suplement a jeho spotřeba do 6 měsíců od otevření balení

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - suplement a jeho spotřeba do 6 měsíců od otevření balení  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> suplement a jeho spotřeba do 6 měsíců od otevření balení
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ivos11111

PříspěvekZaslal: ne září 07, 2014 12:56 pm    Předmět: suplement a jeho spotřeba do 6 měsíců od otevření balení Odpovědět s citátem

Ahoj, na obalu proteinu od extrifit jsem se docetl, ze od otevření obalu spotřebujte do 6 měsíců. Ale datum spotřeby je až do roku 2015. Tudíž se pouze ptám, co by se mi mohlo stát, když to budu konzumovat i po 10 měsících třeba od otevření? Předem děkuji za odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: ne září 07, 2014 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Po otevření ho vždy pečlivě uzavírej (což by stejně mělo být automatické pro všechny suplementy) a nic se tomu nestane ani za mnohem větší dobu, než píšeš.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
ivos11111

PříspěvekZaslal: ne září 07, 2014 5:10 pm    Předmět: diky za odpoved ;-) Odpovědět s citátem

díky za odpověd ;-) ... asi to mám tedy chápat tak, že výrobce tam napíše tuto větu proto, aby zákazníka nutil k více frekventovanému nákupu svých suplementů... tudíž marketing za účelem větším zisků. :-)
Spazik

PříspěvekZaslal: po září 08, 2014 12:07 pm    Předmět: Re: diky za odpoved ;-) Odpovědět s citátem

ivos11111 napsal:
díky za odpověd ;-) ... asi to mám tedy chápat tak, že výrobce tam napíše tuto větu proto, aby zákazníka nutil k více frekventovanému nákupu svých suplementů... tudíž marketing za účelem větším zisků. :-)

Trvanlivost je něco čím výrobce na základě testů v laboratoři garantuje použitelnost výrobku. Logicky tuhle hodnotu nastaví níže, než to doopravdy vydrží, aby si byl jist, že za ním nebude chodit X zákazníků, že se jim výrobek zkazil nebo nebude čelit nějakým jiným problémům se zákonem.
jachym

PříspěvekZaslal: po září 08, 2014 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hlavně ale rozlišovat:
spotřebujte do a minimální trvanlivost
1. případ - po datu může být výrobek zdravotně závadný/nebezpečný
2. případ - po datu nelze garantovat 100% chuť, konzistenci atd. - zdravotně naprosto v pořádku
Nebo snad byste někdo vyhodil třeba konzervu tuňáka, která je třeba i rok prošlá?
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: po září 08, 2014 12:16 pm    Předmět: Re: diky za odpoved ;-) Odpovědět s citátem

ivos11111 napsal:

A tos koupil 50kilové balení nebo jak to s Tebou je? Protože pokud máš dávkování nastaveno tak, že Ti vystačí tak základní věc, jako je proteinový suplement, na 6 měsíců, snad ani raději nekupuj žádný a kup si tvaroh, na kterém je v rámci dokonale propracované marketingové strategie napsáno "spotřebujte ihned po otevření".
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - suplement a jeho spotřeba do 6 měsíců od otevření balení
Rychle na stránku:

Přejdi na: