Domácí posilovna - výběr příslušenství

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Domácí posilovna - výběr příslušenství  Úvodní stránka -> Ostatní -> Domácí posilovna - výběr příslušenství
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ilias

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 2:06 pm    Předmět: Domácí posilovna - výběr příslušenství Odpovědět s citátem

Zdravím.

Mým cílem je vytvořit doma prostředí, vhodné k posilování. Je mi 28 let, mám 81 kg, výšku 178 cm. Skoro celý život sportuju (hokej, fotbal, posledních 10 let box). Bydlím v garzonce (v Praze), takže prostor je dost omezený. Celkový rozpočet je do 10 000 Kč. Potřeboval bych poradit od zkušených lidí, kteří tento problém řešili nebo řeší.

Takže, prvně shrnu vše, co mám v plánu nakoupit a pak to rozeberu jednotlivě. Plánuju nakoupit pár jednoručných činek, EZ tyč, rovnou obouruční tyč, sadu kotoučů a lavici. Při výběru mezi velikosti průměru 25mm a 30mm vybral 30mm.

Kotouče
U závaží jsem vycházel z toho, jaké množství budu potřebovat, abych mohl postupně celkovou váhu zvyšovat o malé množství. V případě činek to tedy musí být minimální počet 4 každé váhové kategorie. Podle mých propočtů to tedy vypadá následovně:

4 x 0,5 kg
4 x 1,25 kg
4 x 2,5 kg
8 x 5 kg
4 x 10 kg

Našel jsem 2 obchody s koutouči s rozumnou cenou:
fitham.cz/kotouce-cinky-housefit - 4812 Kč. Standardně vypadající kotouče.
hegen.cz/cze_m_Sportovni-vybaveni_Kotouce-na-cinky-376.html - 4928 Kč (bez kotoučů po 0,5 kg, protože je nemají v nabídce). Tyto kotouče vypadají taky obyčejně. Libí se mi ale, že větší váhy mají otvory pro uchopení.

1. otázka : Má někdo zkušenosti se závažími těchto typů a mohl by referovat o kvalitě? Loupe se lak?
2. otázka : Jak moc jsou otvory pro uchopení v kotoučích důležité (podle vlastních zkušeností)?

Činky
hegen.cz/product-cze-2657-Vzperacska-tyc-rovna-se-zavitem-45-cm-30-mm-.html - za 556 Kč (278 za kus).
fitham.cz/hridel-jednorucni-450-mm-30-mm-na-zavit - za 598 Kč (299 za kus).

3. otázka : Jaká délka činek je lepší? Stačí 35 cm nebo je lepší vzít rovnou 45cm? Nebudou překážet?
4. otázka : Má někdo zkušenosti s těmito činkami? Jaká je jeích kvalita?

Tyče
Opět jsem vybíral z těchto dovu obchodů:
hegen.cz/cze_m_Sportovni-vybaveni_Cinkove-tyce-297.html
fitham.cz/cinkove-tyce-osy

5. otázka : Jak dlouhou brát rovnou tyč? Stačí 1400mm? Nebo je lepší vzít 1600mm? Chtěl bych s ní dělat jak dřepy, tak i posilovat ruce.
6. otázka : Je lepší brát se závitem nebo je lepší vzít na kličku a dokoupit pružiny?
7. otázka : Má vůbec cenu brát EZ tyč, když budu mít rovnou? Případně jak zahnutou je lepší brát - málo zahnutou nebo do pravého úhlu?

Lavice
Lavici jsem chtěl brát skladovací, protože mám omezený prostor. Ale po tom, co jsem se koukal, mám obavy ze stability a kvality konstrukce. Potřebuji, aby z ní šla udělat jak rovná lavice (jednoručky hrudník), tak i abych mohl posilovat ramena v sedě.

Našel jsem pouze tuto:
hegen.cz/product-cze-1871-Oboustranne-nastavitelna-posilovaci-Lavice-MH-L114.html - 2248 Kč. Je dlouhá pouze 118 cm.
hegen.cz/product-cze-1872-Multifunkcni-zesilena-lavice-MS-L002.html - 2998 Kč. Je delší (134 cm), ale vypada robutněji.

8. otázka : Může někdo z vlastních zkušeností doporučit nějakou dobrou, stabilní lavici za cenu do 3 000 Kč?

Budu velice vděčný za jakokoliv užitečnou informaci a radu. Díky.

PS: Omlouvám se za odkazy v takové formě, podle pravidel nemůžu vlkládat odkazy na jiné stránky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
flew

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čau jestli chceš kotouče mám do pm ti pošlu foto

Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 3:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

16, 24, 32 kg kettlebell a hrazda. Nic víc nepotřebuješ, pokud je cílem síla, kondice, kvalitnější pohyb, koordinace, výbušnost, trochu toho objemu a trochu toho rýsování.

Pokud Ti jde vyloženě o objemový trénink, pak si podmínky v garsonce s 10000 rozpočtem nejspíš nevytvoříš.
Ilias

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 3:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
16, 24, 32 kg kettlebell a hrazda. Nic víc nepotřebuješ, pokud je cílem síla, kondice, kvalitnější pohyb, koordinace, výbušnost, trochu toho objemu a trochu toho rýsování.

Pokud Ti jde vyloženě o objemový trénink, pak si podmínky v garsonce s 10000 rozpočtem nejspíš nevytvoříš.

Díky za tip, kettlebell je určitě výborná věc a existuje spousta technik cvičení, ale chci mít možnost se soustředit na konkrétní svaly a jelikož jsem kdysi dávno chvíli posiloval a zajímal se o to, tak je mi to bližší. Kondici, pohyb, koordinaci a výbušnost mám na boxu.

Co se týče vytvoření podmínek, tak mám jiný názor. Lavice, jednoručky, 2 tyče a závaží stačí na spoustu cviků. Nepotřebuji profi úrověň. Navíc celý život v garzonce bydlet nebudu.

PS: Už jsem se rozhodnul. Potřebuji pouze poradit s výběrem vybavení.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ilias napsal:
PS: Už jsem se rozhodnul. Potřebuji pouze poradit s výběrem vybavení.

Ok, v tom případě držím hubu a šoupu bačkorama ;)
g3rtrud

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. Mám podobné kotúče ako v tom prvom linku. Na to že ich mám už asi 6-7 rokov ten lak vyzerá stále dobre, ale keď niekto nemá presne tie isté kotúče z toho eshopu tak ti asi takáto informácia bude na nič. Inak... kotúč ako kotúč, stále je to len kus železa, tam sa nemá čo pokaziť.
2. Keď plánuješ kúpiť max len 10-tky tak na dierách veľmi nezáleží
3. Mám tie 35 cm a zmestia sa tam na jednu stranu max tri 5kg kotúče. Takže tam naložíš max 32kg.
4. Sú v pohode. Z jednej činky sa mi zvykne odkrúcať uzáver (ale len minimálne), asi je nejak blbo spravená. Len je na hovno to stále odkrúcať a zakrúcať
5. Neviem akú mám ja, nechce mi to merať. Je to jedna z tých najlacnejších a najslabších, a zatiaľ drží. S veľkými váhami doma veľa necvičím, pravidelne tam je naložené niečo málo cez 100kg a to zvláda v pohode. Ak plánuješ cvičiť len doma tak kúp nejakú s väčšou nosnosťou nech sa ti časom neohne.
6. So závitom by som nebral, radšej s ložiskom.
7. Podľa mňa nemá.
8. Doporučiť z vlastnej skúsenosti ti viem len to aby si nekupoval skladaciu . Už aj pri naložených 100kg pred každou sériou premýšlam či nebude moja posledná.

Píšeš že chceš drepovať, ale neviem si predstaviť ako to budeš robiť bez stojanu. Na tvojom mieste by som kúpil jednu z tých lavíc + polohovateľný stojan na drep a bench. Niečo takéto: http://www.fitham.cz/User_Files/photos/523977adc84268abfddb1formerfit329r.jpg

Rychle na stránku:

Přejdi na: