|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
blikk
|
Zaslal: ne srpen 24, 2014 7:52 pm Předmět: Tuky |
|
|
Ahoj,
chci se zeptat ohledně tuků, konkrétně těch "zdravých". Je nějaký rozdíl mezi rybími tuky? Jde mi o to jestli obecně prostě všechny tučné ryby jsou dobré, nebo jestli jsou výjimky. Mně osobně třeba docela chutná makrela, která vím je dost tučná, ale tady vesměs na foru vídám jen tuňáky a lososy, tak nevím jestli je to to stejné a jde jenom o chuť nebo jestli jsou i rozdíly mezi tuky u různých druhů ryb.
No a druhý dotaz, jaké máte zkušenosti s tuňáky v konzervě. Pravda nemůžu si moc vyskakovat a na nějaké Rio Mare můžu zapomenout. Včera jsem vyzkoušel Tesco Value tuňáka, je to sice taková drť, ale stejně jsem to použil na pomazánku, do které by těch kousků byla i škoda. Můj dotaz ale opět zní, jestli je to zas jen o chuti a nebo jestli se fakt vyplatí připlácet za nějaké dražší. Samozřejmě jsem si zkontroloval obsah pevného podílu, ale ten byl shodný. A případně jaké máte zkušenosti s ostatními těmi levnými, třeba z alberta, billy, intersparu atd. Tady ten tesco mě vyšel na 19,90 za 180g konzervu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Maerlyn0

|
Zaslal: ne srpen 24, 2014 9:20 pm Předmět: Re: Tuky |
|
|
| blikk napsal: | Ahoj,
chci se zeptat ohledně tuků, konkrétně těch "zdravých". Je nějaký rozdíl mezi rybími tuky? Jde mi o to jestli obecně prostě všechny tučné ryby jsou dobré, nebo jestli jsou výjimky. Mně osobně třeba docela chutná makrela, která vím je dost tučná, ale tady vesměs na foru vídám jen tuňáky a lososy, tak nevím jestli je to to stejné a jde jenom o chuť nebo jestli jsou i rozdíly mezi tuky u různých druhů ryb.
No a druhý dotaz, jaké máte zkušenosti s tuňáky v konzervě. Pravda nemůžu si moc vyskakovat a na nějaké Rio Mare můžu zapomenout. Včera jsem vyzkoušel Tesco Value tuňáka, je to sice taková drť, ale stejně jsem to použil na pomazánku, do které by těch kousků byla i škoda. Můj dotaz ale opět zní, jestli je to zas jen o chuti a nebo jestli se fakt vyplatí připlácet za nějaké dražší. Samozřejmě jsem si zkontroloval obsah pevného podílu, ale ten byl shodný. A případně jaké máte zkušenosti s ostatními těmi levnými, třeba z alberta, billy, intersparu atd. Tady ten tesco mě vyšel na 19,90 za 180g konzervu. |
Já bych řekl, že je úplně fuk, z jaký ryby ten tuk je, tam jde spíš o kvalitu masa.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dominik01
|
Zaslal: ne srpen 24, 2014 9:28 pm Předmět: |
|
|
U těch tuňáků v konzervě jde dle mého především o značku, na některých dražších taky můžeš najít obrázek "dolphin free", když někdo potřebuje jistotu, že nejí maso delfína :D a v té chuti taky nějaký rozdíl asi bude... ale nemyslím si, že když budeš kupovat ty tuňáky v ceně 80kč/160g konzerva, tak že se to vyplatí  můj pohled na věc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: po srpen 25, 2014 1:49 pm Předmět: |
|
|
Některý věci v obchodech, tzv. "značek" jsou vysloveně snobárna. Ten Rio Mare je zářný příklad tady toho... u tuňáků bych rozlišoval hlavně pevný podíl a konzistenci - kousky/drť. A pokud koupím Tesco nebo Rio Mare je v konečnym důsledku jedno, ono je to fakt jen o image.
Podobně třeba Bonduelle zelenina neni o nic lepší a přitom stojí trojnásobek... stejně tak některé značky jogurtů.. když se podíváte na obal pořádně, zjistíte, že ty výrobky prodávané pod značkou daného obchodu, jsou ve skutečnosti samozřejmě také vyráběny jedním z předních výrobců, jen to nemá tak hezký obal. Vím že Hollandia vyrábí pro jeden market, mlékárny kunín tuším pro jiný, teď si nepamatuju jak to přesně je, ale vlastně je to uplně na vlas stejný výrobek jen v jiném obalu a za polovic.
Neříkám, že to platí ve všech případech, jsou samozřejmě rozdíly mezi některými produkty, ale často ne. Další příklad jsou třeba jabka. Mám moc rád jabka a dokonce platí, že čím levnější tím lepší - a to vážně... ty u kterých atakuje cena třeba 50 korun za kilo, jsou většinou sice nádherný na pohled, velký, lesklý, ale chutnaji naprosto nijak, prostě jakási hmota... zatímco ty nejlevnější paradoxně jsou nejchutnějši.
A naprosto nejlepší příklad největší snobárny jsou balené vody, to je business jak nic jinýho a dokonce i tady existují "lepší" značky, kdy je možné koupit půl litr obyč vody třeba za 30 korun.. a to se vyplatí....
|
|
| nahoru |
|
 |
KT
|
Zaslal: po srpen 25, 2014 5:12 pm Předmět: |
|
|
Já když už kupuji v konzervě, tak makrelu nebo sardinky, mají hodně omega3 a chutnají mi více než nějaká drť z tuňáka...i cena je výhodnější :)
|
|
| nahoru |
|
 |
mirus

|
Zaslal: po srpen 25, 2014 7:18 pm Předmět: tuky |
|
|
v konzervě nekupuju NIC. Investoval jsem do kokosovýho oleje, olivovýho oleje a do 4kg arašídovýho másla, kde obsah je 100% arašídů bez soli. A slunečnicový semínka. Stačí. A tvaroh dávám ne odtučněný, ale tučný. Jednak je chuťově lepší a těch pár tuků navíc neuškodí, pokud je dobře denní dávka tuků rozložená přiměřeně během dne. _________________ dřep-245,- mrtvola-235,- bench-160,- nechlubím se, jen konstatuji. (a to bylo v dietě)
|
|
| nahoru |
|
 |
KT
|
Zaslal: po srpen 25, 2014 7:26 pm Předmět: Re: tuky |
|
|
| mirus napsal: | | v konzervě nekupuju NIC. Investoval jsem do kokosovýho oleje, olivovýho oleje a do 4kg arašídovýho másla, kde obsah je 100% arašídů bez soli. A slunečnicový semínka. Stačí. A tvaroh dávám ne odtučněný, ale tučný. Jednak je chuťově lepší a těch pár tuků navíc neuškodí, pokud je dobře denní dávka tuků rozložená přiměřeně během dne. |
Ale zakladatel nejspíš chtěl mít ve stravě dostatek omega3, ty z těch tebou zmíněných zdrojů nezíská..proto se tu řeší ryby a konzervy..
|
|
| nahoru |
|
 |
blikk
|
Zaslal: ne prosinec 14, 2014 5:31 pm Předmět: |
|
|
Ve svém jídelníčku mám vesměs věci, které přirozeně moc tuků neobsahují - maso se snažím kupovat libové, už proto že mi víc chutná, rýže, těstoviny, vločky.... čili vím, že tuků moc nemám. Vím ale že jsou velmi důležité a proto bych je rád nějak doplnil.
Co je nejlepší zdroj tuků? Mám třeba rád zeleninu a dávám si jí jako salát k jídlům, je třeba lepší dát si na ní pořádnou dávku nějakého kvalitního oleje (oliváč, řepkový apod.) nebo třeba radši nasypat do toho nějaký semínka/ořechy? Nebo arašídový máslo? Prostě by mě zajímalo, pokud člověk chce doplnit něco hlavně z důvodu tuků, co je nejlepší volbou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne prosinec 14, 2014 6:28 pm Předmět: |
|
|
| blikk napsal: | Ve svém jídelníčku mám vesměs věci, které přirozeně moc tuků neobsahují - maso se snažím kupovat libové, už proto že mi víc chutná, rýže, těstoviny, vločky.... čili vím, že tuků moc nemám. Vím ale že jsou velmi důležité a proto bych je rád nějak doplnil.
Co je nejlepší zdroj tuků? Mám třeba rád zeleninu a dávám si jí jako salát k jídlům, je třeba lepší dát si na ní pořádnou dávku nějakého kvalitního oleje (oliváč, řepkový apod.) nebo třeba radši nasypat do toho nějaký semínka/ořechy? Nebo arašídový máslo? Prostě by mě zajímalo, pokud člověk chce doplnit něco hlavně z důvodu tuků, co je nejlepší volbou. |
Upřímně řečeno, nikdy jsem nechápal lidi, co si kupovali libové maso. Je suché a nechutná tak dobře. Člověk nemusí jíst přímo tuk. Stačí si koupit třeba míst kuřecích prsou kuřecí stehna a ten intramuskulární tuk výrazně zlepší chuť.
Pak to stačí doplnit hrstí ořechů, nevyhýbat se rybám a nemusíš tuky nějak řešit.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|