Paleo/primal vs "vědci"

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Paleo/primal vs "vědci"  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Paleo/primal vs "vědci"
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ghost333

PříspěvekZaslal: po březen 30, 2015 10:24 am    Předmět: Paleo/primal vs "vědci" Odpovědět s citátem

Čau, narazil jsem dneska na jeden článek na rozhlas.cz (Nechcete dostat cukrovku? Pijte hodně kávy!) a docela mě tam zarazilo toto tvrzení:

citace:
„Z vědeckého hlediska nesouvisí diabetes s cukrem, ale s živočišným tukem, tedy tzv. druhotně zpracovaným masem, říká odborník. „To jsou uzeniny, paštiky a mletá masa. „Dokonce je propočítáno, že když si dáte jednu klobásu denně, tak to riziko stoupá dvakrát. Když si dáte párek v rohlíku, tak jeden a půlkrát.“

Sám jedu už nějakou dobu primal a maximálně mi to vyhovuje. Přímo v Primal Blueprint autor každou chvíli zdůrazňuje, jak právě cukrovce lze primalem předejít, ale uzeniny, mletá masa a celkově živočišný tuk jsou hodně časté a doporučované položky právě v primal/paleo jídelníčku. Ne že bych věřil těmto názorům "odborníků" víc, než by bylo zdrávo, ale i tak bych rád znal názor někoho, kdo k tomu má co říct.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: