čínská medicína

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - čínská medicína  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> čínská medicína
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: ne srpen 10, 2014 3:09 pm    Předmět: čínská medicína Odpovědět s citátem

má z vás někdo zkušenosti s čínskou medicínou jak pozitivn tak negativní ohledně léčby bolesti atd
Spazik

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2014 9:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je ta medicína, jak tam ordinují drcený roh z nosorožce na impotenci apod. ne?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mikex2

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2014 10:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

TCM je založená na jiném přístupu než západní medicína. Na netu o ní určitě najdeš hodně informací.
Bolest léčí asi nejčastěji akupunkturou. Jinak se hodně využívá bylinná léčba.
Spazik

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2014 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:

Jo určitě někdy někomu odstranili bolest tím, že do něho bodali jehličky
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10090925908-vsechnoparty/210522161600012/obsah/107829-jiri-hert
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2014 3:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
mikex2 napsal:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10090925908-vsechnoparty/210522161600012/obsah/107829-jiri-hert

Pan profesor Heřt zrovna v sobotu umřel :- (. S jeho (negativním) názorem na akupunkturu a další alternativní léčby ale opravdu nemůže normální člověk nesouhlasit.
jirkovac

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2014 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

moje žena a blízké okolí má jenom pozitivní zkušenosti.. a to výrazné.

kdybych měl (až budu mít) někdy nějaký problém, určitě zvolím tento druh přístupu k léčbě.
Marky V.

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2014 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Barbar Conan napsal:
Spazik napsal:
mikex2 napsal:

Pan profesor Heřt zrovna v sobotu umřel :- (. S jeho (negativním) názorem na akupunkturu a další alternativní léčby ale opravdu nemůže normální člověk nesouhlasit.

Prof. Heřt byl určitě sympaťák se smyslem pro humor, ale šmahem odsoudit věci, který fungujou tisíce let, to já neberu. A už vůbec ne od člena klubu Sisyfos, to je hrozná banda. Když to není vidět pod mikroskopem nebo to nejde změřit či zvážit, tak to pro nás neexistuje. Stejně tak ve středověku byla Země placatá, protože nikdo jí neviděl kulatou, že?
Samozřejmě, po světě běhá mraky podvodníků, šarlatánů a falešných léčitélů, ale stejně tak si lze přečíst o skutečných legendách, např. jen v ČR páter Ferda, prof. Janča atd.
Na homeopatii, sluníčkovství a různá šamanství taky nevěřím, ale zrovna čínská medicína, to je jiná kategorie.
Můj otec byl obyčejný bylinkář, vyráběl tinktury, masti a všelijaký olejíčky a ony si klidně fungovaly! A pak se začínal zajímat o akupresuru a taky fungovala. Taky proutkařil a na vlastní oči jsem viděl, jak tu vodu vždycky našel.
Moje skutečná příhoda: na vojně jsem byl na cvičení a chytil jsem tam nějakou kožní nemoc. Všechno mě svědilo, po celým těle jsem měl takovou divnou husí kůži a dodnes nevím, co to bylo. doktoři mě cpali práškama, mazal jsem jednu mast za druhou a k ničemu. Pak jsem jel domů, táta vyndal ze skříně olej z třezalky a ještě z něčeho, už ani nevím, co tam všechno bylo, dvakrát jsem se namazal a měl jsem kůži jak miminko.
Teď jsem si ze cvičení uhnal tříselnou kýlu, na to žádný bylinky a jiný metody nejsou, tak jsem šel pod kudlu a je to vyřízený. Proč si nevzít to dobré ze všech světů?

Čili já bych neposuzoval druh nebo zdroj léčení, ale jeho kvalitu.
Cratach

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2014 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ze v lidskym tele fujnguje elektrina je dokazanej fakt (mj. je na tom postavena zapletka v Matrixu), akupunktura je na tomhle postavena (akorat na to prisli vlastne nahodou pred nekolika tisicema lety na vychode). Nevidim duvod, proc by to nemelo fungovat, akorat to soucasna zapadni veda zatim nedokazala vysvetlit, ale to je podle me jen otazka casu.
Riku

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2014 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta "naše" moderní medicína hlavně většinou neléčí příčinu ale pouze následky. Takže když třeba jde člověk s ekzémem k doktorovi tak ten mu akorát napíše nějaký sra*ky jako kortikoidy a tím to pro pana doktora končí
Mablung

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2014 6:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cratach napsal:
Ze v lidskym tele fujnguje elektrina je dokazanej fakt (mj. je na tom postavena zapletka v Matrixu), akupunktura je na tomhle postavena (akorat na to prisli vlastne nahodou pred nekolika tisicema lety na vychode). Nevidim duvod, proc by to nemelo fungovat, akorat to soucasna zapadni veda zatim nedokazala vysvetlit, ale to je podle me jen otazka casu.

