|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
blikk
|
Zaslal: út červenec 02, 2013 4:11 pm Předmět: Kakao |
|
|
Zajímalo by mě jaký používáte kakao, pokud ho používáte. Já si ho občas přidávám, mám samozřejmě na mysli kakao neslazený, ne granko.... ale i tak, moc jsem totiž nepochopil, jaký je rozdíl mezi "kakaem na vaření" a třeba "holandským kakaem". Já osobně jsem v chuti rozdíl nepoznal, akorát to druhý je 2x dražší... Asi tak jako nechápu třeba rozdíl mezi čokoládou na vaření a hořkou, i když tam u těch lepších hořkých už samozřejmě rozdíl poznat je, ale třeba Figaro hořká a Figaro na vařeníl... schválně jsem si je koupil naráz a ochutnal po sobě a nepoznal bych to... zas jen v ceně.... Nicméně zpátky ke kakau, je třeba to holandské nějak "lepší"? Kolik by tak byla ideální dávka třeba ráno do vloček?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bombay

|
Zaslal: út červenec 02, 2013 4:37 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út červenec 02, 2013 6:16 pm Předmět: |
|
|
Mezi holandskym a kakem na vereni je sakra velky rozdil , co se chuti tyka. Posledni rok, dva jsme pouzival holandske kakao opravdu hodne a nejvice mne chutna bud od firmy Carla a nebo holanske kakao Albert Quality z Alberta, ac jine veci v tomto retezci nekupuji. Nejhorsi naopak z Lidlu. Vyborne je take tohle (Tesko, Interspar...) http://www.la-vin.cz/image/$w=480$h=480$m=m/eshop/images/items/19369_92726.jpg _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
manhuntdag
|
Zaslal: út červenec 02, 2013 7:24 pm Předmět: |
|
|
Prijemne ma prekvapilo kolko vlakniny a a bielkovin ma kakao.
Ja davam do vlociek ku proteinu kakao na varenie od Orion,chuti mi viac ako holandske.Jedno 100g balenie mi vydrzi asi na 5-6porcii.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st červenec 03, 2013 3:32 am Předmět: |
|
|
No, docela by mě zajímal tenhle rozdíl.. docela drsný
Kakao na vaření:
842 kJ
10,5 T / 9,9 S / 22,5 B
Holandské kakao:
1647 kJ
11,7 T / 45 S / 26 B
To snad musí být překlep ne? Jenže ono to takhle je na několika krabičkách různých výrobců... neřeknu že jedno má víc T než druhý, ale ten rozdíl v S třeba??? I ta E hodnota....
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: po srpen 26, 2013 2:42 am Předmět: |
|
|
Když tak nad tim přemýšlim, jak je to vlastně s tukama třeba v kakau, čokoládě atd? Teoreticky jsou to "rostlinný tuky", proč by kakaový boby měly být horší než všechny ostatní ořechy, arašídy atd. takže pokud by to byly ty "dobrý tuky" je vlastně ta čokoláda celkem dobrý jídlo... Problém jsou spíš náhražky čokolády, levné polevy, ale pokud se bavíme o kakau nebo kvalitní čokoládě?
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: po srpen 26, 2013 7:25 am Předmět: |
|
|
| jachym napsal: | | Když tak nad tim přemýšlim, jak je to vlastně s tukama třeba v kakau, čokoládě atd? Teoreticky jsou to "rostlinný tuky", proč by kakaový boby měly být horší než všechny ostatní ořechy, arašídy atd. takže pokud by to byly ty "dobrý tuky" je vlastně ta čokoláda celkem dobrý jídlo... Problém jsou spíš náhražky čokolády, levné polevy, ale pokud se bavíme o kakau nebo kvalitní čokoládě? |
Kvalitní čokoláda s obsahem kakaa 80% a víc je určitě přínosná jednou za čas
|
|
| nahoru |
|
 |
JohankaDl
|
Zaslal: čt srpen 29, 2013 4:21 pm Předmět: |
|
|
My kupujeme kakako v Německu v Kauflandu, je to snad i kauflanďácký, stojí asi euro pade, možná míň a přijde mi, že je fajn *a01*
|
|
| nahoru |
|
 |
Garden
|
Zaslal: út leden 07, 2014 5:17 pm Předmět: |
|
|
| JohankaDl napsal: | My kupujeme kakako v Německu v Kauflandu, je to snad i kauflanďácký, stojí asi euro pade, možná míň a přijde mi, že je fajn | ... S tím naprosto souhlasím :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st leden 08, 2014 4:28 am Předmět: |
|
|
Co tady spamuješ? No tak souhlasíš, jaká je výpovědní hodnota tvých příspěvků v tolika vláknech?
|
|
| nahoru |
|
 |
lazyman
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|