| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
toms
|
Zaslal: st leden 01, 2014 1:58 pm Předmět: Rýže |
|
|
dobrý den jakou mam jíst rýži ??? ted sem něco četl a přemýšlim že když se řýže uvaři nasaje vodu a pak nemužu mít moc sacharidu někde píšou třeba 23 g/100 a zase něde 78/100 vim podle druhu řýže ale tak aby měla tolik tak se nesmí vařit ne já to nechápu asi budu za debila ale jen do mě zajímá mě to a nechci pul roku se snažit dodržovat sacharidy když budu jíst něco špatně _________________ SS
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st leden 01, 2014 2:03 pm Předmět: |
|
|
tech 78g je pokud si navazis ryzi suchou a pak ji celou uvaris (cela ta davka pak ma 78S)
tech 23 bych hadal ze je uz ve finalnim uvarenem stavu (nacucanem vodou) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st leden 01, 2014 2:14 pm Předmět: |
|
|
Jak píše Peter. Prostě važ za syrova rýži počítej za cca těch 80g S na 100g rýže, samozřejmě jsou různé rýže, ale všude je to +- stejné stěma hodnotama. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: čt leden 02, 2014 5:26 am Předmět: |
|
|
važ před uvařenim a počítej 80/100g ptž po uvaření to může kolísat právě proto jak dlouho to vaříš a kolik vody nasákne.Ty sacharidy se nikam "neztratí", ale z 100g syrové pak máš třeba 300g vařené proto logicky na 100g je v uvařené míň.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: so leden 04, 2014 9:03 pm Předmět: |
|
|
Abych nezakládal nový topic, chtěl jsem se zeptat na takovou drobnost ohledně rýže.
Jak si tak prohlížím etikety na zadní straně, celkem mě zaujalo že třeba na jedné hnědé rýži je o 50 kcl méňě na 100g než na jiné hnedé rýži jen jiné značky (nevím v čem mohl být rozdíl, protože na pohled byly jak po délce a barvě zrna naprosto stejná) _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
| nahoru |
|
 |
Garden
|
Zaslal: út leden 07, 2014 5:19 pm Předmět: |
|
|
| jachym napsal: | | važ před uvařenim a počítej 80/100g ptž po uvaření to může kolísat právě proto jak dlouho to vaříš a kolik vody nasákne.Ty sacharidy se nikam "neztratí", ale z 100g syrové pak máš třeba 300g vařené proto logicky na 100g je v uvařené míň. | ... S tím naprosto souhlasím :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út leden 07, 2014 6:18 pm Předmět: |
|
|
| Mick994 napsal: | Abych nezakládal nový topic, chtěl jsem se zeptat na takovou drobnost ohledně rýže.
Jak si tak prohlížím etikety na zadní straně, celkem mě zaujalo že třeba na jedné hnědé rýži je o 50 kcl méňě na 100g než na jiné hnedé rýži jen jiné značky (nevím v čem mohl být rozdíl, protože na pohled byly jak po délce a barvě zrna naprosto stejná) | Asi je tam méně sacharidů, jiné množství vody (tím pádem jiné kalorické hodnoty), jiná odrůda...cokoliv.
|
|
| nahoru |
|
 |
roman mel
|
Zaslal: po květen 05, 2014 6:42 pm Předmět: |
|
|
Prosím o radu.Když jsem si spočítal sacharidy,tak v netreninkový den mně vyšlo krom jiného, 450g rýže a tréninkový den 300g.Když jsem vážil rýži před a po vaření ,tak to bylo 100g syrové rovná se 320g vařené.Přijde mi to velky objem co se týče konzumace.Dá se to takhle počítat,nebo je to hloupost?Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka24xx
|
Zaslal: po květen 05, 2014 7:11 pm Předmět: |
|
|
| roman mel napsal: | | Prosím o radu.Když jsem si spočítal sacharidy,tak v netreninkový den mně vyšlo krom jiného, 450g rýže a tréninkový den 300g.Když jsem vážil rýži před a po vaření ,tak to bylo 100g syrové rovná se 320g vařené.Přijde mi to velky objem co se týče konzumace.Dá se to takhle počítat,nebo je to hloupost?Díky. |
to je normalni vařenim ryže stoupa koncentrace sacharydů (joke)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |