CKD - znovu a lépe

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - CKD - znovu a lépe  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> CKD - znovu a lépe
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vittus

PříspěvekZaslal: po srpen 25, 2014 10:54 am    Předmět: CKD - znovu a lépe Odpovědět s citátem

Ahoj,
od září plánuji na čtyři týdny zařadit CKD dietku. Letos už jsem ji zkoušel ale vydržel jsem jen 3 týdny ale ozkoušel jsem si co a jak. Nicméně chtěl bych slyšet ještě názor vás ostatních. Vím, že hodně lidem při zkratce CKD vyskočí husí kůže a představí si pojídání nezdravých uzenin namáčených do majonézy a to vše zapíjeno olejem a zajídáno škvarky. Tohoto bych se chtěl vyvarovat a pokud možno vycházet z kvalitnějších surovin.

tady je nástřel jídelníčku jak bych si to představoval:

Low Carb dny:

Snídaně
Lékařský Rybí tuk 10g
3 vejce,
50g slaniny z domácího řeznictví

Dopolední svačina
50g tučnějšího sýru (50% t.v.s.) - Gouda, Krolewski, Balkán, případně Hermelín

Oběd
Salát z tuňáka
tuňák ve vlastní šťávě 135g
okurka salátová 200 g
olivový olej 30g
olivy 50g

Odpolední svačina
50g tučnějšího sýru (50% t.v.s.)

Večeře
Lékařský Rybí tuk 10g
Tučnější maso steak 150g - Vepřová krkovice, hovězí zadní
Zelenina

Druhá večeře
Para ořechy 30g

Sečteno a podtrženo:
120g Bílkovin
do 30g sachrů
170g Tuků

Nejhorší na Low Carbu budou ty malinké a časté porce, minimum mojí oblíbené zeleniny a
málo kafe (to chci ale důkladně otestovat zda mě vykopne z keto stavu)

Carb Up:
Tady to kontrolovat asi nebudu ale před a během posledního tréninku dám ovocný 100% džus nebo rozmixované ovoce. Pak už se budu snažit komplexní sachry - vločky, rýže, brambory atd. + nějakou tu radost jako, domácí ovesné sušenky, sushi, možná i na pizzu s partnerkou , budu se snažit hlavně vyhnout pečivu, protože po něm jsem jak továrna na biomasu. Taky asi padne nějaké vínko.
Hlavně nebudu nic vážit a spiš se budu snažit jíst do polosita a do polopita.

Zatím uvažuji o týdenním rozpisu
Po,Út,St,Ct,Pá, So - do tréninku - Low Carb
So - po tréninku, Ne - Carb Up

v sobotu bych chtěl vydržet do odpoledne s tréninkem aby carb upu bylo jen 1,5 dne ale bude záležet zrovna na časových okolnostech, takže někdy to bude sobota ráno, někdy odpoledne a někdy třeba až neděle ráno. Podle mého musí i ten jeden den Carbů stačit.. Co si pamatuji tak to stejně bylo že první den sem se vyprasil sacharidy a druhý den sem to do sebe ládoval tak trochu z povinnosti

Trénink:
chtěl udržet silově vytrvalostní tréninky. Je mi jasný, že intenzita a výsledky, nebudou kdoví jaké, ale za pokus to stojí

Po: Silově - Dřepy, Tlaky, Mrtvoly, Shyby atd.
Út: Ráno bazén + odpoledne silově kondiční Workout - to mě musí dostat do ketózy
St: Silově
Čt: Volno
Pá: Silově
So: Kondičně
Ne: Otupělost rovná vegetativnímu stavu.

Suplementace:
Během Carbupu asi vše vysadím. Nemá cenu nic. Snad jen výše zmíněný rybí tuk a možná nějaké multimineral a multivitamín ke snídani, obědu a večeři (snad mě nevykoplne)
Po úvodním Carb Up tréninku si tam dovolím poslat Bcaa, kreatin a protein s Glukopurem.

Prosím o konstruktivní názory, hlavně Deadlifta, který je odborníkem na ketodiety.
Hlavně by mě zajímaly zkušenosti s příjmem zeleniny a počtem jídel za den. Jsem spíše typ "třikrát víc" než "šestkrát míň"

Díkes
Big Muscle

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 10:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím, že suplementovat rybí tuk při ketogenní dietě je více méně zbytečné, pokud si ohlídáš použité zdroje tuku. Multivitamín jsem měl NexGen od Reflexu a kreatin jsem suplementoval jenom při carbupu. Kafe před tréninkem v pohodě. Spalovař synefrin+kofein+salicin taky v pohodě (ale ten mi nedělá před tréninkem moc dobře).

Já při CKD měl 4 jídla denně (+ protein po tréninku) a když jsem nezvládnul potřebné množství tuku, tak jsem to večer dohnal ořechama. Obecně jsem to měl nastaveno, aby jedno jídlo mělo cca 40 g bílkovin a cca 45 g tuku. Zeleninu jsem neřešil a jedl jí podle libosti.

Jestli chceš kvalitní výsledky, tak bych doporučil hlídat i carb-up, aby to nedopadlo, jak píše Lyle McDonald ve své knize "spousta lidí udělá během týdne 2 kroky vpřed a během víkendu se vrátí zase o krok zpět". Ale uznávám, že hlídání během carb-upu bylo pro mě asi největší utrpení na celé dietě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hulkie

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Třikrát víc raději než šestkrát míň znamená, že v jednom jídle musíš přijmout víc než 25 g bílkovin a potom tě to může vykopávat z ketózy... Někdo to tak nemá, já jo. Je to individuální.
Když čtu o tom, jak někdo sežral sto gramů sacharidů a ketóza mu zůstala, nechápu...
shooter

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Celkem v pohodě jídelák, jen bych vyhodil ten rybí tuk a zařadil ke každému jídlu zeleninu, protože bílkoviny jsou při zpracování v těle kyselé a zelenina je zásaditá...prostě aby se vyrovnalo Ph. Neřiď se nějakým pravidlem kolikrát jíst, jes tak jak ti to vyhovuje. Pokud máš hlad najez se pokud nemáš nelam si tím hlavu.

Jinak Hulkie pokud se dlouhodobě vyskytuješ v ketóze a glykogen máš vypálený tak ti 100g sacharidů neudělá vůbec nic.

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Hulkie

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně vyhodí z ketózy větší porce masa, ne tak sto gramů sacharidů...
Ad pH - ketóza je založená mimo jiné na to, že jsi v kyselých hodnotách, proto se nemá jíst
třeba citrón, který ti změní pH a vyhodí tě z ní...
Big Muscle

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 3:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Otázka pak je, jestli tě to z ketózy opravdu vyhodí, nebo se pouze sníží koncentrace ketonů v moči, takže to pak nedokážeš změřit tim papírkem, což absolutně nic neznamená. Podle mě ketóza nastane vždy, když mozek nemá dostatek glukózy.
Číča

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 3:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Také přispěji svou troškou do mlýna. Jedu zrovna TKD,3 proteiny denně,3 kafe denně (někdy víc),piju nejčastěji citronovou/limetkovou vodu,zeleniny jím kvanta. Před tréninkem do sebe hodím cca 30-40g sacharidů z haribo medvídků. No a každý večer jsem v ketóze. Jasně,není papírek fialový,jen trochu zrůžový,ale ketóza to stále je ;-)
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639
Hulkie

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 4:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Číča napsal:
Také přispěji svou troškou do mlýna. Jedu zrovna TKD,3 proteiny denně,3 kafe denně (někdy víc),piju nejčastěji citronovou/limetkovou vodu,zeleniny jím kvanta. Před tréninkem do sebe hodím cca 30-40g sacharidů z haribo medvídků. No a každý večer jsem v ketóze. Jasně,není papírek fialový,jen trochu zrůžový,ale ketóza to stále je ;-)

Ketony vypovídají o tom, kolik se spotřebovalo tuků rozštěpením. Pokud máš narůžovělý
papírek, znamená to, že jsi jich moc nespálil... Takže se můžeš utěšovat dál:-)
Hulkie

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 4:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Otázka pak je, jestli tě to z ketózy opravdu vyhodí, nebo se pouze sníží koncentrace ketonů v moči, takže to pak nedokážeš změřit tim papírkem, což absolutně nic neznamená. Podle mě ketóza nastane vždy, když mozek nemá dostatek glukózy.

Tak ketózu poznám hlavně podle specifické pachuti v tlamě a s ní související nulové chuti
k jídlu... Ketóza nastane, když se vyčerpá všechen glykogen ze svalů i z jater. Ketóza
nenastane pokaždé, když nemá mozek dostatek glukózy, to se pleteš. Pokud je dostatek
proteinů, tělo dá přednost tvorbě glukózy z nich. Ketóza je až poslední možnost.
Vittus

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 5:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aaa, díky chlapy, že jste začali živě diskutovat. pro mě to má cenu zlata

Ad zelenina: zkusím se co nejrychleji dostat do ketozy a pak s ní začnu experimentovat.. Zeleninu mám rád, takže budu potěšen pokud si budu moc dat aspoň jeden kus ke každému jídlu.

Ad kafe: snad budu moci dát své 2-3 šálky denně, aspoň z toho jeden před tréninkem, synefrine mám na dobrání, tak ho jen testnu jestli vykopává nebo ne.

Ad rybí tuk: Tady teda nechápu proč mě od něj odrazujete. Sehnal sem si čištěný, lékařský olej z tresčích jater, takový ten po kterém se nám v první třídě (narodil jsme se těsně před revolucí ) křivila huba. Kvalitnější asi neseženete. Mám ho tedy hlavně na suplementaci Omega 3 + A,D vitamínu.

Ad porce: Přemýšlím že to přehodnotím a porce trošku zvětším a ten rybí tuk budu dávat jen v mezi čase abych udržel hladinu mastných kyselin a podpořil keto. Vzhledem k tomu, že plánuji uplně standartně trénovat, tak se pár kalorii na víc schová... Bazál mám někde kolem 2000 kCal + tak 1000kCal z pohybu, takže příjem bych mohl mít tak někde 2500cKal abych byl v deficitu ale neumíral unavou.

Ad Carb up: Jak říkaš shootere chce to hlídat, minule sem to pěkně prasil a vracelo mě to hodně zpět na začátku týdne. Proto ten 1,5 Den carb upu a taky teda chci hlídat zdroje aby tam bylo minimum cukru, tuků a rozumná dávka bílkovin. Když cheat meal (teď to bude znít vtipně) tak kvalitní (např. Sushi) a né žádná vyžiračka mekáče + 15 piv
xnewstedx

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Číča napsal:

Ketony vypovídají o tom, kolik se spotřebovalo tuků rozštěpením. Pokud máš narůžovělý

Mysli, ze deadlift tu niekde spominal, ze ruzovejsi papier neznamena lepsia ketoza...
Hulkie

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To zrovna chápeš špatně.
Pivo je ok, sushi není. Ty máš za úkol doplnit cukry, ne bílkoviny ani tuky. Takže rýže s hrozinkama, špagety s kečupem, pečené brambory atd. Insulín ti uloží tuk, pokud nějaký
budeš konzumovat.
Vittus

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
To zrovna chápeš špatně.
Pivo je ok, sushi není. Ty máš za úkol doplnit cukry, ne bílkoviny ani tuky. Takže rýže s hrozinkama, špagety s kečupem, pečené brambory atd. Insulín ti uloží tuk, pokud nějaký
budeš konzumovat.

Takže doslova "nacukrovat" myslel jsem že komplexnější sachry (rýže, ovesný vložky atd.) lepší i v tomto případě než jednodušší cukry. Přeci jen sushi to jsou skoro samé sacharidy + plus něco málo ostatních makronutrientů

http://www.sushiblog.sk/images/121.jpg
Hulkie

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sushi rýže je zrovna spíš jednodušší cukr. Nemusíš se bát, když máš vyčerpaný glykogen, tak se ti ani jednoduché cukry neuloží.
Číča

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2014 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Číča napsal:

Ketony v moči ale vypovídají o něčem úplně jiném. věřím víc tomu typkovi co napsal knihu o ckd,atd. Než tobě
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - CKD - znovu a lépe Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: