| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Endo
|
Zaslal: út srpen 19, 2014 6:33 pm Předmět: tráviace enzýmy |
|
|
Čaute. Viete mi poradiť nejaké spoľahlivé tráviace enzýmy, ktoré kúpim v bežnej lekárni a môžem ich užívať dá sa povedať pravidelne aj ako prevenciu? Dik moc.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
Hulkie
|
Zaslal: út srpen 19, 2014 6:57 pm Předmět: |
|
|
Orgán dělá funkce nebo funkce dělá orgán. Když se ve snaze ulevit svým nohám budeš vozit na invalidním vozíčku, po roce budeš mít pravděpodobně problém s chůzí. A stejně je to se žaludkem. Má tvořit žaludeční kyseliny a pokud mu budeš ulevovat trávícími enzymy, nebude
mít žádnou motivaci fungovat sám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út srpen 19, 2014 9:25 pm Předmět: |
|
|
Pancreolan forte.
Bral jsem při +1000 g sacharidů denně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
Zaslal: út srpen 19, 2014 9:36 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Pancreolan forte.
Bral jsem při +1000 g sacharidů denně. |
Tak toto bol zatiaľ môj favorit. :) Koľko si ho dával?
- Nemám 1000 g sacharidov ani zďaleka, no problémy s nafúknutým bruchom, plynatosťou a tak celkovo s trávením sa mi zväčša objavujú v druhej polke dňa, cca po potréningovom jedle, občas skôr.
No to je teraz nepodstatné.
Koľko by si mi ho odporúčil dávkovať? Mám cca 70kg.
Dik.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út srpen 19, 2014 9:44 pm Předmět: |
|
|
5 tablet denně. Na plynatost super espumisan forte.
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
Zaslal: út srpen 19, 2014 9:50 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | 5 tablet denně. Na plynatost super espumisan forte. |
Tak teda, čo by si mi viac odporučil na pocit plnosti, plynatosť a občas v hraničných prípadoch pocit kyslosti v žalúdku a krku?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út srpen 19, 2014 10:05 pm Předmět: |
|
|
na plynatost espumizan a na pálení žáhy obyčejnou jedlou sodu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
Zaslal: út srpen 19, 2014 10:07 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | na plynatost espumizan a na pálení žáhy obyčejnou jedlou sodu. |
Tak díík, skúsim ten espumisan.
PS: dávkovanie rovnaké? 5tbl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út srpen 19, 2014 10:18 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: st srpen 20, 2014 7:45 am Předmět: |
|
|
Ja bych v prve rade resil pricinu a ne dusledek... Cili nemas v poradku stravu. Kdyz si zakyselenej tak bych to urcite neresil jedlou sodou, to je hloupost. Vice ovoce a zeleniny, ty te alkalizujou a zaroven jsou plne enzymu a vlakniny. Jak jednoduche ze? Zaradit obcasne pusty... Resit vse lekama, kdyz nam matka priroda poskytuje vse co potrebujeme, ach boze, kam jsme se to dostali _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st srpen 20, 2014 10:15 am Předmět: |
|
|
magione -. je mi blbě - budu to řešit systémově s tím, že mi výhledově bude třeba za měsíc líp? Třeba mám glykemii nad 10 a po dlouhé době poloslepý zajdu za lékařem. Co udělám, tak si nevezmu tabletu/injekci, ale začnu se stravovat jinak, třeba i hubnou, začnu se hýbat a mrsk - jsem mrtvej, zabila mě cukrovka než zabrala tato systémová opatření. Zase se nepodělejte ze sody - už naše babičky věděli, že na pálení žáhy zabere...přeci nebudu každou věc, která mě možná potká (nebo taky ne) jednou za uherák řešit systémově - resp. kdybych tohle dělal u všeho, tak se ani nenajím.
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: st srpen 20, 2014 12:19 pm Předmět: |
|
|
Tak to jsi trochu vzal do extremu, urcite sam vis, jak jsem to myslel a jak by to melo byt spravne... Ver ze jeden den pustu pomuze tvemu traveni vice nez 2 baleni na ronniem popularniho espumissanu
Ono mit 70 kg a mit potize s travenim, asi svedci neco o skladbe stravy ne? Nepocitam ze by jedl takove davky jidla aby s tim mely zdrave fungujici streva problem. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st srpen 20, 2014 2:52 pm Předmět: |
|
|
Ale to jo...to máš pravdu. Řešil bych akutní stav (nadýmání není akutní stav) a okamžitě potom příčinu. Kdyby jedl kilo vloček denně, chápu trávící problémy, ale máš recht, že 70 kg chlap a trávící potíže se rovná nějakému problému, což už stojí za hlubší úvahu.
|
|
| nahoru |
|
 |
efnit
|
Zaslal: čt srpen 21, 2014 1:45 am Předmět: |
|
|
V rámci té plynatosti a nadýmání, když už to je tady řešeno, když jsem začal s jídelníčkem a celkově si napravuju životosprávu, může to být způsobeno tímto a měl bych nějakou dobu počkat, zda-li si tělo zvykne nebo je něco špatně? trošku mi pomáhá nahrazovat rýži za brambory (takže to občas prohazuju) a když jsem v posledních dnech pil protein místo svačinek (hermelín,cottage+celozrné pečivo), ale úplně v pořádku to není a problém úplně nezmizel.
|
|
| nahoru |
|
 |
Antonn
|
Zaslal: čt srpen 21, 2014 6:47 am Předmět: |
|
|
Já měl od fair power a bral jsem je jen, když jsem měl k snídani hodně vloček s hodně mlíkem a funguje to super, žádný nadýmání nic, akorát je citelně dřív hlad.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |