Dárce krve a suplementace

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dárce krve a suplementace  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dárce krve a suplementace
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Irminsul

PříspěvekZaslal: st říjen 09, 2013 3:33 pm    Předmět: Dárce krve a suplementace Odpovědět s citátem

Dobrý den,
jmenuji se Zdeněk a zde na ronnie.cz jsem nováčkem.
S přítelkyní jsme si koupily barák a konečně se blíží dokončení mé posilovny 5x5m a s ní tréninky.Necvičil jsem cca 3 roky a ani nebral žádnou suplementaci.Během té doby jsem začal pravidelně (4x ročně) darovat krev a nechci s tím přestávat.
Můj dotaz se týká právě dárcovství krve a s ní spojenou suplementací.Nebudou suplementy jako protein,gainer,kreatin,tribulus nebo carnitin nějak negativně ovlivňovat moji krev?
Myslím tím například krevní obraz a nebo jestli nemám vysadit vše například týden před odběrem?
Nemohl by prosím nějaký odborník nebo ten, kdo s odběry krve má také zkušenosti poradit?
Předem děkuji
S pozdravem Zdeněk.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eschaia

PříspěvekZaslal: st říjen 09, 2013 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobrý den pane Zdeňku. Nemyslíte, že by bylo nejlepší se zeptat přímo lékaře na odběrovém oddělení?

Jinak moje osobní zkušenost je taková, že proteiny užívám bez omezení i den před odběrem.
Neměl byste jíst tučné atd, ale bílkoviny nevadí, to byste mohl vědět.
Marki

PříspěvekZaslal: st říjen 09, 2013 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a co trénink? mně posledně našli málo bilých krvinek, prý to může být tréninkem...cvičím každý den, krev taky chodím darovat. tak si říkám,jestli je před odběrem horší posilování nebo lehčí aerobka, nevíte,co víc ovlivní kr.obraz????
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st říjen 09, 2013 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bílých krvinek je nejméně poránu (tudíž ranní odběr ve spojení s těžkým tréninkem den předem je docela blbá kombinace). Den před odběrem je lepší si dát úplné volno, protože regenerace imunitního systému taky nějakou dobu trvá. Co se týče vlivu různé intenzity tréninku na krevní elementy, tak z fyziologického hlediska je dlouhotrvající aerobka horší, než rozumné posilování. Pokud ale drtíš každý den, tak se rozdíly smazávají.

EDIT: Co se týče hlavního dotazu, tak bych určitě 2 dny předem vysadil veškerou suplementaci, ať tam nelítá vysoká hodnota močoviny.

Naposledy upravil eSko dne st říjen 09, 2013 8:28 pm, celkově upraveno 1 krát
flew

PříspěvekZaslal: st říjen 09, 2013 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neměl by jsi cvičit den před odběrem, v den odběru a den po odběru ( aspoň na plazmě) - já necvicim jen v den odběru a nikdo nic neříká
- výsledky mám dobré

- zkus zvysis v den odběru přísun bílkovin cottage sýr atd.

Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
Spazik

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 10:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Řekl bych že dobrou stravou a suplementy si krevní obraz spíš zlepšíš

Den před odběrem nic tučného a hdoně pít (aspoň tak 3-4l vody). V den odběru necvičit.
Vico

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnes jsem byl na odběru a krevní obraz jsem prý měl ukázkový.
Suplementy - protein , gainer 15, creatin.
Runner

PříspěvekZaslal: so říjen 12, 2013 8:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Před odběrem dieta, žádná velká zátěž, po odběru dva týdny spíš zlehka, žádná intenzivní a dlouhá zátěž kolem anaerobního prahu. Maso, vitamín C. Nepíšeš jaký protein, pokud máš nějaký na bázi hrachu, tak ten je v tomto případě vhodný. Čtyři odběry ročně jsou až dost, jestli děláš ještě na domě tak bych přibrzdil, nemusíš to všechno zastat sám.
Ptát se felčara na transfuzní stanici, jestli máš dávat krev a jestli to není nezdravé je, mírně řečeno, nedostatek bystrosti, co tak asi odpoví - abys tam nechodil? Zeptej se ho, jestli sám krev dává.
Irminsul

PříspěvekZaslal: ne říjen 27, 2013 10:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky všem za rady a názory,za měsíc razím zase na krev tak jsem zvědav
Buchtič

PříspěvekZaslal: pá leden 31, 2014 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S bílejma krvinkama mám ten stejnej problém, druhej den ráno po cvičení jich mám málo, ale není to prej jen o fyzický únavě.... po dovolený bez námahy sem měl výslekdy jako nikdy. ;-) Necvičím teda 1-2 dny před odběrem a v den odběru. Pak mi to nijak nevadí.

EDIT 13.3. no cca 2 měsíce jím Magnex 375mg + B6 a minulej tejden sem zas daroval a bílý krvinky v pohodě..... tak snad to bylo tím vitamínem ;-)

Rychle na stránku:

Přejdi na: