Ahoj,
je mi 16 let, vážím 49kg a měřím 164cm. Před rokem jsem si prošel obdobím, kdy jsem záměrně hubl. Bylo to v době, kdy jsem chodil na sportovní školu do třídy plné atletů a vyděl, jak jsou všichni hubení a vysportovaní a já jsem měl průmernou váhu (155cm - 53kg), ale mezi nimi jsem si připadal tlustý.
Tak jsem začal doma posilovat s vlastní vahou (kliky, sklapovačky) a chodil jsem na volejbal (ten jsem hrál už předtím, ale nyní jsem začal chodit více, abych zhubl...). Pročítal jsem také různé weby a tam jsem se dočetl, že je dobré změnit stravu hlavně na bílkoviny a
sacharidy, ale přehnal jsem to, protože jsem úplně vyřadil tuky a také ubral na sacharidech... Vyvrcholilo to v to, že jsem si k snídani dal kousek tvarohu, k svačině okurku, k obědu nějaký plátek chleba se šunkou, potom na trénink naprosto bez energie a večeře byla něco podobného jako oběd. Po tréninku před večeří jsem si šel ještě zaposilovat asi na 30 minut... Moje váha v tomto období byla 43kg na 164 cm.
Poté se to začalo řešit, chodil jsem k psycholožce a výživové poradkyni a v srpnu jsem měl už docela slušnou váhu (164 cm a 52kg).
Nyní, už nevím co mě k tomu přimělo, jsem se začal zase hlídat a zhubl jsem na 48kg (no rozbrečel jsem z toho, poté, co jsem si myslel, že už bych z toho mohl být venku a když jsem si uvědomil, že to co ubylo nebyl tuk, ale svaly...)
Prosím vás o radu, co mám dělat, abych nabral převážně svaly...
Tréninky mám 4x týdně 1,5 hodiny + 45 posilovna s volejbalovým trenérem a ještě tak 30 minut po tréninku posiluji břicho.
Jídelníček
Snídaně: Tvaroh s vločkami a nějakým džemem
Svačina: zelenina a po nějaké době chleba se šunkou a sýrem (20% eidam)
Oběd: Maso + příloha (celozrnný kuskus nebo celozrnné těstoviny, rýže nebo brambory) + zelenina (hrášek nebo kukuřice nebo mrkev nebo fazole sterilované většinou)
Trénink (svačina: nějaký kousek ovoce (půl banánu nebo jablka)
Posilování
Večeře: Podobné jako oběd
2. večeře: zelenina nebo kousek tvarohu s džemem
Prosím vás o rady ohledně tréninku nebo jídelníčku, jestli je to správně nebo ne... Předem děkuju
PS: o víkdendu mám většinou 1 turnaj (dopoledne) a poté posilka. A ještě k tomu posilování břicha posiluji 6x týdně a 1x týdně relax