|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Kleio
|
Zaslal: út září 23, 2014 8:14 pm Předmět: Příliš mnoho kofeinu - jak s tím přestat a co dál? |
|
|
Před mnoha a mnoha měsíci jsem začla cvičit a upravila jídelníček, abych zhubla. Za tu dobu jsem dala dolů cca 30 kilo. Jediný povzbuzovák bylo 2x denně kafe + sem tam jeden šálek zeleného čaje. Protože se hubnutí začlo zpomalovat, v červnu jsem nasadila spalovače a postupně začla pít i více kafe. Dnes jsem na tom tak, že každý den ráno si dám Fat stove gel 30-40ml, který mě hodně povzbudí a díky tomu se mi lépe pracuje a nejsem ospalá. Cvičím 4x týdně: 2x posilka, před tou si dávám 2 tablety Thermogenic fair power a 2x týdně kardio, před tím beru jakýsi jiný spalovač, který má spíše termo efekt než že by nějak nabuzoval. V průběhu dne vypiju 4-5 hrnků kafe. Za ty 4 měsíce jsem příjem kofeinu odhadem ztrojnásobila. V posledních dnech mám ale jakési výkyvy tlaku, podle domácího tlakoměru dost kolísá, často je nízký kokem 100/70, dnes mi ale naměřil 130/110. Potřebuji radu, jak z toho ven.
Kafe nemůžu vypustit úplně, protože nějaké povzbuzení v práci potřebuju, sedím 8,5 hodiny u počítače a ty 2 kávy jsem denně pila několik let.
Napadlo mě, že tedy zůstanu u jedné dávky Fat stove ráno a jedné slabší kávy někdy po obědě. S tím, že úplně vypustím další dávky čehokoli. A ještě mě napadlo, že bych si třeba místo toho dávala synefrin, který nemá na tlak takový vliv.
Potřebovala bych nějaké rady či zkušenosti. V práci se musím soustředit a nemůžu si dovolit kofein vypustit úplně.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
redvous

|
Zaslal: út září 23, 2014 8:19 pm Předmět: |
|
|
zkus přejít na Yerba mate, taky to dokáže nekopnout a jsou to víc bylinky a navíc se to dá lépe ředit vodou tak máš pak i vyšší přijem vody a tělo není tak dehydrované, zkus si o maté něco přečíst, navíc jsou hlavní 2 druhy- studené a teplé a já třeba to studené mám hodně rád a je moc dobré. _________________ "Uhni z cesty, jestli chceš zestárnout."
|
|
| nahoru |
|
 |
DolceGusto

|
Zaslal: út září 23, 2014 8:30 pm Předmět: |
|
|
Rhodiola by mohla bejt resenim..
|
|
| nahoru |
|
 |
karlwanhov

|
Zaslal: st září 24, 2014 10:35 am Předmět: |
|
|
jop, yerba mate je fajn - na netu najdes i rizle guaranou, to by te melo vytrhnout na dlouho _________________ There is no reason to be alive if you can't do deadlift
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st září 24, 2014 11:27 am Předmět: Re: Příliš mnoho kofeinu - jak s tím přestat a co dál? |
|
|
| Kleio napsal: | Před mnoha a mnoha měsíci jsem začla cvičit a upravila jídelníček, abych zhubla. Za tu dobu jsem dala dolů cca 30 kilo. Jediný povzbuzovák bylo 2x denně kafe + sem tam jeden šálek zeleného čaje. Protože se hubnutí začlo zpomalovat, v červnu jsem nasadila spalovače a postupně začla pít i více kafe. Dnes jsem na tom tak, že každý den ráno si dám Fat stove gel 30-40ml, který mě hodně povzbudí a díky tomu se mi lépe pracuje a nejsem ospalá. Cvičím 4x týdně: 2x posilka, před tou si dávám 2 tablety Thermogenic fair power a 2x týdně kardio, před tím beru jakýsi jiný spalovač, který má spíše termo efekt než že by nějak nabuzoval. V průběhu dne vypiju 4-5 hrnků kafe. Za ty 4 měsíce jsem příjem kofeinu odhadem ztrojnásobila. V posledních dnech mám ale jakési výkyvy tlaku, podle domácího tlakoměru dost kolísá, často je nízký kokem 100/70, dnes mi ale naměřil 130/110. Potřebuji radu, jak z toho ven.
Kafe nemůžu vypustit úplně, protože nějaké povzbuzení v práci potřebuju, sedím 8,5 hodiny u počítače a ty 2 kávy jsem denně pila několik let.
Napadlo mě, že tedy zůstanu u jedné dávky Fat stove ráno a jedné slabší kávy někdy po obědě. S tím, že úplně vypustím další dávky čehokoli. A ještě mě napadlo, že bych si třeba místo toho dávala synefrin, který nemá na tlak takový vliv.
Potřebovala bych nějaké rady či zkušenosti. V práci se musím soustředit a nemůžu si dovolit kofein vypustit úplně. |
Kofein můžeš vypustit úplně. Lidské tělo či mozek má schopnost soustředit se i bez "drog".
Doporučuji ho vysadit přes víkend. Budeš spát a bude tě bolet hlava. Ale trvá to jen krátce
a po čase zjistíš, že máš daleko větší výdrž i bez něj.
Jsem ten typ co ty, totálně závislý na kofeinu, ráno dokážu po probuzení vypít 4 kávy, chutná mi to, proto si dělám jenom slabé kafe, ale odpoledne už jsou to další 2-3 a tak je mi líp, když kafe
nepiju vůbec. Absťák ale opravdu netrvá dýl, než 2 dny.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st září 24, 2014 12:29 pm Předmět: Re: Příliš mnoho kofeinu - jak s tím přestat a co dál? |
|
|
| Kleio napsal: |
|
Co to je za kravinu, taky sedím u počítače podobnou dobu a kafe nepotřebuju, spousty jiných lidí též.
Co jsem tak vypozoroval, kafe pro to aby mohli fungovat většinou pijou lidi, jejichž životospráva stojí za starou bačkoru (strava špatná, sport nic, spánku málo...)
Kafe nebo Redbull si občas dám, spíš během sportu, ale že by to mělo nějaký drastický efekt se říct nedá, je to spíš tak pro malinko lepší pocit. Kafe není koks
|
|
| nahoru |
|
 |
mroZoZrout
|
Zaslal: st říjen 08, 2014 3:00 pm Předmět: |
|
|
jak napsal Hulkie.
Na vikend to kafe prostě vypusť. Ve čtvrtek se dej prostě poslední hrnek a chceš-li tak poloviční dávky kávy a vysaď i ty nakopávače s kofeinem. V pátek to začne a celý víkend tě asi bude bolet hlava celkem fest. (ne asi ale určitě, taky jsem měl rozházený tlak a např. při těžších dřepech nebo MT mi to dělalo problémy.)
V pondělí budeš jako znovuzrozená. Vyhýbej se kofeinu i v nakopávačích atd. Po čase třeba zařaď o víkendu jedno malé kafe po obědě na chuť.
Bezkofeinový kafe je taky možnost ale chuť je opravdu příšerná. Ale jako placebo efekt do práce asi dobrý.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|