Aký má byť pomer tukov (safa, pufa a mufa) ?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Aký má byť pomer tukov (safa, pufa a mufa) ?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Aký má byť pomer tukov (safa, pufa a mufa) ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Illusion Will

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 7:26 pm    Předmět: Aký má byť pomer tukov (safa, pufa a mufa) ? Odpovědět s citátem

Dobrý deň,

mám na vás otázku, ktorú si kladiem už niekoľko dní a neviem si dať proste s ňou rady :- ( Hľadám odpoveď, čítam si rôzne domáce i zahraničné stránky a fóra, no priznám sa, som absolútne zmätený a preto zakladám tento topic.

Ako z názvu vyplíva, chcel by som sa opýtať, aký je vhodný percentuálny pomer jednotlivých zložiek tuku v strave?

1) Koľko percent SAFA, koľko PUFA a koľko MUFA by malo byť obsiahnutých v jedle na daný
deň, respektíve, v akom pomere by mali byť v jedálničku zastúpené?
2) A je nejaký rozdiel v percentách pri športovcoch a nešportovcoch?

Našiel som rôzne percentuálne pomery a som zmätený, napríklad stránka foodlogic.eu mi stanovila percentuálny pomer 10% pufa, 30% mufa a 60% safa, lenže všade nachádzam, že práve safa tukov by malo byť v strave čo najmenej...a tak tomu proste nerozumiem :/

Ak mi poradíte a zodpoviete na obe otázky, budem vám veľmi vďačný, chcem zase posunúť zdravé stravovanie o kúsok dopredu, a toto ma brzdí :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Aký má byť pomer tukov (safa, pufa a mufa) ?
Rychle na stránku:

Přejdi na: