|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Judson

|
Zaslal: čt červenec 31, 2014 9:41 pm Předmět: R.I.P. |
|
|
Po asi 13ti letech se muj opasek odporoucel k vecnemu odpocinku do nadherne posilovny nekde tam nahore.
Urgentne potrebuju novej, radeji nenapisu k cemu presne, ale velka trojka to neni.
Poradte jakej, napr. :
1. https://obchod.ronnie.cz/s-197-opasek-power-system-i.html
nebo neco drsnejsiho co neni v pase zuzene :
2. https://obchod.ronnie.cz/s-4811-opasek-power-system-powerlifting.html
Podle fotky poznate na jakej typ jsem zvyklej, nejsem zadnej lifter ani strongman, jen podprumernej kondicak.
2. se me zamlouva, ale nebude az moc tuhej, utahnu ho poradne a dokazu se v tom aspon trochu zvohnout ?
Take se me libi pakove typy, ale moc jsem jich na netu nenasel, a asi je to pro me zbytecne a moc drahe, jen se me libi to pohodle a jednoduche pakove utazeni.
R.I.P
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tom.K.

|
Zaslal: čt červenec 31, 2014 10:15 pm Předmět: |
|
|
čus,
pokud si na sobě nikdy neměl opasek lifterskýho typu, tak z něj budeš ze začátku vykulenej. Spousta ,,bebíčkářů" z fitka brečí, jak je tuhle tlačí, támhle řeže, ale vše je o zvyku. Mnohem líp drží břišní stěnu, tím pádem i vnitrobřišní tlak a záda. Gut na všechny PWL cviky, což je ti určo jasný. ,,Tenkej" pásek pokud ti vyhovoval, bude vyhovovat dál. Nic extra těžkýho nejezdíš, ale jak jsem někde viděl a pokud se nepletu, psal jsi že máš dlouhodobé problémy se zády, ale nějaký tahy jsi taky zkoušel tak bych možná volil zamyslet se na PWL opsakem.
Jinak pákový opasek nedoporučuju. Sám jsem ho měl a dvakrát mi praskla přezka. Zatím neznám nikoho komu by vydržela delší dobu, dřív nebo později ulítne. Je to nějaká posr.. slitina. Nová přezka vyjde řádově na nějakých 500 kč, což není zrovna málo už tak k dost vysoké ceně opasku. Navíc já osobně dost hýbu s TH, 10 kg nahoru dolu pro mě není nic neobvyklého a neustálé přešroubovávání přezky mě taky nebavilo. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: čt červenec 31, 2014 10:49 pm Předmět: |
|
|
Dik za info, nakonec to dopadne stejne tak, ze si v obchode vyzkousim oba, sice tam nebudu nic zvedat, ale aspon si to dam na sebe.
S zadama mam ted zrovna obdoby kdy jsou ok, ale urcite se to zase nekdy zhorsi.
Pasek nepouzivam na bench, mt ani drepy ani na maximalky, nejsu na nej zvyklej, ale pokud bych vedel, ze me to na maxku prida par kilo, tak bych do toho sel a k tomu se urco hodi vic ten lifterskej.
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 7:17 am Předmět: |
|
|
Na bezny cviceni bohate staci a je mnohem pohodlnejsi nejakej mekci pasek + pokud te trapi spodni zada je idealni v kombinaci s nejakym neoprenovym bederakem (drzi v teple celou oblast zad pri treninku + omezuje unavu a namozeni) Idealni pasek je podle me pasek, kterej je na suchac a da se zatahnout presne podle potreby.
Ja sem jsem si pred lety poridil strongmann pas od REHBANDU ( http://ottobock.inshop.cz/rehbandsport2/podletelesnychpartii/zada/bedernipasstrongman%5B7792%5D?ItemIdx=2 )
Je to sice financne dost raketa, ale pro me osobne nejlepsi investice do vybaveni na cviceni, co jsem kdy udelal.
Vestinu cviceni absolvuju jen s neoprenovym pasem, na drepy, military a tahy si beru pasek, kterej je prave na suchej zip, je spis mekci nez klasickej kozenej pasek.
Mam zaroven i lifterskej tvrdej pasek, kterej pouzivam jen na tezky drepy. Co se tyka stability pri drepu u tezkych vah je to jina liga.
Nejhorsi na tomhle pasku je dostat se do nej a zapnout ho. Mnohdy je to vic vycerpavajici nez samotna serie drepu  Dost dobre si neumim predstavit, ze bych ho pouzival na bezny cviceni na vsechny cviky.
Na bench podle me neni vhodnej, ale u military by podle me dost pomohl max vykonu.
Edit: jeste k Tomovi K. a stati o bebickarich. Kdyz jsem si pri prvnich drepech v lifterskym pasku skripnul v dolni pozici drepu speka mezi pasek a kozy tak, ze jsem mel moncla pres celej pupek, tak to zrovna dvakrat prijemny nebylo
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 8:16 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 9:13 am Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: |
Mam zaroven i lifterskej tvrdej pasek, kterej pouzivam jen na tezky drepy. Co se tyka stability pri drepu u tezkych vah je to jina liga.
Nejhorsi na tomhle pasku je dostat se do nej a zapnout ho. Mnohdy je to vic vycerpavajici nez samotna serie drepu Dost dobre si neumim predstavit, ze bych ho pouzival na bezny cviceni na vsechny cviky.
Na bench podle me neni vhodnej, ale u military by podle me dost pomohl max vykonu.
|
podle toho co píšeš se mi tak nějak zdá, že jsi ho jen rozbalil a rovnou s ním na trénink a nic víc vid? Lifterskej pásek z kvalitní kůže se musí nejdřív pořádně promazat, např. obyč indulonou. Když říkám pořádně tak fakt pořádně. Kůže si nasákne fakt moc. Pásek tak krásně povolí, nechá se bez problémů zapínat a krásně se ti přizpůsobí. Nový pásek vždy nejdřív pořádně z obou stran promažu, stočím do klubíčka, nějak ho zafixuju a nechám přes noc. Druhý den znovu promažu a stočím ho na druhou stranu a zase nechám třeba než přijdu z práce. Pásek je použitelnej za pár dní.
Tohle platí o pravém PWL opasku, ten zde v e-schopu od powersystemu to nepotřebuje, ten je nějakej celej měkej, vůbec se nedá srovnávat s profi opaskama.
EDIT: jo a já se bez něj neobejdu hlavně na benči. :-) _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 9:32 am Předmět: |
|
|
| Tom.K. napsal: |
podle toho co píšeš se mi tak nějak zdá, že jsi ho jen rozbalil a rovnou s ním na trénink a nic víc vid? Lifterskej pásek z kvalitní kůže se musí nejdřív pořádně promazat, např. obyč indulonou. Když říkám pořádně tak fakt pořádně. Kůže si nasákne fakt moc. Pásek tak krásně povolí, nechá se bez problémů zapínat a krásně se ti přizpůsobí. Nový pásek vždy nejdřív pořádně z obou stran promažu, stočím do klubíčka, nějak ho zafixuju a nechám přes noc. Druhý den znovu promažu a stočím ho na druhou stranu a zase nechám třeba než přijdu z práce. Pásek je použitelnej za pár dní.
Tohle platí o pravém PWL opasku, ten zde v e-schopu od powersystemu to nepotřebuje, ten je nějakej celej měkej, vůbec se nedá srovnávat s profi opaskama.
EDIT: jo a já se bez něj neobejdu hlavně na benči. :-) |
Aha, tak jsem se zase neco novyho priucil
ja prave na benchi nejsem schopnej pasek dotahnout, aby mi dal nejakej suport, proto mam radsi ten mekci
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 9:41 am Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | | Tom.K. napsal: |
Aha, tak jsem se zase neco novyho priucil
ja prave na benchi nejsem schopnej pasek dotahnout, aby mi dal nejakej suport, proto mam radsi ten mekci |
já si to myslel.
To tě teda lituju, to fakt musí bejt dřina a hlavně to opravdu nejde dotáhnout tak jak potřebuješ.
Jinak 500 kč za odbornou radu mi můžeš poslat na konto. Dík. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
keba

|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 9:48 am Předmět: |
|
|
| Tom.K. napsal: | | spekounP napsal: |
Nejhorsi na tomhle pasku je dostat se do nej a zapnout ho. Mnohdy je to vic vycerpavajici nez samotna serie drepu Dost dobre si neumim predstavit, ze bych ho pouzival na bezny cviceni na vsechny cviky.
|
Minule si mi to ukazoval, mazal si opravdu hodně indulonou ale o opascích vůbec nebyla řeč tak nevim _________________ Venca.v : Netusim, ale tusim ze sacharidy jsou cukry a cukr moc nezeru, jenom v cokoladovejch susenkach a tak, nebo s tim tvarohem
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 9:52 am Předmět: |
|
|
Keba _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
člověk

|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 11:46 am Předmět: |
|
|
| Tom.K. napsal: | Jinak 500 kč za odbornou radu mi můžeš poslat na konto. Dík. |
Řekni mu, ať pošle i za mě
Mam doma opasek z Goodliftu a už jsem se do neho zase "vyžral", takže ho můžu zase začít používat :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 11:53 am Předmět: Re: R.I.P. |
|
|
| Judson napsal: |
Podle fotky poznate na jakej typ jsem zvyklej, nejsem zadnej lifter ani strongman, jen podprumernej kondicak.
|
Potom nechápu, proč vůbec opasek potřebuješ, pokud nejedeš nějaký velký bomby
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 12:37 pm Předmět: Re: R.I.P. |
|
|
| Spazik napsal: | | Judson napsal: |
|
Potom nechápu, proč vůbec opasek potřebuješ, pokud nejedeš nějaký velký bomby |
Protože jednodušší než denně cvičit kompenzační cviky je narvat si tam pásek a modlit se, že nic nepovolí
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: pá srpen 01, 2014 2:14 pm Předmět: Re: R.I.P. |
|
|
| Oddo napsal: | | Spazik napsal: | | Judson napsal: |
|
Potom nechápu, proč vůbec opasek potřebuješ, pokud nejedeš nějaký velký bomby |
Protože jednodušší než denně cvičit kompenzační cviky je narvat si tam pásek a modlit se, že nic nepovolí |
z toho jsem ted taky trochu jelen... vůbec jsem si nevšim, že Judson psal:
| Judson napsal: | | Pasek nepouzivam na bench, mt ani drepy ani na maximalky, nejsu na nej zvyklej, ale pokud bych vedel, ze me to na maxku prida par kilo, tak bych do toho sel a k tomu se urco hodi vic ten lifterskej. |
na co jsi teda ten opasek používal? Jestli na bicepsovej zdvih s jednoručkou o koleno, jak to běžně vídám u nás ve fitu, tak to teda... Jinak pokud máš silný core, tak pásek nepřidá víceméně nic. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|