Jidelnicek

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jidelnicek  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jidelnicek
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
montyben111

PříspěvekZaslal: pá říjen 24, 2014 12:35 pm    Předmět: Jidelnicek Odpovědět s citátem

Ahoj, prosím o radu ohledně jídelníčku.

Výška 182cm, váha 78kg, věk 30, šlachovitý typ (ektomorf???) Jsem poměrně hubený nebo spíš taková ta atletická postava - vyběhaný z fotbalu, který jsem dříve hrál (teď už ne).

Cvičit chodím 3x týdně ráno a 1xtýdně běhám kolem 5km. Cvičím trénink z knížky Konečně mohutný viz.forum.ronnie.cz/post1130907.html#1130907

Rád bych přibral. Můj dlouhodobý cíl je cca 85-90Kg s tím, že to nechci mít v tuku. Mám problém přibrat. Pokud začnu jíst hodně, tak mi to leze všechno do břicha, takže se snažím ve večerních hodinách tj. tak od 18 nebo 19hod. nejíst velké porce sacharidů. Problémem je, že nevím jak přesně namyslet jídelníček. Aktuálně jím nějak takhle:

Snídaně: ovesné vločky - 100g, mléko - 200ml
Posilka
Svačina: banán, Protein 80% 30g, 2xcelozrnny chleba, šunka 85% masa a výš, sýr
Oběd: sáček rýže nebo brambory, kuřecí steak
Svačina: 2xcelozrnny chleba, šunka 85% masa a výš, sýr
Večeře: tuňák 80g, celozrnny chleba nebo těstoviny
Druhá večeře: Protein Long 85% 30g

Všechny jídla průběžně měním, ale tohle je takový nejčastější. Na oběd mám třeba často omelety, kuřecí maso, hovězí a vepřové. Přílohy - těstovniy, luštěniny.

Prosím o radu jestli je to tak nějak dobře nebo co ještě vymyslet. Problém je jak píšu břicho. Cvičím tak 10 měsíců a zatím jsem přibral 3kg. Jsem rád, že je to víceméně ve svalech, protože pokud začnu jíst víc, tak mám hned břicho jako balón a váha sice vyskočí o kilo výš, ale bohužel jen tuk v břichu. Největší problém mám s tím co na večeři. Jestli si normálně dát rýži nebo těstoviny a maso nebo spíš salát a opečený toast (celozrný).

Dekuji vsem za rady a tipy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá říjen 24, 2014 1:38 pm    Předmět: Re: Jidelnicek Odpovědět s citátem

montyben111 napsal:
Ahoj, prosím o radu ohledně jídelníčku.

Výška 182cm, váha 78kg, věk 30, šlachovitý typ (ektomorf???) Jsem poměrně hubený nebo spíš taková ta atletická postava - vyběhaný z fotbalu, který jsem dříve hrál (teď už ne).

Cvičit chodím 3x týdně ráno a 1xtýdně běhám kolem 5km. Cvičím trénink z knížky Konečně mohutný viz.forum.ronnie.cz/post1130907.html#1130907

Rád bych přibral. Můj dlouhodobý cíl je cca 85-90Kg s tím, že to nechci mít v tuku. Mám problém přibrat. Pokud začnu jíst hodně, tak mi to leze všechno do břicha, takže se snažím ve večerních hodinách tj. tak od 18 nebo 19hod. nejíst velké porce sacharidů. Problémem je, že nevím jak přesně namyslet jídelníček. Aktuálně jím nějak takhle:

Snídaně: ovesné vločky - 100g, mléko - 200ml
Posilka
Svačina: banán, Protein 80% 30g, 2xcelozrnny chleba, šunka 85% masa a výš, sýr
Oběd: sáček rýže nebo brambory, kuřecí steak
Svačina: 2xcelozrnny chleba, šunka 85% masa a výš, sýr
Večeře: tuňák 80g, celozrnny chleba nebo těstoviny
Druhá večeře: Protein Long 85% 30g

Všechny jídla průběžně měním, ale tohle je takový nejčastější. Na oběd mám třeba často omelety, kuřecí maso, hovězí a vepřové. Přílohy - těstovniy, luštěniny.

Prosím o radu jestli je to tak nějak dobře nebo co ještě vymyslet. Problém je jak píšu břicho. Cvičím tak 10 měsíců a zatím jsem přibral 3kg. Jsem rád, že je to víceméně ve svalech, protože pokud začnu jíst víc, tak mám hned břicho jako balón a váha sice vyskočí o kilo výš, ale bohužel jen tuk v břichu. Největší problém mám s tím co na večeři. Jestli si normálně dát rýži nebo těstoviny a maso nebo spíš salát a opečený toast (celozrný).

Dekuji vsem za rady a tipy.

Podle mě je problém ve dvou věcech
1) cvičíš špatný typ tréninku, radši dej fullbody nebo něco takovýho, kde jsou větší dopady na růst, hormonální odezvu a spalování po tréninku
2) začni víc jíst, neboj se, že by ti to šlo moc do tuku, protože když dáš fullbody, bude ti to i líp spalovat.

Pokud ti to i tak půjde do tuku, pak se musíš smířit s tím, že hůř nabíráš svaly a že to bez toho tuku prostě nepůjde, ale shodit pak tuk u těchto typů podle mě není zase až tak obtížný.

A neboj se, že by to byly jen nějaký teoretický poučky, s podobnou situací jsem se potýkal i já.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: