|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Air_force_one

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 10:52 am Předmět: Výživa = jak to tedy je? |
|
|
Rozhodl jsem se, že založím téma, kde by mi konečně někdo pomohl pochopit nebo vysvětlit jak to tedy se stravou. Budu se snažit to napsat co nejstručněji.
Už toho mám plnou hlavu a nevím co je špatně, co je správně, chtěl bych se konečně vydat jasnou cestou za úspěchem a dělat věci správně a né pořád fungovat na bázi pokus/omyl.Před třemi lety jsem měl 100kg a pomocí pravidelného zdravého stravování a pohybu (thajský box, kondiční posilování, běhání, kruhové tréninky apod.) jsem se dostal na hranici 74 kg, kterou jsem si držel do nedávna. Prostě se ze mě stal hubený klučina se sixpackem a postavou pro thajský box vhodnou. V té době jsem dělal mnoho chyb, nedostatečný příjem zdravých tuků apod., prostě jak už jsem psal stal se ze mě hubeňour. Pak jsem si ale stanovil další cíl a to nabrat svalovou hmotu a začal jsem posilovat (omezil jsem box, začal se základními cviky a přestal běhat). Trochu se mi něco málo podařilo nabrat, ale né podle mých představ a jídla, které jsem měl dříve rád, se stala rutina a znechutila se mi. Pořád samé tuny vloček, kuřecího masa na vodě, rýže bez chutě apod.. Snažil jsem se to sřídat, ale při velké konzumaci sacharidů a bílkovin, tuků mě začal bolet žaludek, cítil jsem se pořád plný, unavený apod, prostě mi to nepřinášelo žádnou radost (posilování mě ale stále baví). Ládoval sem do sebe 600-700g sacharidů denně, 250g bílkovin apod, ale spíš mi to přišlo jako "vyhazování peněz do vzduchu", když jsem pak na ronniem přečetl několik článků o warrior diet, low carb apod. o sacharidech, kde psali, že je to jen přežitek, že člověk nepotřebuje tolik sacharidů, bílkovin aby tvořil svalovou hmotu. Pořád kupuji proteiny, kuřecí, vločky, těstoviny,brambory,celozrnné pečivo apod (je to celkem dost peněz, při objemovém jídelníčku...), ale přijde mi, že i když navyšuji gramáž, tak tělo je stejné, a možná víc mi to jde do břicha a jsem celkově unavený a už mě nebaví pořád připravovat 6-8 jídel denně, když si pak přečtu článek, že stačí jíst 3x denně, nebo musím hladovět, nebo jíst jen večer a že vlastně taky nemusím jíst žádné sacharidy apod.. že tělo to nevyužije a víceméně vyhazuji peníze do vzduchu. Takový jídelníček dodržuji delší dobu a jsem prostě pořád zaseklý na jedné metě, snažím se trénovat 3x týdně v posilovně (jak jsem psal základní cviky, síla moc neroste, pořád stejné váhy, ale malinké zlepšení tam je..) x 1-2x týdně si zaboxovat, nebavilo by mě jen cvičit v posilovně. Rád si zaboxhuji, zvednu železo, i třeba někdy zaběhám a věřím, že i při tomto stylu se dá udělat pěkná postava, ale to záleží na té stravě. V poslední době jsem zvolnil, nehrotím to a dopřeju si třeba torttilly plněné masem smažené na oliváči, polotučné tvarohy (odtučněný skoro nemohu vidět) apod, prostě jsem zvolnil, ale to mě zase nechá na jednom bodě. Proto se dostávám k tomu podstatnému : jaká strava je ta optimální, aby člověk šel silově a svalově nahoru bez zbytečného kulturistického přežírání a následném rýsování? Warrior Diet, půsty, low carb high fat (občas procházím zdejší logy a vidím pěkné výsledky při tomto stravování) Potřebuji prostě 6-8 jídel denně plné sachrů, nebo to mám stavit na tucích a bílkovinách a základních suplementech? A kdyby se někdo ptal co je mým cílem, tak je to fungující tělo, které pěkně vypadá...
Snad jsem se vyjádřil trochu rozumně a dočkám se rozumných odpovědí, díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:00 am Předmět: |
|
|
Co takhle kompromis? 3 - 4 kvalitní jídla denně? Když budou chybět kalorie, doplníš je větší porcí sacharidů v době tréninku, případně trochou tuků navíc a případně to můžeš doplnit v průběhu dne třeba malým množstvím proteinového hydrolyzátu. Cpát do sebe hromady vloček, rýže a suchécho kuřecího, to přenechej lidem, kteří nemají chuťové buňky a z nějakého důvodu věří tomu, že jim bez toho nevyrostou svaly. Raději se najez něčeho chutného a kvalitního. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:01 am Předmět: |
|
|
Holt někomu to jde rychleji, někomu pomaleji, ale podle toho, co ty píšeš mi přijde, že ty stravovácí návyky střídáš jak ponožky. Zkus u nějakého typu stravování vydržet alespoň ten rok, aby jsi to mohl objektivně posoudit. Za mě jsou stravování typu 3x denně, nebo jen tuky a bílkoviny naprostá píč****. Já se lehce řídím stravováním podle krevních skupin + se snažím aby ta jídla byla jakž takž nějak pestrá. Takže nejím dokola jen kuřecí a rýží + vločky s mlékem, ale snažím se točit dokola 4 přílohy (pohanka, těstoviny, rýže, brambory), maso se snažím o všechny 3 druhy (hovězí, kuřecí, vepřové - hovězí v menší míře kvůli cenové dostupnosti) + tam někdy dávám ryby a krůtí. A 2x denně dávám k jídlu zeleninu + tam někdy v průběhu dne šoupnu nějaké to ovoce a třeba slunečnicové semínka nebo arašídové máslo.
Co je paradox, že teď se potýkám už asi dva měsíce se sračkou  Ale nemyslím, že by problém byl v jídle - spíš jsem jenom línej zajít si k doktorovi na vyšetření. . .
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:03 am Předmět: |
|
|
Tak v prvé řádě neexistuje nic jako jedna univerzální dieta. Každý jsme trochu odlišný, někomu sedí paleo (bílkoviny, tuky), někdo potřebuje hlavně sachry a už méně bilkovin a tuků. Někomu sedí živočišná strava, někomu zase převážně rostlinná. Někomu sedí frekvence stravování 6x denně, někomu přerušovaný půsty. Na to se nedá odpovědět. Záleží na jedinci, jeho metabolismu, zažívání, výdeji kalorií. Já vím, že tuto odpověď si asi nechtěl slyšet, ale je třeba si to ozkoušet sám na sobě. A věř, že trénink dělá hoooodně, tudíž jestli se neposunuješ silově a svalově, tak to nemusí být nutně jen stravou. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:05 am Předmět: |
|
|
| DiamonD123 napsal: | | ...Za mě jsou stravování typu 3x denně, nebo jen tuky a bílkoviny naprostá píč****. Já se lehce řídím stravováním podle krevních skupin.. |
Emm, ok
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:07 am Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | DiamonD123 napsal: | | ...Za mě jsou stravování typu 3x denně, nebo jen tuky a bílkoviny naprostá píč****. Já se lehce řídím stravováním podle krevních skupin.. |
Emm, ok |
Naštěstí se tím asi nikdo nebude řídit..:D
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:15 am Předmět: |
|
|
me nejvic sedi paleo (primal) shodil jsem ze 110 na 105kg kde se to zatím zastavilo ale každý tyden vidim docela solidni zmeny nevim jak to funguje na nabirani ale nevim proc kure na vode a ryzi bez chuti. koreni te zabije ? nebo proc to neudelas narychlo na panvi ? dieta muze chutnat :D
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:18 am Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | DiamonD123 napsal: | Co je paradox, že teď se potýkám už asi dva měsíce se sračkou Ale nemyslím, že by problém byl v jídle - spíš jsem jenom línej zajít si k doktorovi na vyšetření. . . |
Aha, a v čem asi jiným? |
Aha, stravuju se takto poslední rok/dva a nikdy mi nic nebylo. Jednoduše to může být nějaká střevní bakterie, co tam prostě dělá problémy a tím, že jsem pořád v plným zápřahu a nijak to neléčím, tak se to ani nelepší. Teď dám volno a začnu žrát na pár dnů endiaron a kdyby se to nelepšilo, tak si zajdu k doktorovi . . .
|
|
| nahoru |
|
 |
Air_force_one

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:19 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | Co takhle kompromis? 3 - 4 kvalitní jídla denně? Když budou chybět kalorie, doplníš je větší porcí sacharidů v době tréninku, případně trochou tuků navíc a případně to můžeš doplnit v průběhu dne třeba malým množstvím proteinového hydrolyzátu. Cpát do sebe hromady vloček, rýže a suchécho kuřecího, to přenechej lidem, kteří nemají chuťové buňky a z nějakého důvodu věří tomu, že jim bez toho nevyrostou svaly. Raději se najez něčeho chutného a kvalitního. |
To mě právě napadlo, zařadit 3x pevná jídla denně + potréninkový nápoj. Myslíš tím, 3x pevná jídla s dostatkem bílkovin, sacharidů a tuků? Chci se snažit dělat jídla kvalitní, ale zároveň chutná. Jinak ohledně toho starování, právě, že jsem moc nestřídal, ale spíše 2-3 roky jím "objemový-kulturistický" jídelníček, který je klasicky zakončený nočním tvarohem, a právě z tohodle stereotypu se chci vymanit a najít příjemnější cestu za vysněnou postavou....
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:24 am Předmět: |
|
|
| DiamonD123 napsal: | | magion napsal: | | DiamonD123 napsal: | Co je paradox, že teď se potýkám už asi dva měsíce se sračkou Ale nemyslím, že by problém byl v jídle - spíš jsem jenom línej zajít si k doktorovi na vyšetření. . . |
Aha, a v čem asi jiným? |
Aha, stravuju se takto poslední rok/dva a nikdy mi nic nebylo. Jednoduše to může být nějaká střevní bakterie, co tam prostě dělá problémy a tím, že jsem pořád v plným zápřahu a nijak to neléčím, tak se to ani nelepší. Teď dám volno a začnu žrát na pár dnů endiaron a kdyby se to nelepšilo, tak si zajdu k doktorovi . . . |
A dostala se tam pomocí čeho? A co ji tam pořád tak vyživuje? Co zkusit misto endiaronu, 2 dny úplného půstu? _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:26 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:27 am Předmět: |
|
|
| Air_force_one napsal: | | a právě z tohodle stereotypu se chci vymanit a najít příjemnější cestu za vysněnou postavou.... |
otazka co je vysnena postava...existuji taky urcite hranice
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:28 am Předmět: |
|
|
Každý člověk je jiný. Mám kamaráda, co asi 3 roky jede Paleo a cítí se skvěle a to těch sacharidů jí fakt málo a energii bere hlavně z tuků. Tak trochu to nechápu z pohledu biochemie, když cvičí pořád crossfit a tam je to spíš anaerobnější metabolismus a předpokládal bych, že tam vytříšká hodně moc glykogenu a nemalou měrou pojede anaerobní glykolýzu. Jednoduše řečeno prostě se divím, že podává takové výkony na tak málo sacharidech.
Já cvičím v posilovně v podstatě kulturisticky, ale baví mě i jiné sporty. Já se stravuji tak, že jím 5x denně takové střední až větší porce a po tréninku potréninkový nápoj. Ty živiny zhruba držím 5-6g sacharidů na kg váhy, bílkoviny zhruba 1,8-2,5g  ze všech zdrojů a tuky do 1g na kg váhy. Poměrně pestře, ovoce, zelenina, zdravé tuky, různé druhy masa a příloh, ze suplementů akorát protein a maltu případně kreatin. Tímto způsobem stravování jsem se za 4 roky dostal ze 75kg na nýnějších 102kg. Nechci se chlubit, ale asi v hodně velké kvalitě, protože od nějakých 16 let používám do různých kalhot stejný pásek a ty kalhoty mám pořád stejně utažené.
Nijak se nepřežírám a tak nějak prostě cítím, kolik toho tělo potřebuje, abych pomalu nabíral v kvalitě. Asi je potřeba ještě říci, že jsem spíš ektomorf s nějakými prvky mezomorfa, o tom mezomorfovi se ale kamarádi začali zmiňovat až v poslední době.
Já myslím, že extrémy typu jíst 6-8 denně kuře+rýži jsou špatně, přehnaně uctívat warrior diet a intermitent fasting a low carb a paleo diet je taky špatně. Každý si musí přijít na to svoje a hlavně ho to stravování nesmí obtěžovat v běžném životě, aby se celé dny nezaobíral jenom tím, co bude jíst.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:33 am Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | Tak v prvé řádě neexistuje nic jako jedna univerzální dieta. Každý jsme trochu odlišný, někomu sedí paleo (bílkoviny, tuky), někdo potřebuje hlavně sachry a už méně bilkovin a tuků. Někomu sedí živočišná strava, někomu zase převážně rostlinná. Někomu sedí frekvence stravování 6x denně, někomu přerušovaný půsty. Na to se nedá odpovědět. Záleží na jedinci, jeho metabolismu, zažívání, výdeji kalorií. Já vím, že tuto odpověď si asi nechtěl slyšet, ale je třeba si to ozkoušet sám na sobě. A věř, že trénink dělá hoooodně, tudíž jestli se neposunuješ silově a svalově, tak to nemusí být nutně jen stravou. |
Jo a na to jsem zapomněl. Velmi důležitý je i trénink. Já se snažím prostě dřít, bez dřiny to prostě nejde. Trénink musí bolet a když na ten trénink jdeš, musíš se trochu bát a cítit respekt, jinak prostě dostatečně nedřeš.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|