Dobrý den,
píšu sem hned z několika důvodů. Nejdůležitější je, jestli by mi někdo dokázal poradit, jak vyrovnat velikost svalů. Jde především o svaly na zádech, křídla. Jeden je mohutnější a kratší, druhý je tenčí a delší. Způsobeno je to hlavně mít držením těla, jelikož mi na masáži zjistili několik křivých obratlů, chodím již několik týdnů na Dornovu metodu (zatlačování obratlů zpět kde mají být).
Těchto pár obratlů mi křivilo záda na levou stranu, proto mám celou levou stranu mohutnější. Zítra jdu na poslední masáž a mělo by to být v normálu. Jde mi tedy hlavně o trénink, jak bych měl vyrovnat sílu a velikost těchto svalů? Cvičit je oba stejně/na jeden o sérii víc/cvičit každý zvlášť/jinka intenzivně?
Můj další problém se týká ztuhlých svalů. Konkrétně mi jde především o levý trapéz, který po uvolnění maséží opětovně ztuhává a díky němu když např. cvičím back presses, mám pravé rameno výš než levé. Měl bych vždy před/po posilovně nějak speciálně sval uvolňovat aby znova neztuhnul?
Děkuji za každou radu, obvodový doktor mi poradil speciální terapeutku, návštěvu u ní zřejmě udělám, ale zajímá mne jestli bych mohl něco udělat sám, aby se to nestávalo stále dokola.
EDIT: Taky se klidně i několikrát denně přistihnu že celé levé rameno držím zatnuté, bez jediného důvodu, jakmile si toho všimnu a uvolním, rameno klesne o asi 4 cm dolů, druhé přitom vůbec nezatínávám.