Chtěl bych si vést deník nejen o mém tréninku, ale i o jídelníčku a dalších věcech týkajících se změn (doufám, že kladných) mé postavy.
Základní údaje:
Věk: 15 let (narozen 1999)
Výška: 185 cm
Váha: 87,6 kg
Obvod v pasu (myšleno přes pupek): 93 cm
BMI: 25,6
Množství podkožního tuku: 19,7%
Trénink:
Tady na fóru jsem si našel (už nevím kde) odkaz na tento trénik:
w-w-w.bodybuilding.com/fun/elitefts4.htm (omlouvám se, ale ještě nemám 10 příspěvků - nemohu psát odkazy)
Přijde mi v celku dobrý, trvá
9 týdnů (přičemž poslední týden je pouze jeden den a pokud jsem to správně pochopil, tak se tento den může připojit do toho předešlého), přičemž každý týden má
4 tréninkové dny , co se týče času, tak o prázdninách je to na pohodu a myslím si, že i během školního roku to bude v pořádku. Akorát bych se chtěl někoho zkušenějšího zeptat, jestli je tento trénink opravdu dobrý, jelikož mé znalosti jsou buď skromné, nebo více méně pouze teoretické. Dalším problémem je, že si nejsem jist, jestli budu moci všechny tyto cviky v posilovně, kterou navštěvuji provézt. Ty dva, z prvního dne, které mám na mysli jsou:
Reverse Hyperextension a
Glute Ham Raises , u prvního z nich by mě zajímalo to, jestli se dá provést i ve horizontální poloze, protože takové zařízení, jako je tam ve videu, v "mé" posilovně není. Časem budu posilovnu měnit, teď ale musím vychodit pernamentku
(zbývá 9 vstupů) ...
Na tréninky budu nejspíše chodit v Po, Út, Čt a So.
Jídelníček/strava:
Snídaně: ovesné/kukuřičné/obilné vločky + mléko (většinou)/jogurt (bílý)
Dopolední svačina: Pouze během školního roku, přes prázdniny stávám později (8 - 9 h.)
Oběd: maso/zelenina + těstoviny/brambory/rýže/knedlíky (málo, ale opravdu málo kdy, pokud jsou tak buď obyčejné, nebo bramborové) - oběd moc neovlivním, přes šk. rok se stravuji v jídelně a o prázdninách vaří mamka, ale někdy se mi snaží vyjít vstříc
Odpolední svačina: jogurt (bílý) + ovoce (různé, podle toho, co zrovna roste)
Večeře: celozrnné pečivo + zelenina/šunka/sýr/vajíčka (natvrdo) + ovoce (někdy)
Jídelníček chci ještě změnit, především tom, že se budu snažit minimalizovat tuky, momentálně tvoří v mé stravě asi 27,1 %, chtěl bych to dostat na nějakých 15%, možná i níž. Jinak mým cílem je teď zhubnout a do konce prázdnin se dostat na 80 - 83 kg (samozřejmě, že klidně i méně).
+ žádné doplňky výživy neberu a nejspíš ani brát nebudu, minimálně do té doby, dokud nezhubnu.
Ostatní tělesná aktivita:
Aktivně tančím standardní a latinsko-americké tance momentálně na začátečnické úrovni, ale tak asi do dvou let chci již jezdit i na soutěže. Tančím i přes prázdniny a to týdně minimálně 7 hodin (rozděleno do dvou dnů - Pá a Ne).
Co se týče ostatních aktivit, hodně plavu (ale spíše relaxačně) + občas jezdím na kole, někdy chodím 3-4 km vycházky, ale po městě, jsem z menšího města a tak mi přijde zbytečné jezdit autobusem (až na výjimky, kdy jedu třeba na zahradu apod.).
+ Přes šk. chodím na míčové hry, povětšinou je to florbal a to jednou týdně asi na 2,5 hodiny.
Shrnutí a mé momentální cíle:
Cíle (do konce prázdnin; co se týče tréninku a stravy, tak až skončím těch 9 týdnů):
1) Do konce prázdnin se dostat na 80 - 83 kg
2) Aktivně začít chodit do posilovny a dělat tréninkový plán (ať už jakýkoliv)
3) Dodržovat a vylepšovat jídelníček.
Moc Vás všechny prosím o jakoukoliv radu, budu za ni velmi vděčný a budu mile rád, pokud budete mé snažení sledovat, už jsem s chozením do posilovny začínal několikrát, tak doufám, že tentokrát to bude už na pořád.