K rozborům...

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - K rozborům...  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> K rozborům...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2014 3:14 pm    Předmět: K rozborům... Odpovědět s citátem

Kdyby k tomuto tématu někoho s reálným zájmem o věc něco zajímalo, rád na to vše, co budu vědět, třeba v tomto topicu odpovím. Každopádně příspěvek uživatele (Petr Navrátil, alias Peca), který má ze mě poněkud velký komplex a o téma jako takové mu fakt nejde, jsem smazal.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Petey

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2014 3:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mna by to aj zaujimalo dal by sa urobit nejaky kratky "vycuc"?
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2014 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dalo, budu-li znát odpověď, ale musíš dát nějakou konkrétní otázku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Lord_Ivory

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2014 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, nevim jestli to primo sedi do tohohle tematu. Pokud se ptam na uplnou blbost, tak se omlouvam. Rozhodne mi to neda a musim se zeptat.

Jak je to s mixovanim (michanim) proteinu/gainer/cehokoliv do krabic/sacku.

Muze stat (nebo se naopak bezne stava), ze vyrobek neni rovnomerne smichan a ja pak naberu odmerku cehokoliv a ta bude mit jine nutricni hodnoty prave kvuli tomu, ze pripravek nebude rovnomerne promichan?

A jak je to u rozboru. Zkouma se cely obsah krabice nebo vzorek?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom3

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2014 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lord_Ivory napsal:
Muze stat (nebo se naopak bezne stava), ze vyrobek neni rovnomerne smichan a ja pak naberu odmerku cehokoliv a ta bude mit jine nutricni hodnoty prave kvuli tomu, ze pripravek nebude rovnomerne promichan?

Tohle by me taky jen tak ze zvedavosti zajimalo
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2014 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Od toho jsou homogenizátory, aby se vše při výrobě promíchalo skutečně dobře a k tomu, co píšeš, nedocházelo (a dle mého u výrobců, jejichž provozy jsem třeba viděl, nedochází). Na druhou stranu pokud mluvíme pak o detekcích stopových množství látek, které jsou na hraně detekčního limitu (někde v hodnotách nanogramů), tam už i ta absolutně minimální nehomogenita roli hrát možná může. Každopádně z pohledu běžného uživatele, tzn. z pohledu podílu zastoupení účinných látek, je dle mého nehomogenita naprosto minimální.

Co se rozborů týče, pak podle toho, co se testuje, je potřeba odpovídající množství daného suplementu (tzn. testuje se vzorek, což je ale jedno, viz ta homogenita popsaná výše).
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2014 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lord_Ivory napsal:
Ahoj, nevim jestli to primo sedi do tohohle tematu. Pokud se ptam na uplnou blbost, tak se omlouvam. Rozhodne mi to neda a musim se zeptat.

Jak je to s mixovanim (michanim) proteinu/gainer/cehokoliv do krabic/sacku.

A jak je to u rozboru. Zkouma se cely obsah krabice nebo vzorek?

Blendery homogenizují sypké směsi dokonale - tj. to na co se ptáš se neděje:o)
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2014 7:20 am    Předmět: Re: K rozborům... Odpovědět s citátem

Jen abyste se pobavili (?) také...

Grimley

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2014 7:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyby tito lidé věnovali své úsilí správnějším směrem, mohli by být také úspěšní jako Martin a nemuseli by z nich být neúspěšní zakomplexovaní škodiči :)
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2014 7:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to říkám pořád, někteří lidé mají opravdu hodně volného času.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Dominik01

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2014 8:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi dobrej pacient
DEXCORE

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2014 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdo to je ten Peca?
Mě by zajímalo, proč si výrobci neuhlídají takovou prkotinu? To množství je sice naprosto směšný, ale nechápu proč tohle nekontrolují? Zbytečně jsou z toho pak problémy.
Mablung

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2014 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DEXCORE napsal:
Kdo to je ten Peca?
Mě by zajímalo, proč si výrobci neuhlídají takovou prkotinu? To množství je sice naprosto směšný, ale nechápu proč tohle nekontrolují? Zbytečně jsou z toho pak problémy.

Jak to chápu já, výrobci odeberou surovinu kterou zpracují. Musí důvěřovat dodavateli že to vyrobil správně a ten zase musí věřit svým dodavatelům. Pokud někdo v řetězci udělá chybu, dost často to unikne. Testovat by se to dalo, ale každý test stojí dost peněz a asi i čas.
Většinu času jsou ty výrobky v pořádku, ale občas nějaká drobnost unikne a ta se pak rozmázne. Přitom to jsou chyby závažnosti "uvnitř televize má jedna součástka trochu jinou barvu než ostatní"
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: čt červen 19, 2014 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stejný autor.

Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: čt červen 19, 2014 12:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A tohle jsem sice do konce nedočetl, ale třeba to někoho z Vás pobaví. :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - K rozborům... Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: