|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hellraiser17
|
Zaslal: st říjen 29, 2014 5:02 pm Předmět: Objasnění základů a případná pomoc s doplňky výživy... |
|
|
Zdravím.
Předně, toto fórum čtu jako nereg. už hodně dlouhou dobu a i když nemůžu říct, že jsem poctivě četl vše, přečetl jsem toho dosti.
Jsem samozřejmě začátečník a co se jídelníčku a vůbec vyživování svalů obecně týče, jsem amatér...
To jen tak na úvod mého, v podstatě banálního dotazu...
Takže pro představu já, 25let, 78kg, 185cm zpevněná postava, méně podkožního tuku, pravidelé cca 4 měsíce cvičení, intenzivní hodinku, ze začátku každý den, posléze ob den.
Pracuji na 3 směny a k jídlu se dostanu jen když mám hlad, což představuje cca každé 2-3 hodinky... Někdy nemam čas třeba 8hodin... takže to řeší káva, popř. něco menšího... Doma to celkem jde, hlady vyloženě netrpím.
Nehodlám tu nějak lamentovat nad tím, kolik bych v ideálním případě měl jíst, kolik budu, či nebudu přibírat... To nechám pro jiné...
Stravuji se tedy 5-8x denně, menší porce:
snídaně: bývá většinou chleba s něčím - máslo, med, marmeláda + hrnek kakaa.
svačina: jogurt + nějaké ovoce či jiný mléčný výrobek. Někdy pár rohlíků se salámem.
rádoby oběd: pečivo se salámem
Oběd: v podstatě normální rodinnej oběd, tj omáčky, smažená jídla, vařená jídla...
svačina: zase nějaké pečivo s něčím - polévka, sýr...
večeře: vejce a chleba (vařená, míchaná...) . nebo co zbyde od oběda...
sem tam zobnu nějaké to ovoce, či zeleninu, uzeniny, pokud možno největší % podíl masa...
Takže, řekl bych že toho sním sice dost, ale né moc kvalitního... Pečivo normální bílé občas zaměním za celozrné, ale to se také přejí...
Každopádně váha mi už nějakých 5let nekolísá, což znamená, že spotřeba je asi tak nějak v rovnováze s příjmem, nebo alespoň byla než jsem začal cvičit, to šla váha krapet dolu, cca 3kilča a ukázalo se něco ve smyslu břišních svalů ( ani jsem nedoufal, že je tam někde mám :) ), takže ok, pochopil jsem, že váha jde dolu, tudíž musí víc jíst a je to ok...
No už bych se mohl také dostat k tomu, co mě vlastně trápí :) takže, za předpokladu že jídelníček mám naprosto špatně, což chápu ale nebudu dělat nějakou radikální změnu. Samozřejmě budu rád za každou radu ohledně zlepšení a pokusím se toho co nejvíce upravit, pokud to v mezích půjde. Jak jsem již psal, nehodlám těžit naprosté maximum, už ta viditelná změna postavy za 4 měsíce je docela dostatečný nárůst. Spíš mi jde o nějaké doplňky, které dodají tělu , potažmo svalům potřebnou dávku energie a "materiálu pro růst" Jenže se v podstatě moc nevyznám co a jak... Četl jsem spoustu článků co kdy, kde jak proč, ale mám v tom docela zmatek... Těch všech suplementů je taková spousta, že fakt nevim, co je potřeba, co je zbytečné, jaké dávkování, kdy využívat... Možná by se hodilo něco i na nějakou ochranu svalů, nebo na oddálení únavy, či lepšího zvyšování síly a výdrže...
Ze začátku jsem cvičl každý den a nebylo to nejhorší a asi se k tomu vrátím, měl jsem vždy tak jeden až dva dny volna a tělo si na to překvapivě rychle zvyklo... Ale cvičil jsem buď jen nohy a spodní záda, nebo jen od pasu nahoru, každopádně to se mi zdálo jako ideální, od začátku po týdnu už téměř žádna velká bolest svalů druhý den. U všeho mám docela dobrý progres, jen záda tolik nahoru nejdou, ale to přičítám jejich celkové ochablosti, stejně jako u břišních svalů, každopádně 40 schybů v tréningu dám :)
Můj cíl je někde u těch 90kg a trochu vyrýsováno, počítám, že to bude tímto tempem pár let trvat...
Jinak pokud máte tip na opravdu zajímavé články ze kterých by se dalo dost vytěžit, budu jedině rád, než vás zbytečně zatěžovat nějakou sáhodlouhou odpovědí... Děkuji Martin.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Maerlyn0

|
Zaslal: st říjen 29, 2014 5:11 pm Předmět: Re: Objasnění základů a případná pomoc s doplňky výživy... |
|
|
| Hellraiser17 napsal: | Zdravím.
Předně, toto fórum čtu jako nereg. už hodně dlouhou dobu a i když nemůžu říct, že jsem poctivě četl vše, přečetl jsem toho dosti.
Jsem samozřejmě začátečník a co se jídelníčku a vůbec vyživování svalů obecně týče, jsem amatér...
To jen tak na úvod mého, v podstatě banálního dotazu...
Takže pro představu já, 25let, 78kg, 185cm zpevněná postava, méně podkožního tuku, pravidelé cca 4 měsíce cvičení, intenzivní hodinku, ze začátku každý den, posléze ob den.
Pracuji na 3 směny a k jídlu se dostanu jen když mám hlad, což představuje cca každé 2-3 hodinky... Někdy nemam čas třeba 8hodin... takže to řeší káva, popř. něco menšího... Doma to celkem jde, hlady vyloženě netrpím.
Nehodlám tu nějak lamentovat nad tím, kolik bych v ideálním případě měl jíst, kolik budu, či nebudu přibírat... To nechám pro jiné...
Stravuji se tedy 5-8x denně, menší porce:
snídaně: bývá většinou chleba s něčím - máslo, med, marmeláda + hrnek kakaa.
svačina: jogurt + nějaké ovoce či jiný mléčný výrobek. Někdy pár rohlíků se salámem.
rádoby oběd: pečivo se salámem
Oběd: v podstatě normální rodinnej oběd, tj omáčky, smažená jídla, vařená jídla...
svačina: zase nějaké pečivo s něčím - polévka, sýr...
večeře: vejce a chleba (vařená, míchaná...) . nebo co zbyde od oběda...
sem tam zobnu nějaké to ovoce, či zeleninu, uzeniny, pokud možno největší % podíl masa...
Takže, řekl bych že toho sním sice dost, ale né moc kvalitního... Pečivo normální bílé občas zaměním za celozrné, ale to se také přejí...
Každopádně váha mi už nějakých 5let nekolísá, což znamená, že spotřeba je asi tak nějak v rovnováze s příjmem, nebo alespoň byla než jsem začal cvičit, to šla váha krapet dolu, cca 3kilča a ukázalo se něco ve smyslu břišních svalů ( ani jsem nedoufal, že je tam někde mám :) ), takže ok, pochopil jsem, že váha jde dolu, tudíž musí víc jíst a je to ok...
No už bych se mohl také dostat k tomu, co mě vlastně trápí :) takže, za předpokladu že jídelníček mám naprosto špatně, což chápu ale nebudu dělat nějakou radikální změnu. Samozřejmě budu rád za každou radu ohledně zlepšení a pokusím se toho co nejvíce upravit, pokud to v mezích půjde. Jak jsem již psal, nehodlám těžit naprosté maximum, už ta viditelná změna postavy za 4 měsíce je docela dostatečný nárůst. Spíš mi jde o nějaké doplňky, které dodají tělu , potažmo svalům potřebnou dávku energie a "materiálu... |
Jdeš na to úplně špatně. Proč se ptáš na doplňky, když ten jídelníček je na nic? Když budeš jíst tohle, tak na tom budeš furt stejně, protože z pečiva ti to nikdy neporoste. A jestli si k tomu dáš protein, to na tom vůbec nic nezmění. Takže, změn jídelníček, dělej to tak nějakou dobu a pak můžeš pomýšlet na jiný věci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st říjen 29, 2014 5:40 pm Předmět: |
|
|
Můžu se zeptat, proč to z pečiva neporoste?
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st říjen 29, 2014 6:26 pm Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | | Můžu se zeptat, proč to z pečiva neporoste? |
To jako fakt? Ty máš vždycky takový rozumný názory... (bez ironie), takže se snad nemusíš ptát, ne? Jo, jsou genetický talenti, kterejm to roste z rohlíků, ale tohle ten případ asi nebude.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
|
| nahoru |
|
 |
Honza3
|
Zaslal: st říjen 29, 2014 7:56 pm Předmět: |
|
|
Traveni bileho peciva se zpomaluje tuky a bilkovinami, samozrejme ze je lepsi celozrnne psenicne nebo zitne, ale neni to tak hrozne, jak si nekdo muze myslet.
Vicezrnne je bohuzel jen bile pecivo posypane zrnim, takze sme tam kde sme byli.
Kazdopadne toho tam ma Hellraiser moc, i kdyby to bylo vsechno celozrnny. Zarad oves.vlocky/ryze/brambory/bataty/testoviny/lusteniny/atp. Udelej si vecer vic jidla a nakrabickuj. Taky je dulezite mit ruznorodou stravu, v bilem pecivu neni moc vitaminu a mineralu.
Nemusis mit bambilion jidel denne, predevsim jde o celkovy prijem a jestli to bude v 6 nebo ve 4 jidlech, je uz na tobe.