Ehm. Elektřinu bych do tohodle rozhodně nepletl.
Jestliže akupunktura funguje, odhaduje se, že bude spíše na základě "micromasáže"

Riku napsal:
Ta "naše" moderní medicína hlavně většinou neléčí příčinu ale pouze následky. Takže když třeba jde člověk s ekzémem k doktorovi tak ten mu akorát napíše nějaký sra*ky jako kortikoidy a tím to pro pana doktora končí

Jenže, ono to v 95 % zafunguje. Západní medicínu bych nepodceňoval, nicméně, proti psychosomatických chorobám čínská medicína funguje výborně. Bohužel, myslím, že západní medicína nikdy pořádně nezapracuje celostní medicínu.
Riku

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2014 6:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Riku napsal:

Jenže, ono to v 95 % zafunguje. Západní medicínu bych nepodceňoval, nicméně, proti psychosomatických chorobám čínská medicína funguje výborně. Bohužel, myslím, že západní medicína nikdy pořádně nezapracuje celostní medicínu.

Funguje, ale jen dočasně a o vedlejších účincích radši nemluvím, zrovna s tím ekzémem vím o čem mluvím, kdybych se spoléhal na doktory tak už mi z těch jejich sajrajtů asi slezla kůže. Svépomocí už několik let nevím, že bych na nějaký ekzém kdy trpěl

Já západní medicínu nepodceňuji, horší je to s doktory :)
redvous

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2014 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já mám osobní zkušenost s akupunkturou a můžu říct že opravdu funguje,takže bych ji alternativní medicínu rozhodně nezatracoval.
čím dál více je rozširována a dost se používá například v cyklistice, na tour ty nejznámější týmy ji využívají každý den pro urychlení regenerace a snížení napětí ve svalech
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: út srpen 12, 2014 8:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marky V. napsal:

Moje skutečná příhoda: na vojně jsem byl na cvičení a chytil jsem tam nějakou kožní nemoc. Všechno mě svědilo, po celým těle jsem měl takovou divnou husí kůži a dodnes nevím, co to bylo. doktoři mě cpali práškama, mazal jsem jednu mast za druhou a k ničemu. Pak jsem jel domů, táta vyndal ze skříně olej z třezalky a ještě z něčeho, už ani nevím, co tam všechno bylo, dvakrát jsem se namazal a měl jsem kůži jak miminko.
Teď jsem si ze cvičení uhnal tříselnou kýlu, na to žádný bylinky a jiný metody nejsou, tak jsem šel pod kudlu a je to vyřízený. Proč si nevzít to dobré ze všech světů?

Bylinky samozřejmě fungujou, je i přesně změřené a dokázané jaké mají dané bylinky na člověka účinky, ale to je díky tomu, že byliny obsahujou různý chemický látky (které už dneska dokážeme přesně identifikovat). Ale to se snad do alternativní medicíny ani nepočítá, ne? Však i na wikipedii píšou, že to patří do vědecké medicíny. Nikoho taky asi nepřekvapí, že syntetické léky se zrodily právě z bylin.

Alternativní medicína prostě funguje na principu sebeklamu a autosugesce, nic víc tam není.
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: út srpen 12, 2014 8:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

redvous napsal:
já mám osobní zkušenost s akupunkturou a můžu říct že opravdu funguje,takže bych ji alternativní medicínu rozhodně nezatracoval.
čím dál více je rozširována a dost se používá například v cyklistice, na tour ty nejznámější týmy ji využívají každý den pro urychlení regenerace a snížení napětí ve svalech

To víš, někdo ale přečte článek že to nemůže fungovst, tak to přece nefungune, ne?! To že to xxxxxxxx lidem pomohlo, to je vedlejší! ......
mikex2

PříspěvekZaslal: út srpen 12, 2014 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Barbar Conan napsal:
Marky V. napsal:

Bylinky samozřejmě fungujou, je i přesně změřené a dokázané jaké mají dané bylinky na člověka účinky, ale to je díky tomu, že byliny obsahujou různý chemický látky (které už dneska dokážeme přesně identifikovat). Ale to se snad do alternativní medicíny ani nepočítá, ne? Však i na wikipedii píšou, že to patří do vědecké medicíny. Nikoho taky asi nepřekvapí, že syntetické léky se zrodily právě z bylin.

Alternativní medicína prostě funguje na principu sebeklamu a autosugesce, nic víc tam není.

Když existujou byliny, které dokážou zabít, proč by jiné nemohly léčit ?
TCM není jen tak nějaká alternativní medicína. Nevěřím tomu, že 4000 let stará medicína je jen výmysl. Spousta MUDr. tuhle medicínu taky praktikuje.
Nejlepší by bylo, kdyby tyhle dvě medicíny spolupracovaly.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - čínská medicína Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: