|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Irminsul
|
Zaslal: pá únor 14, 2014 10:27 am Předmět: Beton |
|
|
Zdravím.Mám dotaz na odborníky ohledně betonu na podlahu posilovny.V létě plánuji přesunout svoji posilovnu do patra.Chci předělat půdní prostor.Je tam dřevěná podlaha.Tu vytrhám a místo ní bude beton.Nevíte prosím nějakou příměs na větší tvrdost?Já jen abych nenaložil 150 na mrtvolu a nebyl dole v obýváku.Nebo myslíte že poměr 1:3 bude stačit?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Cratach

|
Zaslal: pá únor 14, 2014 12:33 pm Předmět: |
|
|
Jak starej je dum a z ceho je konstrukce stropu ? Jinak aby byl doma udelanej beton pevnejsi, tak nesmi bejt moc ridkej, ale nedelej si zas moc iluze, podomacku se da udelat max. takovej vysledek, co se s privrenim oci blizi stredni pevnosti. _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Palec077
|
Zaslal: pá únor 14, 2014 1:10 pm Předmět: |
|
|
Byt tebou tak se do takovych veci vubec nepoustim. Kdyz vidim na co se ptas, tak si nedokazu predstavit co o tom vis... Tim ze a strop nalijes beton tak konstrukci velmi pritizis. Kdyby to byla byt jen 5cm vrstva tak rodinne domy se navrhuji na zatizeni 1,5kn/m' coz znamena ze 1,1kn/m' ti ukousne ta 5cm vrstva. Zbyva 40kg na m2 gratuluji. A co se tyce pevnosti betonu, hlavne jde o tridu cementu (nejlepe asi 52,5) a proces pri kterem beton hydratuje.
|
|
| nahoru |
|
 |
Irminsul
|
Zaslal: pá únor 14, 2014 1:56 pm Předmět: |
|
|
| Palec077 napsal: | | Byt tebou tak se do takovych veci vubec nepoustim. Kdyz vidim na co se ptas, tak si nedokazu predstavit co o tom vis... Tim ze a strop nalijes beton tak konstrukci velmi pritizis. Kdyby to byla byt jen 5cm vrstva tak rodinne domy se navrhuji na zatizeni 1,5kn/m' coz znamena ze 1,1kn/m' ti ukousne ta 5cm vrstva. Zbyva 40kg na m2 gratuluji. A co se tyce pevnosti betonu, hlavne jde o tridu cementu (nejlepe asi 52,5) a proces pri kterem beton hydratuje. |
Jsem vyučený zedník,myslím že něco o tom vím,pouze mě jde o to co do betonu přimíchávat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá únor 14, 2014 2:04 pm Předmět: |
|
|
| Irminsul napsal: | | Palec077 napsal: | | Byt tebou tak se do takovych veci vubec nepoustim. Kdyz vidim na co se ptas, tak si nedokazu predstavit co o tom vis... Tim ze a strop nalijes beton tak konstrukci velmi pritizis. Kdyby to byla byt jen 5cm vrstva tak rodinne domy se navrhuji na zatizeni 1,5kn/m' coz znamena ze 1,1kn/m' ti ukousne ta 5cm vrstva. Zbyva 40kg na m2 gratuluji. A co se tyce pevnosti betonu, hlavne jde o tridu cementu (nejlepe asi 52,5) a proces pri kterem beton hydratuje. |
Jsem vyučený zedník,myslím že něco o tom vím,pouze mě jde o to co do betonu přimíchávat. |
promiň,ale očividně jen zedník.Statika budovy či max povolené zatížení ti už moc neříká.Ta podlaha sama bude mít tendenci se podívat do přízemí co máma vaří a ani tam nemusíš mlátit činkou.Pokud je to starej dům,tak tuplem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Palec077
|
Zaslal: pá únor 14, 2014 2:15 pm Předmět: |
|
|
Ja jsem zase maturant stavarny. Chapu ze se mi asi vysmejes kdyz nejsem absolvent. Aspon nejsem takovy tupec abych nalil na strop beton v domeni ze neni potreba staticky vypocet.
|
|
| nahoru |
|
 |
Irminsul
|
Zaslal: pá únor 14, 2014 2:18 pm Předmět: |
|
|
| Palec077 napsal: | | Ja jsem zase maturant stavarny. Chapu ze se mi asi vysmejes kdyz nejsem absolvent. Aspon nejsem takovy tupec abych nalil na strop beton v domeni ze neni potreba staticky vypocet. |
Ok tak zašmejdím někde po nějakém odborníkovi a nechám si poradit.Žena by nebyla ráda aby jí na hlavu spadla činka
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: pá únor 14, 2014 2:50 pm Předmět: |
|
|
Hlavne si nenapsal nic o parametrech toho domu a stropu, kterymu chces toto provadet. Existujou skladby podlah prave pro sport s velkou odolnosti a nemusi mit extra velkou hmotnost - kdysi jsem tady nekomu takovou skladbu doporucoval, ale nemam je momentalne na disku.
Vrstva betonu (betonova mazanina) se do modernich stropnnich konstrukci obcas dava (a opet se to odviji od typu konstrukce), ale ma to svuj ucel a duvod a strop je na to dimenzovanej. _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|