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: st říjen 29, 2014 8:05 pm Předmět: Re: Objasnění základů a případná pomoc s doplňky výživy... |
|
|
| Hellraiser17 napsal: | | takže, za předpokladu že jídelníček mám naprosto špatně, což chápu ale nebudu dělat nějakou radikální změnu. |
Radikální změnu ze dne na den bych určitě nedělal, bude to chtít postupně. Ale v první řadě bych se zaměřil na pestrost. Ty tam máš 6 jídel a z toho 5 téměř stejných. To ti nevadí?
|
|
| nahoru |
|
 |
bolgi
|
Zaslal: st říjen 29, 2014 8:07 pm Předmět: |
|
|
Takze v skratke: "Mam na hovno jedalnicek. Viem o tom, ale nemienim s tym nic robit. Poradte mi ako inak mozem nabrat svaly a zaroven ostat ako tak vyrysovany. "
Nuz tu radit to je akoby som chcel ist skusit triatlon, ale neviem plavat a nechcem si kupit bicykel. Ale behat viem, takze mi poradte ako na to.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st říjen 29, 2014 8:14 pm Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | V první řadě děkuji , ano, bylo to možná trochu namachrované. No tak pečivo je různé že ano. Ne pouze bílé rohlíky. Já myslím, že nějaké i obyč. vícezrnné pečivo na svačinu není nic hrozného. Co pak člověk by měl pořád taky jíst? |
Však je v pohodě dát si na svačinu nějakou celozrnnou housku třeba se sýrem nebo šunkou, zase nemusí být všichni hardcore a jíst jen rejži Ale nelze na tom postavit jídelníček celýho dne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hellraiser17
|
Zaslal: st říjen 29, 2014 8:34 pm Předmět: |
|
|
| bolgi napsal: | Takze v skratke: "Mam na hovno jedalnicek. Viem o tom, ale nemienim s tym nic robit. Poradte mi ako inak mozem nabrat svaly a zaroven ostat ako tak vyrysovany. "
Nuz tu radit to je akoby som chcel ist skusit triatlon, ale neviem plavat a nechcem si kupit bicykel. Ale behat viem, takze mi poradte ako na to. | Skutečně ti tak přišlo, že jsem to tak napsal? nebo jsi jen chtěl napsat svůj názor, který tu píše snad třetina osazenstva... :)
Jinak samozřejmě jsem zapoměl dodat 1x týdně čočka s párkem, dost často "šunkofleky" nebo guláš + těstoviny, Rýži jsem omylem vynechal také, i když jsem při psaní řízpěvku jedl rizoto... :) Takže spíš jsem napsal jen ten nejhorší scénář. BTW s čím ty ovesné vločky? dříve jsem je jedl jen s mlékem a docela chutnalo :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st říjen 29, 2014 8:39 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Pr!nc napsal: | V první řadě děkuji , ano, bylo to možná trochu namachrované. No tak pečivo je různé že ano. Ne pouze bílé rohlíky. Já myslím, že nějaké i obyč. vícezrnné pečivo na svačinu není nic hrozného. Co pak člověk by měl pořád taky jíst? |
Však je v pohodě dát si na svačinu nějakou celozrnnou housku třeba se sýrem nebo šunkou, zase nemusí být všichni hardcore a jíst jen rejži Ale nelze na tom postavit jídelníček celýho dne. |
Já ani na ten jídelák nekoukal, mě praštila do očí ta věta s tim pečivem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Honza3
|
Zaslal: st říjen 29, 2014 8:44 pm Předmět: |
|
|
| Hellraiser17 napsal: | | BTW s čím ty ovesné vločky? dříve jsem je jedl jen s mlékem a docela chutnalo :D |
Jelikoz mi vlocky uz lezou na nervy, tak jedina moznost je pro me - dam 100-150g vlocek, do toho 250g jogurtu (nebo tvarohu) a ochutim treba 1-2 odmerky proteinu. S tim jogurtem nebo tvarohem to dobre klouze :) Pokud mas vicero prichuti, tak te to neomrzi. Pokud nedas ochuceny protein, tak treba med. Muzes pridat orechy, ovoce, atd
|
|
| nahoru |
|
 |
Hellraiser17
|
Zaslal: st říjen 29, 2014 9:03 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st říjen 29, 2014 9:50 pm Předmět: |
|
|
| Hellraiser17 napsal: | | bolgi napsal: | Takze v skratke: "Mam na hovno jedalnicek. Viem o tom, ale nemienim s tym nic robit. Poradte mi ako inak mozem nabrat svaly a zaroven ostat ako tak vyrysovany. "
Nuz tu radit to je akoby som chcel ist skusit triatlon, ale neviem plavat a nechcem si kupit bicykel. Ale behat viem, takze mi poradte ako na to. | Skutečně ti tak přišlo, že jsem to tak napsal? nebo jsi jen chtěl napsat svůj názor, který tu píše snad třetina osazenstva... :)
Jinak samozřejmě jsem zapoměl dodat 1x týdně čočka s párkem, dost často "šunkofleky" nebo guláš + těstoviny, Rýži jsem omylem vynechal také, i když jsem při psaní řízpěvku jedl rizoto... :) Takže spíš jsem napsal jen ten nejhorší scénář. BTW s čím ty ovesné vločky? dříve jsem je jedl jen s mlékem a docela chutnalo :D |
To ale nemění nic na tom, že ten jídelníček je na nic. Ty tady píšeš, že sis to tu pořádně pročítal a pak sem hodíš něco takovýho a co čekáš, že ti na to lidi napíšou? To nemůžeš myslet vážně.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|