st prosinec 25, 2013 1:39 pm    Předmět: Re: Hubnutí plus přibírání - kravina, ale... Odpovědět s citátem

Angel napsal:
Čauec dotaz. Chtěl bych zase začít chodit do posky + zhubnout nějaké to kilo. Momentálně vážím 95kg (nesportovních) při 183cm. Pořád se říká že když se hubne, nedají se přibírat svaly, JENŽE: já mám normální hmotnost počítám kolem 80kg, zbytek jsou tuky. A TAK MĚ NAPADLO: co takhle vyprdnout se přímo na sach. vlny apod., hlídat si příjem kalorií (počítám okolo 150g bilkoviny, 250-300 sachry, nizkotuč.) jako bych měl oněch 80kg a ne 95kg. Takhle by se mělo tělo postupně přizpůsobovat, jak co do svalů, tak co do tuků, pohybu a stravě. Ni? :-)

Samozřejmě se dá zároveň hubnou a nabírat svaly. Musíš se prostě smířit s tím, že svaly budeš nabírat o dost pomaleji, než kdybys jedl pořádně.
Pokud plánuješ nízkotučnou dietu, tak nedoporučuji. To už spíše nízkosacharidovou.
shooter

PříspěvekZaslal: st prosinec 25, 2013 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jojo jak píše mablung, dá se zároveň pálit tuky a nabírat sval hmota a to tím, že po každém tréninku dáš na 20-40 minut aerobku. Samozřejmě, že musíš vědět kolik toho do sebe dát.
A taky bych nedoporučoval nízkotučnou "dietu"

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Redshank

PříspěvekZaslal: pá prosinec 27, 2013 4:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já třeba něčeho podobnýho dosáhl při warrior diet. Za asi 3 měsíce jsem přibral 1kg, ale při pohledu do zrcadla jsem ztratil poměrně dost tuku (podle váhy z 18% na 12,ale podle váhy...) Každopádně tenhle styl (WD) asi každýmu nemusí vyhovovat
Angel

PříspěvekZaslal: pá prosinec 27, 2013 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poč nedoporučujete nízkotučnou? já měl namysli nízko tuky, řekněme na mojí hmotnost a že chci zhubnout tak okolo 40-50g tuků denně a příjimané z kvalitnějších zdrojů, jako nespálený olej, ořechy apod. To je ok, ne?

Tu warrior diet rači nebudu experimentovat, už jsem si objednal suplementaci (BCAA, karnitin, vitaminy atd.) takže pojedu klasiku - 6x denně jídlo, podlední jídlo okolo 7 večer, párkrát do týdne rotoped 30min na lačno a fitko.

S nízkosacharidovou (CKD) nemám dobrou zkušenost, párkrát jsem to zkoušel a nehubnul jsem (ketony v moči ok, ale řekl bych, že v nacukrovací fázi jsem obnovil všechno, co jsem v průběhu týdne spálil, takže..)
Mablung

PříspěvekZaslal: pá prosinec 27, 2013 1:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Angel napsal:
Poč nedoporučujete nízkotučnou? já měl namysli nízko tuky, řekněme na mojí hmotnost a že chci zhubnout tak okolo 40-50g tuků denně a příjimané z kvalitnějších zdrojů, jako nespálený olej, ořechy apod. To je ok, ne?

Tu warrior diet rači nebudu experimentovat, už jsem si objednal suplementaci (BCAA, karnitin, vitaminy atd.) takže pojedu klasiku - 6x denně jídlo, podlední jídlo okolo 7 večer, párkrát do týdne rotoped 30min na lačno a fitko.

S nízkosacharidovou (CKD) nemám dobrou zkušenost, párkrát jsem to zkoušel a nehubnul jsem (ketony v moči ok, ale řekl bych, že v nacukrovací fázi jsem obnovil všechno, co jsem v průběhu týdne spálil, takže..)

Je rozdíl mezi CKD a nízkosacharidovou. U nízkosachariodové upřednostňuješ tuky jako zdroj energie, aniž bys šel do ketozy. Tudíž nemáš ani žádnou cukrovací fázi. Ono nelze ani moc mluvit o nízkosacharidové dietě, ve smyslu krátkodobého omezení množství potravy. Spíše je to upravení podílu živin v normálním jídle (a samozřejmě omezení množství kalorií na váhu kterou chceš dosáhnout)

L-Karnitin jsou jen vyhozené peníze. Příště nekupovat.

Pokud umíš anglicky, doporučuji ti abys jsi se podíval na toto video

Angel

PříspěvekZaslal: ne leden 05, 2014 8:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CO říkáte třeba na tohle? Takto vypadá můj běžný jídelníček:

kód:
Eidamský sýr 30 % tuku, plátkový    1x balení (100 g)    1 000 kJ

šunka vepřová    1x 100 g    751 kJ

chléb konzumní    3x krajíc (50 g)    1 530 kJ

Tesco tvaroh měkký 0,5% tuku    1x 250g    690 kJ

Rio mare tuňák v olivovém oleji    1x balení (80 g)    713 kJ

zapečené těstoviny s kuřecím masem, sýrem a olivami    3x 100g    2 295 kJ

zavináče se sladidlem Tesco 1x 150 g

+nějaká ta zelenina, pangamin a celý den šumivé mulťáky

Dá mi to celkem:

7500 KJ, 165g B, 125g S, 65g T
Víc tuků a míň sachrů mi sedí víc než naopak, jídlo je chtunější, menší objem atd.

Vypočtený bazální + sedavý den = 10500KJ
Tak 4x do týdne rotoped 30min, ale ne na lačno
Zatím light posilování: kliky, rozpažky, dřepy, negativní shyby apod.

Jenže podle váhy se nezdá, že bych nějak hubnul. Začal jsem posilovat (posledních pár let jsem vesměs seděl na zadku) a tak těžko říct, jestli nepřibrám nějaké ty svaly. Tak se zkouším měřit ale i to je problematické, když třeba dřepuju tak mám pak nafouknutšjší stehna atd.

Ještě se chci zeptat, co se stane když budu jíst dejme tomu před spaním. Uloží se to (respektive pouzije na regenraci), ok, ale vadí to, když jsem měl menší příjem než výdej? Jak to potom je, rozumí romu někdo? :-)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Hubnutí plus přibírání - kravina, ale...
Rychle na stránku:

Přejdi na: