|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
dzanystr
|
Zaslal: čt prosinec 04, 2014 3:38 pm Předmět: Maltodextrin/gainer |
|
|
Zdravím, zakoupil jsem si gainer Instant Mass od Reflexu, který obsahuje poměr bílkovin a sacharidů téměr 1:1. Sacharidy jsou z organického ovsa a pšenice, takže komplexní sacharidy, troška maltodextrinu. Užívám tento gainer jen 30 minut po posilování (porci 50-75g). Za dalších 30 - 45 minut po gaineru mám jídlo (rýže + maso).
Otázka zní, zda si ještě nekoupit navíc čistý maltodextrin, abych zvýšil počet jednoduchých sacharidů po tréninku nebo to je zbytečné? Zda si tělo vystačí s těmi sacharidy z Instant Massu (v dávce 25-35g komplx. sacharidů) nebo potřebuje ještě podpořit maltodextrinem?
Jsem mezomorf (poměrně velký podíl tuku), 185 cm, 80kg.
Díky za odpověď.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Reality
|
Zaslal: pá prosinec 05, 2014 9:37 am Předmět: |
|
|
Jako mezomorf sis koupil nevhodný produkt, vhodnější je pro tebe po tréninku syrovátkový hydrolyzát a k němu ne vysoké množství maltodextrinu. Reflex Instant Mass má na použití po tréninku velmi nevhodné složení bílkovin (zapomeň na marketing, co jsi o něm četl). O to víc pak nechápu tu přemrštěnou cenu. Když ho ale máš zakoupený, můžeš ho zařadit přes den v dopolední nebo brzké popolední době jako náhradu svačiny a po tréninku koupit kvalitní protein a maltodextrin. Pokud na použití po tréninku trváš, tak ho nedávej až 30 minut po tréninku, ale ihned po tréninku. Po 30 minutách další jídlo nezařazuj, ten gainer zpracovaný s tím z čeho je složený určitě nebude. Odstup zvětši na 60 minut alespoň.
|
|
| nahoru |
|
 |
dzanystr
|
Zaslal: pá prosinec 05, 2014 10:59 pm Předmět: |
|
|
Ok, kdybych ten Instant Mass chtěl dávat ne po tréninku, ale během dne, mám to dávat ráno v tréninkový den (odpoledne cvičím) nebo v druhý den, kdy relaxuji? Mohl bych si to míchat do vloček, takže bych dal tu porci 50g gaineru + cca 80g vloček (normálně jím jen jogurt+vločky, takže málo bílkovin pro nastartování proteosyntézy, ten gainer by mohl být vhodný).
Doporučil by někdo kvalitní hydrolyzát od nějaké firmy? Nemám o tom šajnu, maltodextrin bych si vzal třeba od Smartlabu.
Všiml jsem si, že po změně na gainer jsem další dny po posilování cítil bolest mnohonásobně víc, jel jsem prsa/ruce a málem sem nemohl sejít ze schodů. :D Je to opravdu tím, že v něm není hydrolyzát? Ten Instant Mass je tedy určený spíše pro ektomorfy nebo endomorfy?
|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: so prosinec 06, 2014 12:25 am Předmět: |
|
|
To si vážně myslíš, že tě bolely svaly, protože sis dal gainer? Doporučuju nastudovat si spíše něco o správné stravě. Když vidím tvoji představu o doplňcích stravy, tak předpokládám, že celkový jídelníček nebude stát za moc. A všechny doplňky jsou v takovém případě jen vyhozené peníze s minimálním efektem. (popravdě, kdyby byl ten jídelníček kvalitní, tak gainer ani hydro vůbec nepotřebuješ  )
Jinak sám si dávám protein (ne hydro), do něj někdy maltodextrin. Ale po těch letech vím, že v tom žádný zázračný efekt není. Ale chutná mi to, na chvilku to zažene hlad a ušetří trochu práce s přípravou jídla.
|
|
| nahoru |
|
 |
dzanystr
|
Zaslal: so prosinec 06, 2014 3:42 pm Předmět: |
|
|
No, přešel jsem z Proteinu s 8g BCAA v dávce na gainer s málo BCAA a musíš uznat, že v tom rozdíl po tréninku asi bude. Stravu jsem studoval a dělám si vlastní jídelníček, 1,5-2g bílkovin (maso, ryby, vajíčka, tvaroh) a 300g komplexních sacharidů (brambory, rýže, těstoviny, vločky, rýž. chleb). Myslím, že v jídelníčku problém není. Za poslední měsíc a půl jsem přibral 4kg (bohužel šlo nahoru i procento tuku, protože jsem žral jako prase, v jednou chodu třeba 200g sachrů). Chci teď pomalu s váhou stoupat nahoru (pokud možno bez příbytku tuku) na nějakých 85-90kg, proto bych chtěl, aby měl v tom pomohl nějakej suplement.
Asi nakonec zůstanu u Instant Massu a budu ho dávat ihned po tréninku + 60 minut po tom pevné jídlo. Ale podle všeho teda po tréninku lepší hydro + malta?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so prosinec 06, 2014 3:55 pm Předmět: |
|
|
| dzanystr napsal: | No, přešel jsem z Proteinu s 8g BCAA v dávce na gainer s málo BCAA a musíš uznat, že v tom rozdíl po tréninku asi bude. Stravu jsem studoval a dělám si vlastní jídelníček, 1,5-2g bílkovin (maso, ryby, vajíčka, tvaroh) a 300g komplexních sacharidů (brambory, rýže, těstoviny, vločky, rýž. chleb). Myslím, že v jídelníčku problém není. Za poslední měsíc a půl jsem přibral 4kg (bohužel šlo nahoru i procento tuku, protože jsem žral jako prase, v jednou chodu třeba 200g sachrů). Chci teď pomalu s váhou stoupat nahoru (pokud možno bez příbytku tuku) na nějakých 85-90kg, proto bych chtěl, aby měl v tom pomohl nějakej suplement.
Asi nakonec zůstanu u Instant Massu a budu ho dávat ihned po tréninku + 60 minut po tom pevné jídlo. Ale podle všeho teda po tréninku lepší hydro + malta? |
jestli mas super jidelnicek, proc jde nahoru i tolik speku?
a vazne si myslis, ze brutalnich 8g BCAA ti ulevi od bolavych svalu?? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
dzanystr
|
Zaslal: so prosinec 06, 2014 5:32 pm Předmět: |
|
|
Super jídelníček nemám, při tom nabrání těch 4kg jsem jedl i 400-500g sacharidů za den, přičemž jsem si myslel, že jsem ektomorf. Jenže jsem se díval na somatotypy a zjistil jsem, že jsem spíš mezomorf a tolik sacharidů tělo asi ani nepotřebovalo, tak je ukládalo do tuků. Dělal jsem chybu ve velkých porcích a hodně sachrů na noc. Tak si vysvětluji to, že šel nahoru i tuk.
Dobře, možná ty BCAA to tak nevytrhnou, musím uznat, že ten trénink byl celkem extrémní a ty prsa jsem hodně zničil. Každopádně tělo přešlo po tréninku na něco jinýho, než na co bylo zvyklý.
Prosím vyjadřujte se hlavně o tom gaineru a hydru+malta.
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: so prosinec 06, 2014 5:39 pm Předmět: |
|
|
Tak když už jsi na sobě zjistil, že tvoje tělo tolik sacharidů nepotřebuje, tak proč bys je chtěl zase zvyšovat maltrodextrinem?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so prosinec 06, 2014 5:39 pm Předmět: |
|
|
| dzanystr napsal: | | Stravu jsem studoval a dělám si vlastní jídelníček...Myslím, že v jídelníčku problém není |
daval bych jenom hydro
na co ti je nabrat na 90 kilo a pritom mit porad jenom svalnatych 70? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
dzanystr
|
Zaslal: so prosinec 06, 2014 6:13 pm Předmět: |
|
|
Máte oba pravdu, ten malťák bych asi neměl dávat, kvůli nabírání tuku. Určitě nebudu chtít nabrat 10kg nekvalitní hmoty, ať to jde klidně pomale, ale hlavně co nejkvalitněji.
Složení Instant Mass Pro
ultrafiltrovaný syrovátkový koncentrát, mléčný koncentrát (80% micelární kasein, 20% syrovátkový protein), peptidicky vázaný glutamin (derivát z pšeničného proteinu), hydrolyzát syrovátkového proteinu (stupeň hydrolýzy 30%), izolát vaječného albuminu, nativní syrovátkový izolát, organický oves, organický ječmen, trehalóza, prebiotika: FOS (fruktoligosacharidy), probiotika: probiotický komplex Lactospore (Bacillus Coagulans), maltodextrin atd.
Tohle vs čisté hydro - dokáže někdo srovnat, co by tak pro mě bylo vhodnější?
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: so prosinec 06, 2014 6:38 pm Předmět: |
|
|
Když to budeš dávat jednou denně, tak je to jedno, protože rozdíl stejně nepoznáš. To jestli nebudeš/budeš přibírat svaly/tuk pak záleží stejně na celkovém přijmu a na tréninku.
|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: ne prosinec 07, 2014 1:52 am Předmět: |
|
|
Souhlas s názory ostatních. Ten instant není nejlepší potréninková možnost ale neměl bys z něho tloustnout. Pokud budeš tloustnout, bude problém v celkové stravě nebo malém výdeji energie. Doporučuji vyzkoušet a uvidíš, zvlášť když už ho máš koupený. Jeho použitím nic nezkazíš prostě. Dobereš a můžeš vyzkoušet něco jiného. Ale závěry, že mě něco bolí protože jsem měl jiný protein, gainer atd. to je blbost. Připlatit si za hydro se podle mě vyplatí někomu, kdo má prostě super vychytanou stravu, trénink, regeneraci a tak i takový detail ho posune dále. Jinak to spíš vidím jako zbytečný luxus a ani náhodou jako nutnost, stačí se podívat na výsledky spousty lidí, co ani neví, že něco takového existuje. Nemluvě o lidech, co nikdy neměli třeba ani protein. Opravdu takových znám spoustu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|