Rada s jídelníčkem - svačiny

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rada s jídelníčkem - svačiny  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Rada s jídelníčkem - svačiny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dr. Manhattan

PříspěvekZaslal: po červen 30, 2014 8:56 pm    Předmět: Rada s jídelníčkem - svačiny Odpovědět s citátem

Zdravím, po zkoušení všeho možného se mi nejvíc osvědčilo nedělat objemovku a rýsovačku, ale mít něco mezi tím a nabírat sice pomaleji, ale za to aktivní svalovou hmotu. Když to rozděluji, tak mi nebývá moc dobře a celkově se mi to špatně dodržuje.
Chtěl bych ale trochu poradit, hlavně v tom, co na svačiny.
Dřív jsem jedl celozrnné pečivo, pak jsem se ale dozvěděl, že většina tmavého se stejně děláno z pšeničné mouky a pak různě upravováno, popř. to prostě není tolik zdravé a ani potřeba. Tak jsem přešel na rýžové/kukuřičné chleby - většinou s kvalitní šunkou a trochou sýra. Bylo mi však řečeno, že je tam obrovský glykemický index a i sám na sobě vidím, že mne to na dlouho nezasytí. Také to prý není úplně nejvhodnější ani do diety, ani na objem. Chtěl bych něco jednoduchého, co si můžu kamkoliv vzít a není to potřeba dlouze připravovat. Napíšu svůj jídelníček, zda myslíte, že je to jinak dobré.

10:00 Snídaně: Vločky s mlékem a do toho Protein (Reflex DUO), někdy gainer či kousek ovoce,
Rád mám taky Fitness Nestle cerealie, bylo mi řečeno, že nejsou špatné,
hodně vlákniny, bílkoviny z proteinu, sachry doženu ovocem/gainerem, co myslíte?

11:30: Gainer po treningu

13:00: Oběd: Maso (většinou kuřecí/vepřové), rýže (popř. brambory, někdy těstoviny), trocha zeleniny

15:00 Svačina 1
17:00 Svačina 2

Zatím většinou nějaká zelenina, ovoce, jinak to pečivo/chlebíčky se šunkou, nevím co z těch dvou radši, nic mi nepřijde ideální. K tomu třeba proteinák.

19:00 Večeře 1: Maso z oběda+zelenina, někdy zbytek rýže

21:00 Večeře 2: Někdy vajíčka, ještě kousek masa, někdy ty chlebíčky co na svačinu (asi není uplně fajn) nebo noční protein (nebo aspon ten DUO).

Díky za rady, kdyby byl někdo ochoten zhodnotit i trénink, tak rád napíšu. :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eraZ

PříspěvekZaslal: po červen 30, 2014 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

myslím, že z toho pečiva a ryžového chleba a glykemického indexu robíš moc veľkú vedu nevidím vôbec žiadny problém v tom, že si dáš na svačinu raz za deň pečivo, nerozumiem prečo by to mal byť problém, na druhej strane môžeš dať na svačinu nejaký tuniak a do neho si spraviť nejaký šalát alebo aj cottage syr s paradajkou, syrom, kapustou a šunkou je lahoda, a máš dve variácie jedla na jednu svačinu a keď tá druhá svačina bude pečivo so šunkou, maslom, syrom, nejakou paradajkou a inou zeleninou tak v tom nevidím žiadny problém
jachym

PříspěvekZaslal: út červenec 01, 2014 4:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

přesně tak, nechápu co by mělo být na pečivu tak špatnýho a dokonce si myslím mnohem lepší než ty různý fitness lupínky apod.
Jirka24xx

PříspěvekZaslal: út červenec 01, 2014 5:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

než jsem přešel na ryži jedl jsem o svačinach lisovaný chleba, stoji to asi 40kč a je to asi nejlepsi s celozrnych vyrobku , daš 2 na sebe +šunka,sýr,salat a mas super svačinu ;)

chléb trvanlivý celozrnný Mastemacher 100% celozrný baleni ma myslim 500 g;)

Jednotka: 1x kus (72 g)
Energie: 635,76 kJ
Kalorie: 151,95 kcal
Bílkoviny: 4,464 g
Sacharidy: 23,256 g
Tuky: 2,952 g
Dr. Manhattan

PříspěvekZaslal: út červenec 01, 2014 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za rady, chleba vyzkouším.
Cmeni

PříspěvekZaslal: út červenec 01, 2014 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo tyhle celozrný chleby taky dávam na svačiny občas. Ono je to sice docela drahé ale ty dva plátky mě opravdu zasytí. Naperu tam vždycky hodně síra, šunky, lučiny, nějakou okurku, rajče a je to fakt dobrý.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Číča

PříspěvekZaslal: út červenec 01, 2014 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Napíšu to za Moochua spol. Místo pečiva si dej panáka olivovýho oleje nebo hovězího vývaru
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639
Číča

PříspěvekZaslal: út červenec 01, 2014 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak co se týcce svacinek a snidane,dobre jsou vlocky s ovocem,proteinakem,tvarohem,kokosem,oriskama...tisic kombinaci. Stačí to narvat do pixly/skleničky,zalezi na konzistenci a ve skole/praci si to dat treba na 2x
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639

Rychle na stránku:

Přejdi na: