když už rýže leze i ušima...aneb jak jí obměnit..???

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - když už rýže leze i ušima...aneb jak jí obměnit..???  Úvodní stránka -> Kuchařka -> když už rýže leze i ušima...aneb jak jí obměnit..???
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marki

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 11:21 am    Předmět: když už rýže leze i ušima...aneb jak jí obměnit..??? Odpovědět s citátem

Zdravím, ráda bych zavedla téma na změny servírování rýže:-)
Jsem před soutěží, takže to je jednoduchů- moc toho na výběr k ochucení nemám...
K obědu to zaplácnu dušenou zeleninou se sojovkou, to samý k večeři, jsou dobrý do toho pasírovaný rajčata, aspoň nějaká omáčka, když kečup ne-e...
Mno a ke svačinám si mícham vařenou rýži s hořkym kakaem a sladidlem , občas zahřešim a zakápnu si to mlíkem, aby to bylo "mazlavé"
Nadhoďte ještě nějaké možnosti, pokud tedy jsou....???Napadlo mi uvařenou rejži šoupnout do trouby ogrilovat nezkoušel to někdo?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Možné koření a suroviny pro slanou verzi: badyán, česnek, cibule, kari, bylinky...
Když nechceš rýži tak suchou, tak proč si neudělat zeleninový vývar, kterým rýži na pánvičce pak jen trochu zaleješ, mírně podusíš a máš to. Mimochodem v takovém případě je nutný rýži mírně nedovařit, aby ti "dojela" na pánvi a lá rizoto.
Pokud rýži ugriluješ v troubě, tak se ti udělá hnusná krusta na vrchu. Ale třeba někomu to takhle naopak chutná. Pokud se na to vrhneš, tak bych ji určitě zapejkal opět s nějakou tou zeleninkou, kořením apod.

Se sladkou verzí ti moc neporadím, já dietu nepotřebuju držet, takže cukruju o sto šest. Ale napadá mě k tvému kakau ještě skořice, vanilka. Co se týče sladidel, zkusil bych stévii, pokud ji už teda nepoužíváš. Jinak doufám, že se tu ozvou i ti, co si už závody prošli, aby ti mohli kdyžtak poradit ze svých zkušeností.
Marki

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jojo, sladidlo dávam stevii nebo sukralozu.
mno asi to zkusím, a prdnu to do trouby, s tou zeleninou to není pšatnej nápad:-)
nebo si udělam rýžovej nákym s bílkama, to by se taky aj dalo...jenže kdo se stím má pořád patlat ufff...půl dne v práci, zbytek ve fitku nebo u plotny..máme my to za potřebí..???
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím jak jí dělá moje mamka ale pořád mi chutná :D už jí jim 2 měsíce.. A pořád v pohodě. Dneska mám dokonce 900g sachr :D tak sem zvědavej :D
Marki

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 8:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Filip Vaško napsal:
Nevím jak jí dělá moje mamka ale pořád mi chutná :D už jí jim 2 měsíce.. A pořád v pohodě. Dneska mám dokonce 900g sachr :D tak sem zvědavej :D

uáá,900????!!!prosím tě, to vážíš 120 kilo,ne? nebo máš brutální sacharidovou vlnu... kolik jsi toho dnes snědl???to asi nemáš rýsovací jídelníček,co?
Martule

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rekla bych podle formy co tak sleduju,ze ma Filip krute rysovaci jidelnicek,akorat na dnesek mu proste vysla vysoka vlna aby trochu hejbl a metabolismem...s formou,jakou ma, si to muze dovolit...
Holka zvykej si,jiny to nebude..ja uz rok jim ryzu porad stejne a je mito uplne jedno..rejza mi nevadi,kure mi taky nevadi...vubec to neresim.
Martule

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rekla bych podle formy co tak sleduju,ze ma Filip krute rysovaci jidelnicek,akorat na dnesek mu proste vysla vysoka vlna aby trochu hejbl a metabolismem...s formou,jakou ma, si to muze dovolit...
Holka zvykej si,jiny to nebude..ja uz rok jim ryzu porad stejne a je mito uplne jedno..rejza mi nevadi,kure mi taky nevadi...vubec to neresim.
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

No ne 120kg doopravdy nemám :D (momentálně teď u psaní i jím zase rýži)...
Mám nastavené vlny nějakých 0 100 200 300 0 100 200 300
Ale teď po nějakých cca 16 dnech zařazuji den kdy do sebe natlačím tý řýže tolik, že mi celá
vyteče i ušima. ( poté už mi zbývá jen klasicky 14dní )

Důvod? Věřím radám Ing.Lukáše Roubíka, který mi to vysvětlil tak, že tělo dostane impuls k tomu aby se nebálo ztrácet další tuk. Díky tomu že právě dostane pořádně najíst, a tím já tomu tělu ukážu že se nemusí bát, že mu dám najíst kdyby bylo potřeba

Tak snad se to povede ale obávám se že 900g sachru nedám, max tak 700g.
Marki

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dobrá taktika, to je rozumný, tak držím palce, at nemáš rýžový sny:-) ale jinak jsi dobrej, ty vlny máš dost nízký, chystáš se na soutěž?
Marki

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Martule napsal:

jojo, Marti, já už si zvykla, tak právě mi zajímá, jestli nemá někdo nějaký fígle:-) ale teda s tím kakaem je to dobrý, to je fakt, nerozdíl od těch hnusnejch rácíí..to mi akorát zacpe střeva...hrůza, kolik vzduchu to vyvolá
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 10:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám taky jenom 73kg :) tak nemám moc důvod tam sázet bůh ví jaký čísla :) Ano chystám se na soutěž :) No já jsem v životě nesnědl víc než 600g sachrů v normální přípravě.
A teď? 900g ? pro mě nereálný :D teď je 22:00 a já jsem někde na .... cca 600g takže si dám max. ještě jednu porci a pak umřu :D
Martule

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 10:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak good luck na soutezi,forma vypada hezky a podle Lukase se hezky pripravis,ja jsem vsecko obcihla na jeho strankach a podle toho i amater zvladne odjet celou pripravu s trochou vule :-)
Martule

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 10:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak good luck na soutezi,forma vypada hezky a podle Lukase se hezky pripravis,ja jsem vsecko obcihla na jeho strankach a podle toho i amater zvladne odjet celou pripravu s trochou vule :-)
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 10:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No já vypadám tragicky :D ty moje nohy, jak modelka .. No radši nekomentovat, pak akorát všechny na závodech zklamu, to nechci , takže radši žádný naděje
Marki

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 10:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Filip Vaško napsal:
No já vypadám tragicky :D ty moje nohy, jak modelka .. No radši nekomentovat, pak akorát všechny na závodech zklamu, to nechci , takže radši žádný naděje
souhlasím s Martinou, vypadáš fakt dobře!
držím palce, kde a kdy budeš na prknech?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - když už rýže leze i ušima...aneb jak jí obměnit..??? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: